Michal Koštuřík
10. ledna 2020 • 11:45

Svoboda o svém odstavení: Zbytečná epizoda. Co je za vzestupem Zlína?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil Zlínu důstojnost, respekt. A sebe pasoval do role spasitele, bez kterého to nešlo. Trenér Robert Svoboda (52) letí s Berany extraligovou tabulkou vzhůru, od půlky října vytáhl tým z posledního místa už na osmé. Je to typ kouče, který svým svěřencům věří a nedívá se pod sebe. V rozhovoru pro iSport Premium se vrací i ke svému odstavení od týmu či hostování Marka Čiliaka z Komety. V zamčené části článku najdete i analýzu pěti bodů, proč se Zlín zvedl.



Šest výher z posledních sedmi zápasů, prohra jen v Liberci (1:2). Klub už dávno nesedí na dně a nemodlí se za zázrak, ať extraliga z tradičního města nezmizí. Ze Zlína je zase obávaný sok pro každého. Zosobnění dílčího úspěchu s koučem Robertem Svobodou je na místě. Od jeho nástupu je mnohem lépe. „Nebylo to jednoduché, žádný klid tu nelítal,“ vypráví pro iSport Premium.

Nacházíte se v nejlepším období od vašeho návratu k mužstvu?
„Jasně. Je to teď takové, že jsou hráči v pohodě. Víc si věří, herní projev je lepší. To nám umožňuje upravovat ve hře některé věci. Nemá tam už být jen bojovnost, ale i nadstavba kvality. Myslím, že se nám to v posledních zápasech dařilo. Výsledkem je slušná produktivita.“

Není druhé místo v posledních deseti kolech až nad plán?
„Já jsem před sezonou jako trenér u tohoto týmu žádný plán neměl. (úsměv) Start od půlky října byl velmi těžký. Přišel jsem k handicapu. Prvním úkolem bylo dostat se z velmi nebezpečné šlamastyky. Jsem velmi rád, že se nám to s hráči, kteří jsou pokorní, pomohlo dostat alespoň do těchto míst, znamenajících předkolo.“

Co je vaší ambicí pro zbytek základní části?
„Chci se furt dívat nahoru. Ještě není konec, čert nikdy nespí a tak dále. Ale řekněme, že pokud se nestane něco katastrofického, ten tým určitě má sílu na to, aby byl v desítce. Tohle jsem prezentoval v minulé i v předminulé sezoně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud