Michal Koštuřík
18. března 2020 • 09:57

Hokejisté prchají z Česka! Claireaux uvízl ve Vídni, Freibergs musel jet přes Polsko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatickou cestu z Česka do svých rodných zemí absolvovali dva hokejisté PSG Berani Zlín. Pro iSport.cz ji popsali dva lidé z klubu. Obránce Ralfs Freibergs už je v pohodě, do rodného Lotyšska se dostal včas. „Ale bylo to na poslední chvíli,“ ulevil si generální manažer Martin Hosták. Osmadvacetiletý bek vyrazil po předčasném ukončení extraligové sezony domů autem, tradiční trasou to však kvůli uzavřeným hranicím nešlo. Musel jet přes Polsko, projet Litvu. Stihl to tak tak. „Je v pořádku,“ potvrdil dnes ráno Martin Hamrlík, druhý kouč Beranů.



Zpátky do Zlína se nejproduktivnější bek týmu nevrátí. Jen jako soupeř. Odmítl prodloužení smlouvy, má lepší nabídky od konkurence. Je jisté, že zůstane v Česku. Mluví se o interesu Komety, Třince, Mladé Boleslavi. „Platí, že kontrakt neprodloužil a v tuto chvíli s ním nemůžeme počítat,“ uvedl Hosták.

Druhý cizinec Valentin Claireaux zažívá při štrapáci domů ještě daleko větší eskapády než Freibergs. Momentálně uvízl na letišti ve Vídni. „Teprve včera dostal pas, který měl kvůli mistrovství světa na francouzské federaci,“ vysvětlil generální manažer. Po zrušení zbytku extraligové sezony si ho vyžádal zpět, klub se mu snažil být nápomocen. Zástupci klubu jej odvezli i s rodinou na rakouské hranice, kde na něj čekal rakouský taxík.

Jenže osmadvacetiletý útočník, jehož domovem je zámořský ostrov St. Pierre a Miquelon, vyrazil narychlo už včera. Z obav, že se situace v Evropě ještě zhorší a nedostane se za hranice dlouhé týdny. „Neměl jsem u sebe telefon a v noci jsem našel od Vala pět zmeškaných hovorů,“ popsal kouč.

Centr to vyřešil operativně najmutím taxi, do kterého se vměstnal i s manželkou, několikaměsíční dcerou a psem. Nechali se dopravit na letiště do Vídně, odkud mají ve čtvrtek odletět do Montrealu. Na ostrov jim letí jediný spoj týdně, a to v sobotu. Pokud vše dobře dopadne, na cestě stráví Claireaux pět dní!

I u něj platí, že ve Zlíně pokračovat nebude. Zvolí ekonomicky výhodnější nabídku z jiného extraligového klubu. „Podali jsme mu pomocnou ruku a on rozhodně nezklamal,“ shrnul Hosták jeho krátké, leč úspěšné angažmá.  

Kádr pro příští sezonu musí Berani stavět bez dvou elitních cizinců.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud