28. srpna 2020 • 14:20

Hronek začne sezonu v Hradci. Filip sem patří, dohoda byla rychlá, říká šéf

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí v úvodu sezony reprezentační obránce Filip Hronek z Detroitu. Dvaadvacetiletý bek může v Česku hrát s ohledem na pozdějším start nové sezony NHL.



„I když jednání a dotažení tohoto transferu trvalo delší dobu, již od začátku bylo jasné, že klub i Filip mají zcela jasno o vzájemné spolupráci, jelikož Filip do Hradce prostě patří. Dohoda o podmínkách jak mezi klubem a hráčem, tak mezi Detroitem a Hradcem byla vcelku rychlá,“ uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček v tiskové zprávě.

Odchovanec Hradce Králové působí v zámoří od roku 2016. V minulé sezoně byl pevnou součástí Red Wings a aktuálně má na kontě 111 zápasů v elitní kanadsko-americké soutěži.

„Je to super, bude hezké si po dlouhé době zahrát zase doma. Už se na to moc těším. Je to nějakých sedm měsíců, co jsem nehrál zápas, takže se i na zápasy těším jak malý kluk. Doteď jsem se chystal individuálně, nyní se připojím k mužstvu a budu trénovat s klukama,“ řekl Hronek.

Filip Hronek v dresu Detroitu
Filip Hronek v dresu Detroitu

Kdy se Hronek objeví poprvé v hradeckém dresu, není momentálně jasné. Východočeši vypadli ve čtvrtfinále letního poháru a další program přípravných zápasů ještě neoznámili. Úvodní zápas extraligy je čeká 17. září, kdy se představí v Českých Budějovicích.

„Ve Filipovi získáváme rozdílového obránce, který si za poměrně krátké působení v NHL získal velký respekt a důležitou pozici v Detroitu a má před sebou velkou hokejovou budoucnost,“ uvedl Kmoníček a očekává, že Hronek týmu v obraně výrazně pomůže. „Předběžně jsme domluveni, že naskočí minimálně do jednoho přátelského utkání před začátkem extraligy,“ řekl hradecký manažer.

Účastník dvou seniorských mistrovství světa odehrál v české nejvyšší soutěži dosud 41 zápasů a připsal si čtyři asistence. „Tým tady vypadá super, uvidíme, jak si to všechno sedne na ledě. Pokud jde o ambice, ty osobní neřeším. Hlavně, aby se vyhrávalo,“ řekl Hronek, který by se zpět do zámoří měl přesunout v listopadu. NHL ale ještě podobu sezony 2020/21 oficiálně nepředstavila.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud