31. ledna 2020 • 21:04

SESTŘIHY: Pardubice i Sparta padly. Jágr bral tři body, ale Kladno prohrálo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté třetí Sparty prohráli ve 42. kole Tipsport extraligy v prvním utkání po odvolání trenéra Uweho Kruppa na ledě čtvrtého Třince 1:5 a počtvrté za sebou nebodovali. Neuspěl ani vedoucí Liberec, který podlehl dvanáctým Vítkovicím 1:2 po samostatných nájezdech, i druhá Plzeň, jež prohrála s Hradcem Králové 2:3 po samostatných nájezdech. Třináctý Litvínov vyhrál na ledě posledních Pardubic 2:1 a vzdálil se jim na rozdíl čtyř bodů. Jaromír Jágr si proti Karlovým Varům připsal tři kanadské body (1+2), Kladno ale podlehlo 4:5 v prodloužení.



Jágrovy tři body na výhru nestačily

Hokejistům Kladna nepomohly ve 42. kole extraligy ani tři body Jaromíra Jágra za gól a dvě asistence a Karlovým Varům doma podlehli 4:5 v prodloužení. Rytíři prohráli popáté za sebou, čímž vyrovnali svou nejdelší sérii neúspěchů v sezoně. Výhru Energie zařídil útočník Tomáš Rachůnek, který v nastavení přidal druhou branku v zápase a celkově zaznamenal tři body.

Kladno v úvodních minutách zasypalo Novotného několika střelami, jako první však v páté minutě skórovali hosté. Rachůnek se protáhl kolem Romančíka a zakončením z úhlu překonal Godlu. V deváté minutě Západočeši málem zvýšili, jenže obránce Rohan orazítkoval tyč. Rytíři se dočkali o čtyři minuty později. Jágr nahrál volnému Zikmundovi, který zády k brance bekhendem pod horní tyč srovnal.

V 15. minutě Vampola přihrál Jágrovi, který vypálil z úhlu a Novotnému propadl puk za brankovou čáru. Rozhodčí po konzultaci s videem gól uznali, Karlovy Vary si ale vzaly na pomoc trenérskou výzvou, která k nelibosti domácích zvrátila původní verdikt.

SESTŘIH: Kladno - Karlovy Vary 4:5p. Rytíři navzdory třem Jágrovým bodům prohráli popáté za sebou
Video se připravuje ...

V 28. minutě se Kladno znovu dočkalo. Jágr se ujal kotouče u zadního hrazení, obkroužil branku a poslal Středočechy do vedení. Sedmačtyřicetiletý majitel klubu se trefil po třech zápasech.

Energie odpověděla dvěma zásahy v rozmezí 31. až 37. minuty. Vyrovnání zařídil z dorážky Koblasa a obrat dokonal kapitán Skuhravý, který po sedmi vteřinách využil početní výhodu.

V závěru druhé třetiny se zranil Godla, kterého vystřídal Cikánek. Poté se Kladnu naskytla 112 vteřin trvající přesilovka pět na tři, kterou 14 sekund před koncem zužitkoval obránce Austin. Karlovarský kouč Pešout znovu použil trenérskou výzvu, tentokrát neúspěšně.

Kanaďan Austin se 14. brankou v ročníku dorovnal sparťanskému Koštálkovi v čele nejlepších střelců mezi zadáky. U jeho trefy asistoval také Jágr, který podruhé v sezoně nasbíral v jednom utkání minimálně tři body.

Zkraje závěrečné třetiny vrátil hostům vedení Gríger, jenž při hře o jednoho muže navíc dorazil za Cikánka Rachůnkovu střelu. Vyrovnání měli na holi Kaut s Bílkem, ale zblízka nedali. Povedlo se to až Keharovi, který si připsal premiérový zásah v extralize.

V prodloužení rozhodl Rachůnek po Flekově nahrávce o čtvrté venkovní výhře Energie v řadě.

Ohlasy trenérů:

Jindřich Lidický (Kladno): „Utkání to bylo pěkné, bohužel jsme chtěli vyhrát za tři body. Nevím, jaké aspekty kolega myslel, my bychom o nich taky mohli mluvit. Jsme rádi, že jsme se z toho vylízali, protože videí bylo na můj vkus moc. Ještě že jich nemohlo být dvacet, jinak by jich tolik bylo. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli a v prodloužení jsme udělali zbytečnou chybu. Bereme bod. Je to po dlouhé době jeden. Je to málo, ale je to lepší než nic, protože potřebujeme každý, když vidíme, jaké zápasy se hrají a jaké jsou výsledky. Pro nás je každý bod zlatý.“
Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Diváci, kteří dneska dorazili na zimní stadion, viděli velmi atraktivní utkání se vším všudy. S emocemi, s góly, spornými situacemi. Zápas měl doopravdy všechno. Jsem hrdý na to, jak naši hráči k zápasu přistoupili, i když proti nám dneska stálo hrozně moc aspektů. Dokázali jsme se s tím neskutečně vypořádat a obětavým týmovým výkonem jsme si došli pro dva body. Výborný výkon dneska podali hráči ve speciálních formacích, ať už v oslabení nebo v přesilovkách. Škoda jen, že se nám nepodařila proměnit dlouhá přesilovka pět na tři, ale klobouk dolů před tím, že jsme z tohoto zápasu dokázali získat dva body.“

Góly

Domácí: 12:27. Zikmund, 27:56. Jágr, 39:46. Austin, 48:40. Kehar

Hosté: 04:17. T. Rachůnek, 30:27. Koblasa, 36:02. Skuhravý, 42:13. Gríger, 61:23. T. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Godla (40.–41. Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – O'Donnell, T. Kaut (A), Hovorka – Machač, Stach, Bílek – Š. Bláha.

Hosté: F. Novotný (Horák) – M. Rohan, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Frodl, Ganger

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Litvínov ovládl záchranářskou bitvu

Hokejisté Litvínova v důležitém utkání dvou týmů bojujících o záchranu porazili ve 42. kole extraligy Pardubice na jejich ledě 2:1. Verva se v defenzivně laděném zápase dostala do dvoubrankového vedení a přes snížení soupeře udržela těsný náskok až do závěrečné sirény. Pardubice ze soustavného tlaku ve třetí třetině vytěžily jediný gól a na Litvínov tak ztrácejí v tabulce už čtyři body, soupeř má navíc dva duely k dobru.

Tíha důležitosti zápasu zpočátku více doléhala na domácí hráče, a tak šance počítal hlavně Litvínov. O rozruch se nejprve postaral Zacharčuk, který tvrdým hitem poslal k zemi Langkowa a vyfasoval menší trest. V přesilovce nebezpečně pálil Jarůšek a ve slibných pozicích se poté objevili i Pospíšil a Hanzl, ale ani jeden zblízka Kantora neprostřelil. Až v osmé minutě po Lukešově zpětné přihrávce dostal puk do sítě Hübl.

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 1:2. Záchranářský souboj vyzněl lépe pro Vervu
Video se připravuje ...

Dynamu to směrem dopředu drhlo a až ve druhé polovině první části ohrozil Honzíka ranou z mezikruží Tybor. Gólem poté neskončila ani nečekaná teč Poulíčka. Na delší dobu se Pardubice usadily v útočném pásmu díky přesilovkám na začátku druhé třetiny, jenže ani jedna ze tří Zacharčukových střel si cestu do branky nenašla, přestože při jedné z nich už pardubičtí hráči zvedali ruce nad hlavy, puk však trefil síť z boku.

Při standardním rozložení pět na pět se oba týmy soustředily hlavně na to, aby neudělaly chybu, a dlouhou dobu se hrálo bez větších šancí. Klidný režim rozčísla až litvínovská přesilovka, která díky dobré práci bránící čtveřice Dynama probudila i publikum. Verva výhodu sice nevyužila, ale než se soupeř stihl pořádně srovnat, přenechal Válek puk Ščotkovi a někdejší pardubický obránce se z mezikruží trefil přesně k tyči.

Domácí hráči po druhé pauze výrazně zvýšili ofenzivní úsilí a ve 46. minutě snížil ztrátu při přesilovce tečující Mandát. Litvínov vsadil na jedinou kartu a často jen vyhazoval puky z pásma. Další velkou šanci pak měl Kousal, ale Honzík svůj tým podržel. V ojedinělé šanci na druhé straně vystrašil Kantora individuální akcí Jarůšek. Pardubice ze soustavného tlaku vytěžily ještě šance Poulíčka a Látala, ale kýžený gól nedaly ani při dvouminutové hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů:

Milan Razým (Pardubice): „Do zápasu jsme už od prvního střídání nevstoupili vůbec dobře. Nedovedu si vysvětlit, proč jsme po dvě třetiny neměli pohyb a důraz, soupeř v byl tomto mnohem lepší a byl také disciplinovanější. Nedrželi jsme se herního plánu a zaslouženě jsme v každé té třetině inkasovali. Až bouřka v kabině o druhé přestávce a stažení hry na tři útoky přineslo zvýšenou aktivitu, kdy jsme začali hrát hokej podle našich představ. Litvínov jsme sice zatlačili, ale žádné velké příležitosti jsme nevypracovali, protože soupeř velmi dobře bránil. Na víc než kontaktní branku jsme se nezmohli.“
Jindřich Kotrla (Litvínov): „Od nás to byl parádní týmový a disciplinovaný výkon, kdy jsme velmi dobře odehráli střední i obranné pásmo. Soupeře jsme do ničeho nepustili, i když vzhledem k průběhu zápasu nás Pardubice ke konci dostaly trochu pod tlak. To se nám ale podařilo ustát a získat tři body. Zraněný Langkow jel do nemocnice na vyšetření s podezřením na otřes mozku.“

Góly

Domácí: 45:43. Mandát

Hosté: 07:59. V. Hübl, 34:30. Ščotka

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), Ivan, Holland, T. Voráček – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Svačina, Harju, Kusý – Vondrka, Poulíček, Látal – Machala, Rolinek (A), Paulovič.

Hosté: Honzík (Janus) – Moravčík, J. Říha, Aliu, Ščotka (A), T. Pavelka, Kudla, Baránek – M. Hanzl (A), Jarůšek, Langkow – F. Lukeš, V. Hübl (C), Petružálek – Válek, Gerhát, Pospíšil – Trávníček, Jurčík, Zygmunt.

Rozhodčí

Kubičík, Šír – Lhotský, Svoboda

Stadion

enteria arena

Návštěva

9 335 diváků

Kometa zlomila prokletí proti Boleslavi

Hokejisté Komety Brno vydřeli ve 42. kole hokejové extraligy výhru nad Mladou Boleslaví 2:1 po samostatných nájezdech. Boleslav šla do vedení v 52. minutě díky brance Martina Pláňka v přesilovce, za Brno vyrovnal 13 vteřin před koncem základní hrací doby Peter Mueller, čímž přerušil 260 minut trvající sérii Komety bez vstřeleného gólu proti tomuto soupeři. Americký střelec byl také autorem rozhodujícího nájezdu. Kometa porazila Bruslařský klub poprvé v sezoně a celkově po osmi porážkách.

Na brněnském týmu bylo od prvních minut znát, že chce co nejdříve zlomit nepříznivou bilanci se Středočechy. Činili se především zkušení hráči. Dvakrát se dostal do slibné pozice kapitán Zaťovič, který hrál 600. extraligový zápas v kariéře, tvrdě pálili i Mueller a Plekanec.

Se všemi střelami si poradil gólman Peters, který nahradil nemocného Krošelje. Jeho spoluhráči dobře bránili a největší šanci si vytvořili paradoxně v oslabení, ale Bičevskis chybnou rozehrávku Brňanů nepotrestal. Neujalo se ani dlouhé sólo Skalického, které vyřešil Vejmelka.

SESTŘIH: Kometa Brno - Mladá Boleslav 2:1 sn. Mueller vyrovnal v čase 59:47 a dal i rozhodující nájezd
Video se připravuje ...

Čekání na gól v nepříliš záživné partii pokračovalo i ve druhé třetině. Mladá Boleslav zahustila prostor před svým gólmanem a domácí měli problém se vůbec dostat do šance. Když už se tak stalo, zastavila cestu puku do sítě tyč, jako v případě Kuska ve 30. minutě, případně Peters, který vyrazil střelu Zaťoviče. Ani Vejmelka v protilehlé brance neměl moc práce, i jemu pomohla horní tyč po střele Radima Zohorny, nebo Hrbas ve vyložené pozici mířil vedle.

Ani třetí dějství nijak zásadně nezměnilo obraz hry. Dominovaly obrany, pro útočníky obou týmů bylo obtížné se dostat do koncovky a ještě se prosadit. Ve 49. střílel nebezpečně Plekanec, na druhé straně z úhlu Kousal. Rozhodnutí duelu přišlo v 52. minutě, kdy Boleslav využila přesilovou hru a Pláněk bombou překonal Vejmelku. Kometa sice vrhla všechny síly do útoku a 13 vteřin před koncem poslal zápas do prodloužení Mueller.

V něm gól nepadl, byť blízko byl Kousal, ale Vejmelka proti. Na řadu přišly samostatné nájezdy, ty boleslavské chytil všechny Vejmelka, za domácí se prosadil Mueller a v poslední sérii ještě Horký.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): „Nehráli jsme špatně, u obou mužstev dominovala výborná defenzíva podpořená vynikajícími výkony obou brankářů. Měli jsme více ze hry v prvních osmi minutách utkání, kdy jsme tam měli dvě tři šance, postupem času bylo jasné, že kdo dá gól, může urvat vše. Boleslav ho dala v 52. minutě z přesilové hry. My jsme rádi, že Peter Mueller vyrovnal, což přineslo zaslouženou dělbu bodů po 60 minutách. V prodloužení chytil Vejmelka vyložený gól a na nájezdy jsme byli lepší. Dali jsme v nich dva góly a bereme dva body všemi deseti.“
Radim Rulík (M. Boleslav): „Nehráli jsme špatně, podali jsme dobrý výkon. Aby to byl vynikající výkon, tak bychom museli dát více branek. Vynikající to bylo v obraně, dostali jsme jen jednu branku, bylo to dnes o fous. Tři body nám utekly těsně před koncem, což nás mrzí, ale mužstvo nechalo na ledě všechno.“

Góly

Domácí: 59:48. Mueller, . Mueller

Hosté: 51:05. Pláněk

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Čiliak) – Mlčák, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), Š. Stránský, Mueller – Orsava, Plekanec (A), M. Erat – Kucsera, Rákos, Vincour – Plášek ml., Střondala, L. Horký – Kusko.

Hosté: Peters (Haas) – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa, Pláněk, Hrbas (A), Fillman, Klikorka – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – G. Szturc, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Kika, Lacina – Axman, Klouček

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7249 diváků

Mountfield ovládl bitvu v Plzni po nájezdech

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a bodovali podeváté z posledních jedenácti utkání. Domácí sice po povedené úvodní části vedli, hosté ale dokázali v prostřední třetině skóre dvěma přesilovkovými góly otočit a přes plzeňské vyrovnání ve třetí třetině nakonec druhý bod zajistil Mountfieldu v rozstřelu kapitán Radek Smoleňák. Plzeň doma prohrála poprvé po šesti zápasech.

Domácím, nastupujícím po debaklu v Litvínově s pozměněným složením útoků, vyšla první třetina. Důrazným napadáním si vynutili nápor a střeleckou převahu. Hostům do tempa nepomohla ani přesilová hra a naopak po jejím skončení v deváté minutě vystihl rozehrávku Chalupy Pour a tváří v tvář Mazancovi uspěl přesnou střelou.

Vzápětí se gólman hostů předvedl při sólu Zdrahála, jehož vychytal lapačkou. Pasivní Hradečtí poté s vypětím všech sil přečkali oslabení a do první pauzy i šance Pulpána a aktivního Poura.

SESTŘIH: Plzeň - Mountfield HK 2:3sn. Bitvu rozsekly až nájezdy, druhý bod získali hosté
Video se připravuje ...

Na začátku prostřední části sice Indiáni pokračovali ofenzivně, ale hosté začali hrozit z brejků. Cibulskis ale při přečíslení zleva neprostřelil Frodla. Poté při přesilové hře Lev netrefil odkrytou branku a po polovině utkání z dalšího protiútoku zblízka neuspěl ani Nedomlel.

Domácí srazila až nedisciplinovanost. Vyloučení Kracíka ve 32. minutě potrestal vyrovnáním na 1:1 přesnou ranou z voleje plzeňský odchovanec Lev a hra se následně vyrovnala. Ve 39. minutě navíc díky faulu Pulpána během početní výhody dokonal obrat opět střelou z voleje Filip Pavlík.

Ve třetí třetině se domácí dlouho nedokázali prosadit v přesilovkách. Ve 45. minutě v dobré pozici trefil Kantner jen pravou tyčku a za chvíli promarnili Indiáni dokonce dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu. Až nedovolený zákrok Cingela potrestal ve 49. minutě na brankovišti nekrytý Němec povedeným bekhendovým blafákem na 2:2.

Brzy mohl vrátit vedení hostům právě Cingel, Frodl ale stačil vleže nadvakrát jeho šanci zlikvidovat. Padesát vteřin před sirénou navíc zahákoval Budík zakončujícího Lva, ten ovšem z trestného střílení trefil jen levou tyč.

V nastaveni neproměnil únik Cingel, poté hosté nezužitkovali ani vyloučení Kodýtka a na druhé straně při trestu Žejdla vychytal Mazanec Poura i Mertla. Před nájezdy byl vyloučen kapitán Indiánů Gulaš a domácí v nich proti náhradnímu brankáři Lukešovi neskórovali. Bonusový bod zajistili Mountfieldu tři úspěšní střelci Smoleňák, Koukal a Cingel.

Ohlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Zápas by se vyvíjel úplně jinak, kdybychom se v první třetině dostali do většího gólového vedení. Nestalo se a utkání dopadlo podle toho.“
Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Byl to zápas, který se musel divákům líbit. Měli jsme úplně špatný vstup, když Plzeň potrestala naší velkou individuální chybu a od té doby se to na nás valilo, Plzeň měla spoustu šancí. Bylo štěstí, že jsme první třetinu prohráli jen 0:1. Ve druhé třetině nám do zápasu pomohla spoustu vyloučení domácích. Z přesilovek se nám podařilo otočit výsledek. Ve třetí třetině měla naopak hodně přesilovek Plzeň. Nám se sice podařilo ubránit dlouhé oslabení tři na pět, ale v pět na čtyři jsme následně inkasovali gól. Potom to bylo v závěru nahoru dolů. Měli jsme tam šance rozhodnout, ale na druhé straně byly taky. Oba brankáři byli výborní. Nájezdy nejsou naše úplně oblíbená disciplína. Tentokrát se nám ale povedly parádně, dali jsme tři góly. Kluci byli domluvení, že na nájezdy půjde do brány Štěpán Lukeš a vyšlo nám to. Vážíme si bodu navíc, nebyli jsme lepší, ale šťastnější.“

Góly

Domácí: 08:03. Pour, 48:51. V. Němec

Hosté: 31:49. Lev, 38:07. F. Pavlík, . Smoleňák

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Jánošík, Jiříček, Jank, L. Kaňák, Pulpán (A) – P. Zdráhal, Kracík, Gulaš (C) – V. Němec, Mertl (A), Rob – Kantner, Kodýtek, Pour – Heřman, Kolda, Vracovský.

Hosté: Mazanec (s.n. Š. Lukeš) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Dragoun, Koukal, Žejdl – Morong, Poppel.

Rozhodčí

Micka, Pešina – Malý, Pešek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

6089 diváků

Vítkovice překvapivě loupily v Liberci

Hokejisté dvanáctých Vítkovic zvítězili ve 42. kole extraligy na ledě vedoucího Liberec 2:1 po samostatných nájezdech a díky třetí výhře za sebou se vzdálili posledním Pardubicím na rozdíl pěti bodů. Domácí sice vedli od deváté minuty díky brance Radana Lence, ale na konci druhé části vyrovnal Jan Schleiss, který potom také rozhodl v rozstřelu. Bílí Tygři před vlastním publikem podlehli teprve podruhé z uplynulých 16 duelů.

Extraligový lídr vstoupil do utkání aktivněji. První velkou šanci měl na začátku čtvrté minuty Lenc, jeho dvojitou dorážku ale hostující brankář Dolejš pokryl. Hosté odpověděli střelou Hrušky, která rozezvučela konstrukci Hrachovinovy branky.

Domácí příznivci si zabouřili v deváté minutě. Po rozebrání vítkovické obrany putoval puk po ose Hudáček, Birner k zakončujícímu Lencovi, který doklepl do prázdné branky. Ve 14. minutě se individuálně uvolnil Birner a jeho střela orazítkovala horní tyč. Rozhodčí celou situaci přezkoumali a gól to nebyl. Hosté zahrozili v závěru třetiny při přesilovce, Bukarts dokonce Hrachovinu překonal, ale ještě před brankovou čárou puk odpálil do bezpečí Knot.

SESTŘIH: Liberec - Vítkovice 1:2sn. Důležité body pro Ostravany, v nájezdech rozhodl Schleiss
Video se připravuje ...

Hned v úvodu druhé třetiny hráli hosté přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Podobně se vedlo později domácím. Ti vážněji zahrozili až ve 28. Minutě, kdy Graborenko vyslal do úniku Zachara, ale ten mířil mimo Dolejšovu branku. O chvíli později pálil Hudáček a nastřelil tyčku.

Hosté se postupně osmělovali a i díky další početní výhodě se dostali do tempa. Svoji zvýšenou aktivitu korunovali ve 39. minutě. Hruška povedenou kličkou obešel Hanouska, ale jeho střelu Hrachovina vyrazil. Na dorážku Jana Schleisse už byl ale i přes enormní snahu krátký.

Domácí hned v úvodu zahrozili v přesilovce, o něco později se dostal před Dolejše Lenc. Skóre se ale nezměnilo. Na druhé straně měli stoprocentní šanci hosté. Havlín fauloval unikajícího Schleisse, ale Bukarts nařízené trestné střílení neproměnil. Bílí Tygři pak hosty sevřeli v polovině třetí třetiny před jejich brankou, ale žádná ze střel nenašla cestu do sítě.

Moc ale nechybělo vzápětí na druhé straně, Dej orazítkoval tyčku Hrachovinovy branky. Další minuty byly ve znamení úporné snahy domácích o zteč vítkovické branky. Hosté se omezili jen na bránění nerozhodného výsledku. To se jim také povedlo. Na řadu tedy přišlo prodloužení.

V nastaveném čase měli puk na hokejkách většinu času domácí, Dolejš ale držel Vítkovicím naději. Neuspěli Zachar a Birner. Na druhé straně zahrozil Hruška. Ani prodloužení branku ale nepřineslo. V nájezdech se prosadili pouze hostující Schleiss a Hruška.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta (Liberec): „Hokej se stále hraje na góly a ne na kontrolu kotouče, kterou jsme měli po většinu utkání lepší. Nepodařilo se nám ale vstřelit branky, soupeř vyhrál díky nájezdům. Myslím, že jsme měli být důraznější v zakončení a některé šance řešit jinak. Byl to zápas, kdy se to otočilo proti nám po gólu na 1:1. Pak jsme znervózněli a bylo to těžší a těžší. Respekt k soupeři, výborná defenzivní hra, pokrytý předbrankový prostor. Byl to pro nás velice těžký zápas. Samozřejmě nejsme spokojeni.“
Mojmír Trličík (Vítkovice): „Domácí byli ve dvou třetinách jasně lepší, ale my jsme měli skvělého Dolejše v brance. Ve třetí třetině už to bylo vyrovnanější, měli jsme i šance a dokonce samostatný nájezd, který jsme nedali. Myslím, že domácí pak trochu znervózněli. My jsme začali více a více bojovat a ubojovali jsme to do remízy. Skvělý výkon gólmana pokračoval po šedesáti pěti minutách i v nájezdech, kde jsme dokázali najít dva střelce a tím si vezeme úžasné dva body.“

Góly

Domácí: 08:41. Lenc

Hosté: 38:45. Schleiss, . Schleiss

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Schwarz) – Šmíd (A), Knot, Derner, T. Hanousek, Kunst, Graborenko, Havlín – Birner (A), L. Hudáček, Lenc – A. Musil, Marosz, M. Zachar – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – Rychlovský, D. Špaček, Valský.

Hosté: Dolejš (Mi. Svoboda) – Rosandić, Gregorc, Štencel, L. Kovář, Výtisk (C), R. Černý, Kvasnička – Roberts Bukarts, Hruška, Lakatoš (A) – Indrák, R. Veselý, Schleiss – Dej (A), O. Roman, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

Rozhodčí

Svoboda, Bejček – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

6 956 diváků

Olomouc si upevnila místo v desítce

Hokejisté desáté Olomouce zdolali ve 42. kole extraligy devátý Zlín 3:1 a bodově se na něj dotáhli. V boji o předkolo play off mají náskok už sedmi bodů na jedenácté Kladno. Hanáci vyhráli čtvrtý z posledních šesti zápasů. Berani prohráli potřetí za sebou.

Musil už během první minuty zápasu vystihl přihrávku na modré čáře, prováhal ale vhodnou dobu k zakončení a Kašík s jeho pokusem ze strany neměl problém. Z dobré pozice vystřelil během první přesilové hry zlínský Herman, ale Konrád byl také pozorný.

Dramatická situace se odehrála v olomouckém brankovišti přesně v polovině první třetiny. Konrádovi propadla Kubišova dělovka a Hanáky na brankové čáře pohotovým zákrokem zachránil obránce Švrček.

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 3:1. Hanáci se dotáhli v tabulce na Berany, vítěznou branku dal Nahodil
Video se připravuje ...

Skóre utkání otevřel v 15. minutě během signalizované výhody střelou z úhlu ke vzdálenější tyči domácí Irgl. Druhou branku Olomouc přidala minutu před koncem první třetiny. Klimek našel před brankou Nahodila, na jehož střelu Kašík zareagovat nestihl.

První šanci druhé třetiny měli hosté, Kratochvilovu střelu Konrád efektivně ukryl v lapačce. Velká mela se strhla před Kašíkovou brankou poté, co mu vypadl puk z výstroje a olomoučtí hráči se jej neúspěšně pokoušeli dostat do branky. Blíže k třetí brance byli domácí po přečíslení dvou proti jednomu, když Musil trefil tyč.

Zlínský Popelka trefil z dobré pozice pouze do Konrádovu masky. Fantastický zákrok předvedl pět minut před koncem druhé třetiny Kašík. Domácím Kořenek mohl po Nahodilově přihrávce zakončil do odkryté branky, zlínský brankář se ale dokázal přemístit a puk skrýt v lapačce.

Celých patnáct minut třetí třetiny diváci na větší šanci čekali marně. Olomouc si takticky hlídala náskok a Zlínu se přes její pečlivou obranu nedařilo dostat. Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Irgl, ale puk se mu před Kašíkem v klíčové chvíli nepodařilo zkrotit.

Vzápětí se na druhé straně z dorážky po Claireauxově nahození trefil Dufek. Potom se dostal sám před Konráda Ondráček, ale olomoucký brankář mu skórovat nedovolil. Zlín pak odvolal brankáře a tři minuty před koncem zápasu přidal olomouckou pojistku do prázdné branky Kolouch.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Jsme rádi za tři body, protože minulý domácí zápas s Vítkovicemi nám nevyšel. Dnes jsme v první třetině začali o hodně lépe. Tím, že jsme vedli 2:0, jsme se trošičku uklidnili. Vytvořili jsme si i další šance a škoda, že jsme neodskočili více. Musím ale uznat, že Zlín si vytvořil také příležitosti. Byl to vyrovnaný zápas až do konce. Ještěže jsme dali na 3:1, protože teprve poté jsme se opravdu uklidnili. Za stavu 2:1 totiž bylo vidět, že nás inkasovaný gól trochu zabrzdil. Začali jsme být nervózní, Zlín měl dvě šance a my jsme se trochu klepali.“
Robert Svoboda (Zlín): „Mrzí nás výsledek, hra z naší strany nebyla špatná. Trápíme se v koncovce. V minulém zápase jsme byli bez gólu, dnes jsme dali jeden. Trochu nám chybí drajv do branky, víc se o to rvát. Trochu jsme podlehli iluzi, že můžeme hrát jiný hokejíček. Stojí to spoustu sil a bodový zisk z toho není žádný. Dnes jsme nebyli horším týmem, ale v produktivitě samozřejmě ano. Mrzí nás, že takto ztrácíme další body.“

Góly

Domácí: 14:36. Irgl, 19:08. Nahodil, 57:00. Kolouch

Hosté: 55:35. Dufek

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Olesz – Vodný, Kolouch, V. Tomeček – Kořenek, Handl.

Hosté: Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Gazda – Herman, Claireaux, Dufek – Okál, Fryšara, Šlahař – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Š. Kratochvil.

Rozhodčí

Pražák, Obadal – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4528 diváků

Sparta bez Kruppa padla v Třinci

Hokejisté Sparty Praha podlehli ve 42. kole v prvním utkání po odvolání trenéra Uweho Kruppa na ledě Třince 1:5. Pod výhru úřadujícího mistra se podepsali dvěma góly Matěj Stránský a Petr Vrána, který loni v lednu přestoupil do Třince právě z pražského klubu, v který byl kapitánem. Oceláře nasměrovaly k prvnímu vítězství nad Spartou v sezoně i tři branky z přesilových her, ze kterých v předchozích pěti zápasech vůbec neskórovali.

Sparta pod dočasným vedením sportovního manažera Jaroslava Hlinky a sportovního ředitele Petra Tona nevybočila ani v Třinci z šedi posledních dní. Od 12. ledna získala jen dva body v sedmi utkáních. Pražané, které sužuje velká marodka, nastoupili ve srovnání se středečním domácím duelem s Libercem (2:6) s jedinou změnu v sestavě - Piskáčka nahradil v obraně Jeřábek.

SESTŘIH: Třinec - Sparta 5:1. Hosté poprvé bez Kruppa padli, k výhře Ocelářů přispěli dvougóloví Stránský s Vránou
Video se připravuje ...

Hosté přežili v úvodu šanci Marcinka, jehož střelu do odkryté branky skvěle zneškodnil Machovský. Poté si ale Oceláři pomohli přesilovými hrami. První využil po šesti sekundách Stránský, ke kterému se odrazila Wolského střela a pohodlně doklepl puk bekhendem do prázdné branky. Ve druhé početní výhodě zvýšil Vrána po pasu Wolského. Třinec ještě zahodil dvě přečíslení dva na jednoho.

Sparta měla velkou šanci dostat se zpět do hry v první polovině prostřední třetiny. V přesilové hře pět na tři, která trvala 76 sekund, ale Štěpánek vychytal Kudrnu a Smejkal minul branku. V další početní výhodě měl Rousek poloodkrytou branku, ale třinecký gólman se přemístil a opět skvěle zasáhl.

To Třinec trestal a využil i svou třetí přesilovou hru v zápase - rychlou souhru zakončil parádní ranou reprezentant Stránský, s 16 trefami nejlepší střelec Ocelářů v této sezoně. Brzy na to přidal tečí čtvrtý gól Vrána.

Sparta nastoupila do třetí třetiny s Wolfem v brance a touhou s utkáním ještě něco udělat. Brzy překonal Štěpánka z úniku aktivní Říčka, který se prosadil bekhendovým zakončením mezi betony třineckého gólman. Hosté měli i další šance, ale z ojedinělé akce domácích udeřil Hrňa.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): „Vstoupili jsme do utkání dobře. Věděli jsme, že mají nějaké problémy, chtěli jsme hrát aktivně. Kluci si vynutili fauly a hodně jsme si pomohli přesilovkami, které nám v poslední době nešly. Hodně jsme je zjednodušili, nabádali jsme kluky, aby více stříleli, a vyplatilo se. Dali jsme z přesilovek tři góly, to zápas rozhodlo. Prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli ve třech, ve čtyřech. Tam se Sparta dostala na koně, přehrávala nás ve druhé třetině. Pomohli jsme si ale zase přesilovkou. Za tři body jsme rádi.“
Jaroslav Hlinka (Sparta): „Hned z první přesilovky jsme inkasovali, z druhé taky. Od třineckých přesilovek jsme tahali v zápase za kratší konec. Bylo vidět, že Třinec hraje v tuhle dobu výborný hokej a na rozdíl od nás jsou v pohodě. Na našem výkonu bylo znát, že máme trošku problémy s hlavou a že naši kluci nejsou úplně v nejlepší fazoně, a to se projevilo. Vážíme si toho, že jsme ale zápas nezabalili. Třetí třetina byla naše nejlepší, i když jsme si samozřejmě vědomi, že za daného stavu (4:0) si to už domácí víceméně hlídali. Zaslouženě brali tři body.“

Góly

Domácí: 04:16. M. Stránský, 14:44. P. Vrána, 35:00. M. Stránský, 36:40. P. Vrána, 52:53. Hrňa

Hosté: 44:15. Říčka

Sestavy

Domácí: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Chmielewski.

Hosté: Machovský (40. Wolf) – Blain, Kalina, Jeřábek, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Poizl – Řepík (C), Smejkal, Rousek – Říčka, Sukeľ, Kudrna – Forman, Pech (A), Buchtele (A) – Dvořáček, Vitouch, Pšenička.

Rozhodčí

Mrkva, Stano – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

5 400 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud