Zdeněk Janda
18. prosince 2019 • 14:40

Open Air: Litvínov se chce přiblížit Spartě. A za co by Ton hráče hnal?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě sháníte vstupenky na lednový Open Air v Drážďanech? Jak Litvínov, tak Sparta je ještě nabízejí, ale pospěšte si, rychle ubývají. Také v Německu je o ně velký zájem, takže se rýsuje mimořádná návštěva, mohla by padnout i magická hranice 30 tisíc fanoušků. „To by bylo úžasný,“ přeje si Jiří Šlégr, litvínovský boss. „U nás je pár stovek lístků ještě volných, což může být super vánoční dárek, ale lidé by neměli otálet, rychle mizí,“ reaguje sparťanský sportovní ředitel Petr Ton.



Bude to unikátní show. Litvínov versus Sparta na fotbalovém stadionu v Drážďanech. Odpoledne se utkají tamní týmy z druhé německé ligy. Od 19.30 přijde hlavní menu.

„Bude to unikátní zážitek. Pro naše fanoušky vypravujeme i vlak. Celkově doufám, že naším velkým žolíkem bude Uwe (Krupp) na střídačce,“ věří Ton, že právě díky německému trenérovi bude mít pražský kolos výhodu i u německých fanoušků.

Domácím týmem bude Litvínov, který má s Drážďany dlouhodobou spolupráci. Spoustu německých příznivců jezdí na hokej právě do tradiční hokejové bašty, takže i v hledišti to bude jistě cítit. Verva má ještě k dispozici přibližně 300 vstupenek na stání a 200 na sezení. „Do vyprodání v našem kamenném Vervashopu,“ přibližuje Ondřej Vlk, mluvčí klubu.

Tým už se na vrcholnou akci těší, i když jejich šéfové přiznávají, že aktuálně se musejí ještě soustředit na nejbližší extraligové souboje.

„Pro mě je zásadní, abychom se zvedli a až přijde zápas, tak abychom byli v tabulce na jiném místě,“ přeje si Šlégr . „Za jakýchkoliv okolností do toho půjdeme s tím, že chceme vyhrát!“ dodává klubový boss, jenž po nevydařeném vstupu do sezony sám sebe odvolal z pozice kouče. Na jeho místo nastoupil Vladimír Kýhos a zdá se, že tým začíná polévat živou vodou. Aktuálně je na jedenáctém místě.

Do Open Air máme ještě spoustu práce, upozorňuje Ton

„Věřím, že se to bude i dál zvedat tak, abychom před venkovním utkáním byli v tabulce na jiném místě. Děláme pro to všechno. Přivedli jsme nové hráče, chceme se přiblížit směrem k příčkám v play off,“ burcuje Šlégr, který si venkovní utkání v kariéře nezahrál.

Na rozdíl od Tona, dvojnásobného šampiona se Spartou a nejlepšího střelce v historii klubu, jenž si Open Air zahrál v roce 2016 v dresu Komety. Tehdy právě proti Spartě. Také on se na výjimečnou partii těší, ale zatím nechce, aby na to hráči mysleli. Do té doby čeká aktuálního lídra ještě sedm extraligových soubojů.

„Jsou to pro nás důležité zápasy, navíc ty dva poslední před reprezentační pauzou se nám moc nepovedly. Takže hráči vědí, že bych je asi hnal, kdyby teď někdo říkal, jak už je na Open Air nažhavený a natěšený. Máme ještě před sebou spoustu jiné práce,“ tvrdí sparťanský manažer Ton.

Zápas se hraje čtvrté ledna, ve hře je český extraligový rekord, i když tentokrát by padl na cizím území. Ten současný zatím drží Kometa z roku 2016, kdy na její venkovní souboj se Spartou přišlo 21 500 fanoušků. Kolik jich bude teď?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud