Michal Koštuřík
15. září 2020 • 12:00

Kometa: jednička Vejmelka a přetlak v obraně. Posily mají zvláštní smlouvy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mění se ekonomické pořádky, jedno však zůstává. Brněnská Kometa půjde do sezony s nejvyššími ambicemi. Slevovat z nich, když se už v pokladně líně nepřevalují miliony? Na to Libor Zábranský neslyší. „Cíle jsou pořád stejné,“ ujišťuje trenér a majitel v jednom. Kádr má pořád břink, i bez hvězd Plekance, Erata, Čiliaka či obětavce Malce. Není to výběr ze second handu.



Tu sílu z týmu cítíte. Jenže to bylo i před rokem a Kometa se základní částí slušně protrápila. Přes léto se mužstvo provzdušnilo, dorazili kvalitní cizinci Ralfs Freibergs a Peter Schneider. K tomu se dolaďuje krátkodobé angažmá nadaných obránců Jakuba Zbořila s Liborem Hájkem, kteří už nakoukli do NHL. Hodně věcí je tři dny před rozjezdem extraligy jasných, pár otázek zbývá. iSport Premium se na ně pokusil odpovědět.

Kdy budou k dispozici Zbořil a Hájek?

Jednodušší je situace kolem Zbořila, jemuž doběhla smlouva s Bostonem a měl by podepsat novou. Chystá se pro něj jednocestný kontrakt, prozatím se má rozehrát v extralize. Je docela reálné, že nastoupí už v pátek v prvním kole proti Třinci. V tom případě by nejspíš nahradil v sestavě Tomáše Bartejse.

„Jednání se posouvají dost rychle. Děláme vše pro to, aby hrál,“ potvrdil šéf Zábranský. Na tuty zatím start třiadvacetiletého odchovance Komety neslíbil. „Musí se vyřídit transfer karta, v Americe je časový posun. Na pojištění jsme domluvení, není to žádná horentní částka,“ shrnul.

Co se týká o rok mladšího Hájka, tak brzy jasno nebude. Mladému bekovi běží

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud