Ondřej Kuchař
19. listopadu 2020 • 05:00

Kvapil řeší budoucnost: zavřené dveře do extraligy, místo ciziny spíš pauza

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být jedním z lídrů ofenzivy Sparty. V minulé sezoně stihl Marek Kvapil (35 let) vinou zranění odehrát jen čtyři zápasy. A šlus. Odmítnutím snížení gáže jeho pražská anabáze skončila. S velkou pompou přišel, s pořádným popraskem odešel. Co bude s kanonýrem dál? V extralize působit nesmí. Podle zpráv Sportu to aktuálně vypadá na pauzu či dokonce konec kariéry.



Už před uplynulým ročníkem si přál po letech zase vytáhnout paty z extraligy. Měl na stole nabídku ze Švýcarska, ta však nakonec padla. „Chtěl jsem zkusit novou ligu, bohužel to nevyšlo,“ přiznal už dříve Marek Kvapil. Nakonec se v červnu 2019 upsal Spartě. „Vidíme v něm jednoho z potenciálních lídrů a tahounů týmu,“ radoval se tehdy sportovní ředitel Petr Ton.

Vše nakonec vyústilo v kyselý a hodně brzký rozvod. Kvapil vinou dvou těžkých zranění odehrál v sezoně jen čtyři duely. Před tou aktuální byl konečně stoprocentně fit. „Je skvělý pocit být součástí tohoto týmu. Máme výborné hráče i trenéry. Snad pro nás bude sezona co nejdelší,“ hlásil Kvapil na konci května.

Zkušeného útočníka Marka Kvapila ve Spartě limitovala zranění
Zkušeného útočníka Marka Kvapila ve Spartě limitovala zranění

O tři měsíce později v klubu skončil. Jako jediný hráč nepřistoupil na snížení platu. „Nikdo není víc než tým. Nikdo!“ komentoval jeho odchod trenér Miloslav Hořava.

Aktuálně se řeší, kam dál povedou kroky zkušeného útočníka. Jisté je,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud