21. srpna 2020 • 20:15

SESTŘIH: Sparta bere po výhře nad Kladnem první místo, čeká ji Liberec

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili v závěrečném zápase Poháru Generali České pojišťovny Kladno 3:1 a vyhráli skupinu A. Premiérovými dvěma góly v dresu Pražanů se na tom podílela nejvýraznější letní posila Roman Horák.



„Jsem rád, že jsem se konečně trefil. Když se přijde do nového klubu, tak se chcete ukázat. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoct góly a vyhráli jsme,“ pochvaloval si Horák, který se do české extraligy vrátil ze švédského Växjö.

Sparta se tak ve čtvrtfinále utká s Libercem, poslední dvojici pro play off tvoří Plzeň a Litvínov. Již ve čtvrtek se rozhodlo o tom, že o postup do semifinále budou bojovat Třinec s Hradcem Králové a Pardubice se Zlínem. Vyřazovací část začíná v pondělí.

Transparent fanoušků během duelu Sparty s Kladnem
Transparent fanoušků během duelu Sparty s Kladnem

Sparta o své výhře rozhodla již v první třetině, ve které měla výraznou převahu a vypracovala si dvoubrankový náskok. Ve 4. minutě otevřel skóre Dvořáček, následně přidal svůj první gól v dresu Pražanů Horák. Dvakrát navíc pomohla kladenskému brankáři Košarišťanovi tyč.

Ve druhé části úroveň hry klesla, prvoligoví Rytíři měli i šance, místo snížení ale opět inkasovali. I díky další asistenci Kvapila, jenž nastoupil v přípravě poprvé, se opět prosadil Horák.

V 54. minutě sice snížil v oslabení Melka, ale Sparta i s osmi juniory v sestavě zápas úspěšně dovedla do vítězného konce.

„První třetina se nám celkem povedla, i mladší hráči hráli slušně. Druhá už byla slabší a přišlo mi, jako bychom začali malinko machrovat. Kladno se samozřejmě zlepšilo a třetí třetina už byla unavená, už to nemělo tempo a zápas ztratil náboj,“ řekl trenér Sparty Miloslav Hořava.

 

Konečná tabulka skupiny A

1. Sparta 6 4 0 1 1 23:13 13
2. Plzeň 6 3 1 0 2 20:18 11
3. České Budějovice 6 3 0 0 3 26:24 9
4. Kladno 6 1 0 0 5 14:28 3

Góly

Domácí: 03:08. Dvořáček, 07:58. Horák, 33:42. Horák

Hosté: 53:50. Melka

Sestavy

Domácí: Neužil (30. Cichoň) – Jeřábek, M. Jandus, Poizl, Košťálek (C), Dvořák (A), Prchal – Kvapil, Horák, Forman – Zikmund, Vitouch, Dvořáček (A) – Hašek, Konečný, Pšenička – T. Jandus, Prymula, Slavíček.

Hosté: Košarišťan (Stahl) – Kehar (A), Zelingr, Ticháček, Sorokin, Mikliš, Funk – Guman, Kubík, Urban – Melka, Račuk (C), Hlava – Jelínek, Pitule (A), Šapovaliv – Routa, Filip, Š. Bláha.

Rozhodčí

Lacina, Pilný – Ganger, Klouček

Stadion

Tipsport arena (Praha - Holešovice)

Návštěva

1 511 diváků

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Sestřih prvního vzájemného duelu:

SESTŘIH: Kladno - Sparta 3:2. Bratři Bláhové řádili proti Pražanům
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud