Pavel Bárta
24. března 2020 • 18:45

Litvínov znovu řeší Růžičku! Verva loví i kanadského mistra světa

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínov má za sebou další infarktovou sezonu. Extraligu zachránil až v posledním duelu základní části proti Kladnu. Výsledek zůstal daleko za očekáváním. Přijdou další změny. Probleskují zajímavá jména, z trenérů třeba Vladimír Růžička, Peter Draisaitl či Robert Reichel. Podstatné však je, že vzhledem k pandemii koronaviru nikdo neví, co bude dál. „Věci řešíme za pochodu,“ říká šéf klubu Jiří Šlégr.



Třikrát zrušili schůzi představenstva, poměrně nedávno do něj navíc přibyli tři noví členové, kteří se s celou agendou teprve seznamují. Majoritní vlastník Unipetrol s tisícovkami zaměstnanců kvůli hrozbě nemoci COVID-19 řeší v souvislosti s tím problémy v rámci celé obří společnosti. I proto se nedá jasně říct, jaký pohyb v klubu nastane a koho se má týkat.

„Nikdo zatím neřekl, že bych nezůstal, ale ani to, že zůstanu. Jsem pověřen vyjednáváním s hráči. A uvidíme,“ sdělil Sportu Šlégr . „Veškeré změny se musí řešit nyní, ale vzhledem ke koronaviru máme na všechno strašně málo času. Primárně se probírají záležitosti kolem zaměstnanců a režimu společnosti. Chodit do práce, nechodit a tak. Souběžně ale probíráme na schůzkách agendu, kterou je nutné schvalovat představenstvem klubu. Nejde tu přitom jen o hráče a management, i když záležitosti ohledně složení kádru a trenérského týmu se řeší průběžně.“ Konkrétní kroky však už vzhledem k situaci říct ani nemohl.

„Myslím si, že to nebylo dobré rozhodnutí…Bylo vidět, že nemám dostatečné zkušenosti, abych přiměl především zkušené hráče hrát to, co jsme se domluvili. Je to poučení, které mi otevřelo oči do budoucna,“ vrátil se Šlégr v rozhovoru pro klubový web ke svému trenérskému působení u mužstva. Skončilo koncem listopadu jeho rezignací.

Verva se nakonec zachránila pod vedením Vladimíra Kýhose. Pozice vládce střídačky však podle všeho zůstala otevřená. Do hry se údajně vrátil Vladimír Růžička , který dosud působil v hradeckém Mountfieldu. S Litvínovem se spojil

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud