Květoslav Šimek
17. dubna 2020 • 11:50

Varaďova unikátní smlouva v Třinci. Jak se rodila a co bude mít pod palcem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Václav Varaďa podepsal s třineckými Oceláři na dalších sedm let. Je to druhá nejdelší smlouva v historii extraligy pro šéfa střídačky. Rekordním úvazkem zůstává desetiletý kontrakt Vladimíra Růžičky s Chomutovem, který ovšem po čtyřech sezonách skončil úpadkem Pirátů. Podaří se Varaďovi navázat na své bývalé trenéry Arno del Curta a Lindyho Ruffa, kteří vedli Davos respektive Buffalo 22 a 15 let? Jak se kontrakt rodil a co všechno bude mít 43letý tvrďák v Třinci pod palcem? V článku iSport Premium si přečtěte i rozhovor s Václavem Varaďou a přehled nejdelších smluv v Česku.



Sedmnáct let. Na takovou dobu se může protáhnout spolupráce Václava Varadi s třineckými Oceláři. Do ambiciózního klubu přišel v roce 2010 jako hráč, hned v první sezoně pomohl k mistrovskému titulu (2011). Coby asistent Jiřího Kalouse pak byl u ligového stříbra (2015) a jako hlavní trenér dovedl Oceláře ke stříbru (2018) a dalšímu zlatu (2019). V předčasně ukončené sezoně byl s týmem druhý po základní části. K tomu má i titul s třineckou juniorkou (2016).

Stručně řečeno – za Varaďou jsou úspěchy. I to byl klíčový základ pro dlouhodobý kontrakt.

„Proč smlouva na sedm let? Za prvé proto, že s Vencovou prací panuje spokojenost,“ líčí Jan Peterek, sportovní ředitel klubu. „A za druhé, aby trenérovi dávala práce smysl a měl opravdu zájem pracovat koncepčně na rozvoji nejen svého týmu, ale celého klubu, tak by to mělo být podloženo dlouhodobě. Aby to nebylo jen krátkodobé angažmá, při kterém se od daného trenéra chtějí jen výsledky prvního týmu.“

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Aby vzal klub opravdu za svůj

Koncepční práce. Od mládeže po áčko. Formulka, která se v českém prostředí často používá, ale málokdy opravdu realizuje. Varaďa bude v Třinci nově šéftrenérem celé organizace. Má dohlížet na všechny kategorie, razit jednotnou cestu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud