28. prosince 2020 • 20:35

SESTŘIHY: Krize Třince! Padl čtyřikrát v řadě. Dynamo slaví i posedmé

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní 30. kolo hokejové Tipsport extraligy odstartoval zápas Mladé Boleslavi proti Kometě, která ani tentokrát nedokázala na hřišti Středočechů uspět a prohrála 0:3. Lídr z Třince zažívá krizi! V Olomouci schytal porážku 3:6 a prohrál počtvrté v řadě. Sparta doma porazila Vítkovice rozdílem 4:1 a udržela druhé místo v tabulce. Pardubice pokračují v senzační jízdě. Proti Zlínu (5:2) vyhrály posedmé v řadě. Plzeň vyhrála 3:0 v Litvínově a ukončila bídnou sérii pěti proher za sebou. Karlovy Vary díky povedené druhé třetině uspěly v Českých Budějovicích, které porazily 4:3. Liberec vybojoval vítězství 3:2 po nájezdech v Hradci Králové.



Šťastný dvěma góly zmařil brněnské šance

V první třetině zápasu byli aktivnější domácí hokejisté, a to i díky dvěma přesilovým hrám. Ani jednu z nich ale nevyužili. Největší šance prvního dějství pak přišla na straně druhé, když tři vteřiny před odchodem do kabin mohl střílet do odkryté branky Schneider, ale na přihrávku ideálně nedosáhl a nezakončil přesně.

Skóre se měnilo poprvé ve 23. minutě, kdy domácí využili svou třetí přesilovku v zápase zásluhou povedené teče Aldersona. V hlavní roli zbytku třetiny pak byla boleslavská vánoční posila Claireaux. Francouzský reprezentant se nejprve proháčkoval do zakončení až před brankáře Vejmelku, v další přesilové hře pak trefil tyčku.

Další využitou přesilovku si domácí přichystali na úvod třetí třetiny. Tentokrát se prosadil i se šťastným odrazem puku od jednoho z brněnských hráčů i Vejmelkovo rameno Šťastný.

Kometa se ve třetí části snažila o vyrovnání, výrazně zvýšili střeleckou aktivitu, ale domácí brankář Růžička nepropustil za svá záda žádný puk. Se svými spoluhráči přestál i přesilovku soupeře povýšenou odvoláním gólmana. V samotném závěru upravil na konečných 3:0 při pokračující power play Šťastný, který si tak připsal již 16. gól v sezoně.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Celý zápas jsme měli dobrý pohyb, vytvářeli jsme si hodně příležitostí. Jsme rádi, že po první bezbrankové třetině, jsme se prosadili v té druhé. Pak jsme se takovým trpělivým výkonem dopracovali k vítězství. Věděli jsme, že Kometa je silná v rychlém protiútoku a v přesilovce, což se nám podařilo jim mockrát nenabídnout. Nějaké šance Kometa měla, ale něco jsme i se štěstím ubránili.“

Jan Zachrla (Kometa): „Zápas se vyvíjel díky naší nedisciplinovanosti jednoznačně. Na takové úrovni je čtrnáct minut v oslabení strašně moc. Do toho ještě neplodnost na naší straně v brankových příležitostech, a proto je nula na našem kontě.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Brno 3:0. Růžička s nulou, Šťastný dvěma zásahy uhasil Kometu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:28. Alderson, 42:57. Šťastný, 59:30. Šťastný

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Pyrochta (A), Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Freibergs, Mlčák – Schneider, P. Holík, Mueller – Zaťovič (C), Brabenec, Klepiš – Valský, Kusko, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

Rozhodčí

Hejduk, Obadal – Kajínek, Votrubec

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

Hráno bez diváků diváků

Pád Vítkovic rozjel neproměněný nájezd

Do vedení se ale mohli dostat 109 vteřinách hry hosté. Kalina fauloval v šanci Kaluse, nařízené trestné střílení nejlepší střelec Vítkovic Lakatoš neproměnil a se svým střeleckým pokusem ztroskotal na Machovském. Ve čtvrté minutě se naopak radovali sparťané, když se Rousek na pravém kruhu uvolnil přes Tršku a zamířil přesně k protější tyči.

Pražané se pak ubránili při vyloučeních Pecha a Řepíka v rychlém sledu, Lakatoš ani Krenželok šance ne vyrovnaní nevyužili. Na druhé straně dvakrát zahrozil aktivní Rousek. Machovský musel krýt akci Malleta, který se probil před jeho branku.

Po 18 sekundách druhého dějství udeřili Pražané. Po Řepíkově střele se prosadil z dorážky nejproduktivnější hráč Sparty Horák, který se díky 13. gólu v sezoně osamostatnil i na čele týmové tabulky střelců. Další možnosti domácích měli Dvořáček, Zikmund, Sukeľ a Tomášek.

V polovině druhé části se Vítkovice ubránily při Werbikově trestu a ve 32. minutě i při trestném střílení. Po faulu Romana Poláka na Dvořáčka nezamířil přesně z penalty po blafáku do forhendu Rousek. Poláškův pobyt na trestné lavici ke korekci skóre nepomohl a další možnost pak měla Sparta. Svůj gólový účet ale nerozšířil opět Rousek a v 38. minutě pomohla Dolejšovi po Šmerhově zakončení po přečíslení tyč.

Vzápětí po tvrdém zákroku od Kocha zamířil do kabiny Zikmund a v závěrečném dějství už v sestavě Pražanů chyběl. Po 113 sekundách po druhé pauze se dostali hosté zpět do hry. Útočník Fridrich se protlačil k zakončení mezi kruhy a ve svém desátém extraligovém utkání se radoval z premiérové branky.

Vítkovice nedokázaly vyrovnat při Němečkově vyloučení, kdy ve 49. minutě dorážel Dej. Vzápětí ale po Poláškově pokusu vrátil Spartě z dorážky Sukeľ. Při power play hostů dovršil půl minuty před koncem výsledek do prázdné branky Pech.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Jsme hodně rádi za toto vítězství, protože první třetina se nám moc nepovedla. Neměli jsme dobrý pohyb. Soupeř náš přebrusloval, přestřílel nás a až od druhé třetiny se nám ta hra zlepšila tím, že jsme trošku vysunuli forčeking a získávali jsme puky. Hlavně jsme dali rychlý gól, ten nás trošku uklidnil a pak jsme měli ještě několik momentů na zvýšení náskoku. Ve třetí třetině nás bohužel zase přibrzdil inkasovaný kontaktní gól, ale pak jsme docela zodpovědnou hrou dotáhli utkání do vítězství. Když to úplně shrnu, tak nám náš brankář (Matěj Machovský) dal šanci vyhrát. Byl to náš nejlepší hráč.“

Radek Philipp (Vítkovice): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, vytvářeli jsme si šance a hráli jsme aktivně. Trestné střílení jsme bohužel neproměnili a paradoxně jsme první třetinu prohráli, i když jsme v ní byli podle mého názoru lepší. Ve druhé to bylo opačné, Sparta nás tlačila, rychle otáčela hru, byla důraznější a nám to dělalo velké problémy. Ve třetí třetině po krásné akci mladíka Fridricha jsme se dostali do zápasu a měli jsme přesilovku, kterou jsme bohužel neproměnili. Nakonec Sparta vstřelila dvě branky a uhlídala si to. Kluci si mákli a musíme se připravit na další zápas.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Vítkovice 4:1. Omluvenka domácích po kolapsu ve Varech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:57. Rousek, 20:18. Horák, 50:38. Sukeľ, 59:30. Pech

Hosté: 41:53. Fridrich

Sestavy

Domácí: Machovský (Neužil) – Němeček (A), M. Jandus, Polášek, Košťálek, Mikliš, Kalina, Poizl – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.

Hosté: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), Gewiese, Trška, Koch, L. Kovář, R. Černý – Schleiss, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Marosz, Dej – Mallet, Werbik, M. Kalus – Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý.

Rozhodčí

Jeřábek, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Hanáci na Oceláře umí! Třemi body se blýskl Knotek

Domácí se dostali do vedení v 6. minutě hry, kdy Bambula vybojoval puk u mantinelu a předložil ho na střed Knotkovi, který se střelou „z první“ nemýlil. O dalších pět minut později inkasoval Třinec podruhé. Knotek tentokrát přihrával Tomečkovi, který Štěpánka prostřelil z podobného místa jako autor první branky.

Hanáci následně nevyužili hned několik slibných situací a v rozmezí necelých dvou minut ztratili své vedení. Nejprve využil zakrytého výhledu Konráda obránce Jaroměřský a prosadil se proti svým bývalým spoluhráčům, následně vyrovnal Stránský. Elitní střelec Ocelářů se prosadil netypicky v oslabení.

Třinec v úvodu druhé třetiny několikrát zahrozil v přesilové hře. Konrád si ale poradil s pokusy Vrány i Růžičky. Těsně před polovinou zápasu využila přesilovou hru Olomouc a dostala se znovu do vedení. Knotek stál na správném místě před brankou a po střele Kucsery a zákroku Štěpánka dorazil puk do prázdné branky. O minutu později to již bylo 4:2. Nahodil vyhrál buly pro Ondruška, který poslal puk nechytatelně do sítě. Štěpánka následně nahradil Kacetl.

Domácí vstoupili aktivně také do třetí části a odměnou jim za to byla pátá branka. Olesz počkal s rozehrávkou a našel rozjetého Kucseru během třineckého střídání. Kucsera se tak ocitl sám před Kacetlem a povedenou kličkou do bekhendu zvýšil olomoucké vedení. Sám na hostujícího brankáře pak ujížděl také Kolouch, ale tomu včas do zakončení zasáhl vracející se obránce.

Deset minut před koncem zápasu v signalizované výhodě hostů Třinec uzamkl domácí na dlouhou dobu v obranném pásmu a nakonec se i prosadil. Druhý zásah v zápase si střelou „z první“ připsal Stránský. Otočit výsledek se ale již Slezanům i přes enormní snahu nepodařilo, naopak při power play inkasovali ještě jednou.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Musím hráče pochválit, z naší strany to bylo velmi kvalitní utkání. Hráli jsme dobře, disciplinovaně a s nejvyšší mírou bojovnosti a nasazení. A vstřelili jsme branky, to je asi to nejdůležitější, co jsme potřebovali k dnešnímu výbornému výsledku. Třinec nás ve druhé třetině na pět minut a na konci zápasu zavřel a byli jsme pod tlakem. Nevěděli jsme si s tím rady, ale pak jsme se z toho dostali. Ať je to jak chce, Třinec má obrovskou ofenzivní sílu. Dostali jsme špatný gól na 5:3, to byla trochu komplikace. Ale pak jsme si s tím bojovností a nasazením dokázali poradit. Jezdili jsme mnohokrát sami na brankáře, dva na jednoho a škoda, že jsme nedali ještě více gólů. Za den a něco ale začíná další zápas a my budeme muset být připravení se stejným nasazením, bojovností a entusiasmem jako byl na střídačce dnes. Čeká nás zase šichta a boj.“

Václav Varaďa (Třinec): „Finální výsledek pro nás není pozitivní. Nezačali jsme zápas dobře a z prvních dvou střel jsme inkasovali dva góly. Prvních deset minut jsme nehráli dobře, ale po těch brankách hráči zabrali a začali bojovat tak, jak si představujeme. Ve druhé třetině jsme v tom pokračovali, mačkali jsme domácí a měli samostatné nájezdy a přesilovou hru. Pak ale přišly zbytečné fauly, které nám vzaly momentum a domácí dali dva góly. To byly direkty na 2:4. Potom už to hráči i přes snahu ve třetí třetině měli těžké. V tuto chvíli se neskutečně nadřeme na góly. Spoustě hráčů to tam nepadá a jsme zdravotně obouchaní. Kvalita v týmu pořád je. Je ale potřeba, aby si hráči uvědomili, co je potřeba k tomu, abychom utkání zvládali.“

SESTŘIH: Olomouc - Třinec 6:3. Oceláři v krizi! Padli počtvrté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:50. J. Knotek, 10:39. V. Tomeček, 29:36. J. Knotek, 30:58. Ondrušek, 44:29. Kucsera, 57:43. Kolouch

Hosté: 15:02. Jaroměřský, 16:50. M. Stránský, 50:25. M. Stránský

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Dujsík, Švrček, T. Černý, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A) – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Burian (C), Ostřížek, V. Tomeček – Olesz, Mácha, Kucsera – Pekr, Nahodil, Kolouch – Gřeš.

Hosté: Štěpánek (31. Kacetl) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kurovský, Dravecký (A), Hrňa – Kofroň, R. Veselý, Šedivý – Tomi.

Rozhodčí

Hodek, Šindel – Gerát, Brejcha

Stadion

Zimní stadion, Olomouc

Další výpadek Motoru, mocný finiš nestačil 

Domácí vstoupili do zápasu dvěma po sobě jdoucími vyloučeními za přestupky v útočném pásmu. Hned při prvním střídání si vysloužil trest juniorský reprezentant Toman, jenž debutoval v extralize. Hosté přesilovky nevyužili, naopak záhy šli do třech. Dvojnásobnou výhodu si Budějovičtí pokazili dalším vyloučením, ale při hře čtyři na čtyři otevřeli skóre Doležal, jenž tečoval střelu Pýchy od modré čáry. V 19. minutě ale ztratil Forman u mantinelu nešťastně puk a jihočeský odchovanec Koblasa vyrovnal z brejku ve vlastním oslabení.

Motoru mohl vrátit vedení Prokeš po přihrávce Plášila, brankář Novotný si ale s přečíslení dva na jednoho poradil. Následovaly dva rychlé údery karlovarského týmu. Nejprve si domácí špatně rozebrali protihráče a zcela volný Kohout se prosadil u levé tyčky, o 77 sekund později přidal Flek laciný třetí gól. Čtvrtý úspěch si připsali hosté po závaru z přesilovky, když za katrem seděl Slováček po zbytečném přestupku ve středním pásmu. A mohlo být pro domácí ještě hůře. Kohout ale trefil jen tyč, David Kaše poté neproměnil trestné střílení nařízené za faul Plášila.

Do třetího dějství vstoupili Budějovičtí se sympatickou snahou o zkorigování výsledku, vytvářeli tlak, ale chyběly jim vyložené šance. Naopak zvýšit mohl karlovarský kapitán Skuhravý, jenže při Paterovi stálo štěstí. Domácí hrající ve speciální edici vánočních dresů ale nerezignovali, snažili se zápas zdramatizovat a nakonec se jim to podařilo. Nejprve svým druhým dnešním gólem snížil Doležal, poté se v přesilovce prosadil Pýcha. Vyrovnat se ale již Jihočechům nepodařilo ani v závěrečné power play. Karlovy Vary si tak venku připsaly jubilejní desátou výhru v sezoně.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): „Hodnocení je stejné jako při řadě minulých zápasů. Děláme spoustu chyb a faulů, nejsme dost produktivní, abychom nepříznivý stav kompenzovali vstřelenými góly a prohrajeme o gól. Dnes jsme první čtyři vyloučení měli po faulech v útočném pásmu. Že jsme to nezabalili v závěru, to by mělo být automatické, jsme profesionálové. Spíše je otázka, proč se dostáváme do situací, že musíme otáčet výsledky.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Úvodní část poznamenala řada faulů z obou stran a vyloučení, která rozkouskovala hru. Zaplaťpánbůh, že to skončilo 1:1. Ve druhé třetině jsme si vytvořili tlak a šance, zaslouženě jsme odskočili. Závěr jsme zvládli jenom díky výbornému výkonu gólmana, který nás držel celý zápas. Dělali jsme zbytečné věci, musíme to odehrát úplně jinak.“

SESTŘIH: České Budějovice - Karlovy Vary 3:4. Západočeši ovládli i třetí těsnou bitvu s Motorem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:09. Z. Doležal, 53:41. Z. Doležal, 55:21. Pýcha

Hosté: 18:52. Koblasa, 25:49. Kohout, 27:06. Flek, 32:02. Lauko

Sestavy

Domácí: Patera (Strmeň) – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Jonák – Adamský, Prokeš, Michnáč – Forman, Toman, Gilbert – Karabáček, D. Voženílek, Z. Doležal.

Hosté: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Rozhodčí

Pešina, Pilný – Frodl, Komárek

Stadion

Budvar aréna

Rob ukončil čekání na gól i bídnou sérii Škodovky

Hned zkraje zápasu měl dvě velmi dobré příležitosti k otevření skóre Hübl, brankáře Pavláta ale nepřekonal. Hodně nepovedenou tříminutovku pak prožil domácí obránce Irving. Nejprve oslabil svůj tým a poté, co se vrátil z trestné lavice, skončila jeho rozehrávka z rohu kluziště na hokejce Roba, který „zavěsil“ pod horní tyčku.

Zvýšit mohl zblízka Kracík, ale strážce domácí branky Godla byl proti. Na druhé straně nedovolili hosté zakončit do odkryté branky Demelovi a Indiáni si tak přenesli těsné vedení do druhého dějství. V něm mohli pohnout stavem tahouni obou celků Hübl a Gulaš, oba brankáři však byli pozorní. Po velké Zygmuntově chybě neuspěl ani Čerešňák.

Po 58 sekundách třetí třetiny zamířil na trestnou lavici Zdráhal. Blíže ke gólu než hosté ale měli domácí, když Helt jel v oslabení sám na Pavláta, ani on však nedokázal ukončit jeho neprůstřelnost. Ve 44. minutě pak vyhrál Pavlát další minisouboj s Hüblem. Jednadvacetiletého gólmana nedokázal překonat ani Zdráhal.

Přesně po 49 odehraných minutách našlápl Suchý mezi Irvinga a Šticha, dokázal si poradit i s Godlou a bylo to 2:0 pro hráče Škody. Tři a čtvrt minuty před koncem domácí zariskovali s hrou bez brankáře, kterou ale hosté velmi rychle ukončili třetím gólem. Nepovedený zápas završil Irving, když zadovkou „namazal“ Strakovi.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Od začátku jsme tahali za kratší konec a byli jsme ve všem horší. Nestíhali jsme bruslařsky, byli jsme daleko od hráčů, ten výkon nebyl vůbec dobrý. Po druhé třetině byl pro nás ještě velmi přijatelný stav hlavně díky gólmanovi. Ve třetí třetině jsme tam měli několik dobrých šancí, ale ty jsme nedali. Nakonec to soupeř překlopil na svou stranu a já myslím, že jeho vítězství bylo zasloužené.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Myslím, že jsme viděli v našem podání relativně slušné výkony ve dvou třetinách. Dali jsme první gól, což nás hodně uklidnilo, Litvínov však pořád hrozil z brejků a měl tam pár šancí. Dominik Pavlát v brance nás ale skvěle podržel. Jsem rád, že jsme pak přidali uklidňující druhý gól, ale celkově ta třetí třetina byla z naší strany taková trochu nervózní. Není se ale čemu divit, v poslední době se nám nedařilo. Jsem však rád, že jsme to dnes zlomili a vyhráli.“

SESTŘIH: Litvínov - Plzeň 0:3. Rob se dočkal gólu. Škodovka slaví po pěti pádech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 08:03. Rob, 49:00. Suchý, 56:55. Straka

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Fronk, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.

Hosté: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

Rozhodčí

Kika, Micka – Ganger, Klouček

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Výkon beka Blaina stačil Hradci jen na bod

Bílí Tygři přijeli na východ Čech se sérii výher v řadě a také zajímavými jmény v sestavě. Podruhé se v extralize objevil po návratu z ruské KHL reprezentační obránce Vitásek. V brance nastoupil hradecký odchovanec Pavelka, v útoku další produkt místní mládeže Radovan Pavlík, jenž byl nedávno vyměněn na hostování za útočníka Zachara, jehož domácí kouč Růžička poslal do čtvrté řady.

Severočeši vstoupili do utkání jasně aktivněji. Hradečtí se prakticky nedostávali na jejich polovinu, přesto hostující tlak nevyústil ve větší šance. Když se to změnilo, došlo i na úpravu skóre. V 5. minutě dostal Musil přihrávku od Birnera od zadního mantinelu a trefil se mimo Mazancův dosah. Útočník skóroval pošesté v posledních čtyřech utkáních.

Hradečtí se však rychle zvedli. Hned o minutu později Lev zpracoval sraženou přihrávku beka Blaina a bekhendovou střelou překonal Pavelku. Od té chvíle se duel vyrovnal. Hrálo se ve slušném tempu, jenže bez větších šancí. Za první třetinu napočítali statistici pouze dvanáct střel celkem.

To se nezměnilo ani ve druhé části. Přesto góly padaly, a to dost podobné. Nejprve skórovali hosté ve 24. minutě. Lenc vystřelil z dálky švihem, puk prolétl do horního rohu. Zásadní práci odvedl Musil, jenž Mazancovi clonil na brankovišti. Domácí odpověděli podobným stylem. První gól v dresu Mountfieldu zapsal Blain ranou od modré čáry. Pavelka nic neviděl, operoval před ním spoluhráč Šmíd i soupeř Lev.

Jinak se pokračovalo v nastaveném trendu, snad jen Hradec mohl jít do vedení. Kapitán Smoleňák však akci tří proti jednomu zakončil nepříliš vyvedenou střelou, Pavelka zasáhl. Ani druhá třetina nebyla na pokusy nějak závratná, Hradec pálil osmkrát, Liberec šestkrát.

Ve třetí třetině se hrálo o rozdílový gól, proto byl duel ještě urputnější. Možnosti vznikaly spíše po závarech a důrazu než po plynulých akcích. Asi největší měl domácí Cingel, jenže Pavelka byl připraven. Na druhé straně mohl rozhodnout Radovan Pavlík, dostal se do úniku, ale Mazanec byl úspěšnější.

Zápas skončil po základní době remízou, Hradec šel do prodloužení teprve potřetí v sezoně. Nastavený čas nerozhodl, duel rozsekl až v nájezdech hostující Vlach, který dokázal Mazance prostřelit hned dvakrát. Pavelka nestačil jen na pokus Lva.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): "Bylo to těžké utkání, oba týmy hrály velice solidní hokej dopředu i dozadu. Byl to také důležitý zápas, podle čehož hra vypadala, mužstva byla koncetrovaná. Myslím, že tam byly rozdílné pasáže. Prvních deset minut měl navrch Liberec, pak jsme se do toho začali dostávat a získávali vyšší sebevědomí. Čekáme však víc od našich útočníků, jeden gól je málo. Je potřeba, aby skórovali, musíme být nebezpečnější v ofenzivě."

Patrik Augusta (Liberec): "Bylo to hodně podobné utkání jako první na začátku sezony - jen s opačným výsledkem, pro nás šťastnějším. Velice dobře jsme začali, odehráli jsme výbornou první třetinu. Hru jsme kontrolovali. Ale ve druhé nás soupeř napadal, dostal nás pod tlak, z toho pramenilo vyrovnání na 2:2. Ve třetí třetině nebylo tolik šancí. Jsem rád, že nájezdy dopadly dobře pro nás."

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 2:3sn. Vlach v nájezdech přiblížil Tygry k soupeři v tabulce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:59. Lev, 29:53. Blain

Hosté: 04:02. A. Musil, 23:49. Lenc, . J. Vlach

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Zámorský, Jank, R. Pilař – Orsava, Koukal, Kevin Klíma – Jergl, V. Růžička, J. Sklenář – Smoleňák (C), Cingel, Perret – Lev, Morong, M. Zachar.

Hosté: J. Pavelka (Kváča) – Knot, Šmíd (A), Rosandić, Vitásek, T. Hanousek, Derner, Kolmann – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Pekař, P. Jelínek (C), T. Rachůnek – R. Pavlík, Hrabík, J. Vlach – Průžek, Šír, D. Špaček.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Hynek, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Dynamo se dál valí! Sedmý triumf pečetil Mandát

Nástup do utkání se lépe povedl domácím, již ve 3. minutě z rychlé akce zahrozil Machala, jím nebezpečně vyslaný puk ale těsně minul zlínskou branku. Dynamo se pak bez větších obtíží ubránilo přesilovce, aby samo udeřilo ve druhé početní výhodě. Po pohledné spolupráci na jeden dotek se prosadil po Paulovičově přihrávce Poulíček. Nabyté vedení dodalo Dynamu klid, zvýšit mohl Rohlík, jehož střela šla vedle, v oslabení se málem prosadil Blümel.

Hned v první minutě druhé části hry při pokračující zlínské přesilovce zvýšil na rozdíl dvou branek Poulíček, pardubický útočník získal puk a ze střední vzdálenosti vyslal velmi přesnou ránu nad Hufovu vyrážečku. Východočeši byli aktivnější, blízko ke skórování byli Blümel či Mikuš. V polovině základní hrací doby byl sám v mezikruží Nakládal, ale neuspěl.

Berani se postupně osmělili a vyráželi k nebezpečným protiútokům, ve 34. minutě Dufek vyslal do akce Kubiše a ten, ač byl faulován, dokázal procpat puk po svém rychlém úniku do sítě. Vrátit domácím dvoubrankový náskok mohl agilní Poulíček, jeho rána si našla cestu do horní tyče. Huf poté zlikvidoval šance obráncům Mikušovi a Hrádkovi.

V úvodu třetí třetiny se pořádně zapotil i Kantor, když musel likvidovat nebezpečnou akci Novotného s Karafiátem, při níž puk skončil pár centimetrů před brankovou čarou.

Pardubicím dodaly klid dvě slepené branky v rozmezí 39 sekund. Nejprve se ujala spolupráce mladíků ze čtvrté formace, Matýs našel před brankou osamoceného Rohlíka a předložil mu ideální pas pro bezproblémové zakončení. Na 4:1 pro Dynamo zvýšil po pěkném Blümelově pasu Kolář, jenž zakončil pohlednou spolupráci blafákem do forhendu. Aktivní pasáž domácích zakončilo trestné střílení, v něm ale Mandát zamířil pouze do spojnice tyčí.

Východočeši si bez větších obtíží došli za další výhrou, Mandát v 50. minutě proměnil přesilovku a vstřelil pátý gól Dynama. Skóre uzavřel na opačné straně neobsazený Řezníček, jenž pouze zmírnil zlínskou prohru v enteria areně.

Ohlasy trenérů

David Havíř (Pardubice): „Prvních deset minut bylo z naší strany vlažnějších, pak jsme se rozjeli a podali výkon, který jsme potřebovali. Měli jsme zápas pod kontrolou. Na série se nedívám, jdeme postupně zápas od zápasu, že chceme vyhrát a z toho pramení současná bilance. Snažíme se do kluků hlavně vštípit vítězného ducha.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Jsme v obrovském útlumu, nedaří se nám a zápas tomu odpovídal. Máme velké výpadky, někdy hrajeme pět minut, jindy deset, ale abychom dobře odehráli celé utkání, to se nám dlouho nepovedlo. Jednotlivá střetnutí jdou rychle za sebou, můžeme se tedy otřepat, ale zatím se nám to nedaří. Ještě za stavu 2:1 po dvou třetinách to vypadalo pro nás docela dobře, ale pak jsme obdrželi dvě rychlé branky a za stavu 4:1 bylo po zápase. Pardubice zaslouženě vyhrály.“

SESTŘIH: Pardubice - Zlín 5:2. Sedmá výhra Dynama v řadě. Dlouhá vítězná série po 16 letech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:14. Poulíček, 20:41. Poulíček, 42:36. Rohlík, 43:15. J. Kolář, 49:29. Mandát

Hosté: 33:09. Kubiš, 51:34. Dufek

Sestavy

Domácí: Kantor (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Vála, J. Zdráhal, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát (A), R. Kousal, Camara – Svačina, O. Roman, Machala – Kusý, Rohlík, Matýs.

Hosté: Huf (Kašík) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Vopelka, Herman, Köhler – Dufek, Fryšara, Kubiš (A) – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – Honejsek, Karafiát, J. Ondráček.

Rozhodčí

Hradil, Svoboda – Malý, Špůr

Stadion

enteria arena

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu Kanaďana Brandona Aldersona (vlevo)
Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z gólu Kanaďana Brandona Aldersona (vlevo)

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud