5. března 2021 • 20:52

SESTŘIHY: Sparta smetla Kometu a ovládla základní část! Třinec padl

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nynější základní část Tipsport extraligy již zná svého vítěze! Stali se jím hokejisté Sparty, kteří v předposledním 51. kole zničili 5:0 Kometu Brno a zajistili si tak zisk Prezidentského poháru (třetí v historii). K triumfu Pražanů přispěl i pád Třince, který prohrál 3:4 v Mladé Boleslavi. Bruslaři si naopak upevnili třetí místo v tabulce. Naději na elitní čtyřku stále drží Plzeň po hladké výhře 5:2 nad Hradcem Králové. Větší šanci na přímý postup do play off má ale Liberec, jenž doma smetl Zlín 5:2. Vítkovice porazily 4:0 Olomouc a vylepšily si umístění do předkola. Pardubice si vítězstvím 3:2 v prodloužení nad Karlovými Vary pojistily sedmé místo. Litvínov skolil poslední České Budějovice rozdílem 7:3 a i díky hattricku obránce Jana Ščotky vyhrál pošesté v řadě.



Salák vychytal první nulu i Prezidenta! Zářil Rousek

Sparta o výhře nad Kometou rozhodla v první polovině utkání, v níž vstřelila všech pět branek. Čtyři kanadské body za gól a tři asistence si připsal útočník Lukáš Rousek. Premiérové čisté konto v soutěži udržel Alexander Salák.

V sestavě Sparty se poprvé od poloviny listopadu a po operaci kolena objevil obránce Pavelka, který začal jako sedmý bek.

Jako první se mezi střelce zapsal jeho spoluhráč Rousek, když v páté minutě pohotovou dorážkou zakončil rychlý protiútok kapitána Řepíka. Hosté poté přežili oslabení během Rákosova vyloučení, při Hollandově trestu ale zvýšil na 2:0 Říčka.

Vzápětí byl vyloučen Dvořák a své kvality v početní výhodě mohla předvést i Kometa. Velkou šanci Schneidera zlikvidoval betonem Salák, jenž dostal přednost před Machovským.

Na začátku druhé části mohl snížit Mueller, brankáře domácích ale nepřekonal a Sparta vzápětí zápas rozhodla. Nejprve překvapil Vejmelku střelou od modré čáry Němeček a ve 24. minutě se trefil od mantinelu další obránce Košťálek.

Místo Vejmelky šel do branky Klimeš a hned si připsal několik zákroků. V polovině utkání ale kapituloval i on, když jej v pádu překonal bekhendem Horák. Ve druhé části utkání se již ani jeden z týmů neprosadil, přestože hráči Sparty i Komety měli zejména v početních výhodách několik šancí. Hosté se tak nedočkali ani jediného gólu v Salákově síti.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Odehráli jsme velice dobré utkání. V první třetině jsme Brno prakticky do ničeho nepustili a jak jsme na začátku druhé třetiny dali rychle na 3:0 a poté na 4:0, tak se zápas už jen dohrával. Kontrolovali jsme hru a Brno se, myslím, malinko šetřilo už na první kolo play off. Samozřejmě, že máme radost z Prezidentského poháru. Byli jsme první po základní části, což dokládá dlouhodobou výkonnost. Moc dobře ale víme, co nás (teď) čeká nebo co všichni hrozně chceme.“

Jan Zachrla (Kometa): „Zápas jsme nezvládli, od začátku jsme byli horším týmem. Naše hra byla čitelná a nezvládli jsme to ani emočně. Určitě nejsme spokojeni a v příštích zápasech musíme podat lepší výkon. V neděli v posledním zápase to nebude jen o boji o osmičku, ale i o tom, abychom se připravili na play off a další část sezony. Ve finále je jedno, jestli jdeme z osmé, deváté nebo desáté příčky.“

SESTŘIH: Sparta - Kometa 5:0. Pražané získali Prezidentský pohár
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:15. Rousek, 12:28. Říčka, 20:45. Němeček, 23:53. Košťálek, 30:25. Horák

Hosté:

Sestavy

Domácí: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Němeček, O. Němec, Polášek, Košťálek, T. Pavelka – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Tomášek, Kudrna – Říčka, Pech (A), Buchtele – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.

Hosté: Vejmelka (24. Klimeš) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Trška, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Bondra, Rákos, Schneider – Plášek ml., V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Kusko, Vincour.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Gerát, Hynek.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Zbořil zbořil naděje Ocelářů na první místo

Třinec stejně jako ve čtvrtek v Litvínově v dohrávce 50. kola nastoupil jako oficiálně domácí tým na ledě soupeře, a to poté, co si úterní duel po dohodě klubů o dva dny odložil po tragickém úmrtí manželky kapitána Petra Vrány Lindsey.

První se trefili hráči Třince, když se při signalizované výhodě do puku opřel na levém kruhu Martin Růžička a překonal svého jmenovce v mladoboleslavské brance Jana. Středočeši srovnali krátce po polovině úvodního dějství. Kousal našel krásným pasem Najmana, který zasunul puk za Kacetla. Mladé Boleslavi vlilo vyrovnání živou krev do žil a Bruslařů byl najednou plný led.

A svou aktivitu hráči v zeleném přetavili v další dvě branky. Nejprve přidal svůj 26. gól sezony Šťastný a po Flynnově přihrávce se podruhé v zápase prosadil Najman, který uzavřel účet první třetiny na 3:1 z pohledu Mladé Boleslavi.

Oceláři poslali od druhé třetiny do branky místo Kacetla Štěpánka. Ten poprvé kapituloval po polovině základní hrací doby, když v oslabení neuhlídal puk před důrazným Kotalou, od kterého se dostal až k volnému Zbořilovi, jenž už neměl se skórováním do odkryté branky problém.

Třinec nesložil zbraně a na dvougólový rozdíl jej dostal minutu před koncem druhé třetiny Hrňa. Ve 47. minutě se Třinec dostal dokonce na dostřel jediného gólu, když se parádně od modré čáry trefil Gernát. Více už ale Oceláři nestihli.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „Výsledek pro nás není dobrý. Předvedli jsme zlepšený výkon, ale nepovedlo se nám udržet vedení, když jsme inkasovali tři branky. Hráči pak ještě měli snahu s výsledkem něco udělat, dali jsme dva góly a zápas ještě zdramatizovali. Pak jsme ale v závěru faulem na brankovišti přišli o přesilovku a o šanci odvolat brankáře. Ale jdeme dál, chceme zvládnout další zápas. Prezidentský pohár jsme chtěli vyhrát, ale nebylo nám souzeno. Tím to ale nekončí, za čtrnáct dní začíná to, o co hrajeme.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Paradoxně jsme v první třetině lepší nebyli, ale byli jsme v ní produktivnější. Hra se nám tam ale moc nelíbila. Ve druhé třetině už to bylo dobré a korunovali jsme důležitým gólem v přesilovce. V závěru jsme zápas už dobře takticky zvládli.“

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 3:4. Oceláři prohráli počtvrté v řadě a přišli o Prezidentský pohár
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:57. Martin Růžička, 38:47. Hrňa, 46:07. Gernát

Hosté: 10:22. Najman, 14:32. Šťastný, 16:13. Najman, 30:27. A. Zbořil

Sestavy

Domácí: Kacetl (21. Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – M. Stránský, Rodewald, Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Chmielewski – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (C).

Hosté: J. Růžička (Schwarz) – Ševc (C), Šidlík, Bernad, Fillman, Dlapa, Pláněk (A), Moravec – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský.

Rozhodčí

Hradil, Úlehla – Frodl, Kis

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Gulaš se rozstřílel, dvěma góly udržel Plzeň v naději

Indiáni byli hned od počátku údernější. Hrálo se prakticky jen v královéhradeckém pásmu a hosté byli i efektivní. Prokázal to hned ve čtvrté minutě jejich lídr Gulaš, jenž z úhlu překvapil Lukeše.

Západočeši měli i další možnosti. Například Maláta, jemuž se podařilo objet Lukeše, na poslední chvíli zablokoval obránce Nedomlel. Po Strakově průniku zase puk Lukešovi propadl a v poslední chvíli ho odpálil zadák Pavlík. Že nešlo o branku, potvrdil také videorozhodčí.

Přestože Mountfield herně strádal, mohl vyrovnat. V deváté minutě ujel Francouz Perret, jehož v jasné pozici srazil krosčekem Stříteský. Rozhodčí nařídili trestné střílení, kapitán Smoleňák ho plánoval proměnit střelou mezi betony, jenže gólman Frodl pohotově zasáhl.

Pro Hradecké to byla rána. Přišly však i další. Konkrétně ještě dvě branky během první dvacetiminutovky. V 15. minutě proměnil perfektní Dočekalovu přihrávku od zadního mantinelu Eberle. A hned o chvíli později potvrdil svou pohodu dvacátou brankou v sezoně Kodýtek, když Lukeše překonal skvělou ranou do horního rohu.

Druhá třetina byla velmi rušná. Východočeši se vrhali do útoku, měli dost šancí. Jenže v plzeňském brankovišti exceloval Frodl. Brankář lapil Veselého ránu z nebezpečné vzdálenosti, zasáhl také proti Pilařově dorážce a poradil si i se samostatným únikem Sklenáře.

Hosté byli sice v defenzívě, přesto dál nebezpeční. V oslabení byl sám před Lukešem Eberle, gólman byl lepší. Chytil také Strakův samostatný nájezd. Nestačil až ve 35. minutě na Malátovu střelu, jíž zakončil akci dvou proti jednomu a proměnil perfektní Strakův pas. Pro Hradec to bylo o to kyselejší, že těsně předtím nepřekonal Frodla zblízka Kelly Klíma. Plzeň navíc náskok ještě pojistila: Gulaš se podruhé v zápase prosadil v přesilovce precizní ranou bez přípravy.

Třetí třetina byla hlavně plzeňským bojem o čisté konto pro Frodla. Hradec byl jasně aktivnější a gólman Indiánů nakonec úkol nezvládl, dorážkou ho v 51. minutě překonal Pilař svým druhým gólem v sezoně a o čtyři minuty později Veselý premiérovým zásahem v ročníku.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „Už vstupem do utkání jsme tahali za kratší konec. Neměli jsme takový pohyb ani tempo. Plzeň nás v první třetině jasně přehrávala, byli rychlejší, dravější, jednoznačně lepší v soubojích. Byli jsme všude pozadu. Trošku jsme se probrali ve třetí třetině, ale proti takovému mančaftu je to pozdě. Problém byl v nastavení do zápasu. Plzeň přijela urvat zápas, my neměli takovou mentalitu.“

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Zápas mi trochu připomněl ten první, který jsme tady odehráli. Měli jsme výborný vstup do utkání, v první třetině jsme to vyjádřili brankově. Po zbytek zápasu jsme měli mraky oslabení, asi i proto byla aktivita na straně domácích. Ale my jsme byli pořád nebezpeční a šli jsme až do pětigólového náskoku. Na konci jsme si hráli s pukem víc, než bylo záhodno, a domácí proto korigovali výsledek. Ale my jsme byli produktivní, což rozhodlo. Výborný byl také Dominik Frodl v bráně, držel nás, měl spoustu těžkých zákroků.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Plzeň 2:5. Indiáni si vyšlápli na Hradec
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50:52. R. Pilař, 54:15. J. Veselý

Hosté: 03:05. Gulaš, 14:38. Eberle, 15:45. Kodýtek, 34:01. Malát, 38:28. Gulaš

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Mazanec) – F. Pavlík (A), Nedomlel (A), Graňák, Šalda, Gaspar, Čáp, Kukla – Jergl, Kevin Klíma, Perret – M. Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – J. Veselý, Lev, Smoleňák (C) – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.

Hosté: Frodl (Pavlát) – Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, L. Kaňák, V. Lang, Vráblík – Gulaš (C), Mertl (A), P. Musil – Rob, Kodýtek, Suchý – Malát, Kracík, Straka (A) – Eberle, Přikryl, Dočekal.

Rozhodčí

Pražák, Obadal – Zíka, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Skvělá druhá třetina Bílých Tygrů! Blýskl se Bulíř

Liberec vstoupil do utkání aktivněji a hned v úvodní minutě prověřil Hufovu připravenost Birner. Poté měl velkou šanci Bulíř, Huf ale jeho střelu výborně vyrazil. První přesilovku v utkání si zahráli Bílí Tygři, největší šanci měl však ve vlastním oslabení hostující Sedláček. Kváča ale jeho střelu ukryl v lapačce.

Severočeši i nadále diktovali tempo hry a další dobrou příležitost měl Musil, ale Huf stihnul sklapnout své betony včas. V další početní výhodě domácích měl na hokejce vedoucí gól Lenc, Huf ale svůj tým znovu podržel.

Krátce po přestávce už šel Liberec do vedení. Po pěkné kombinaci s Grígerem otevřel v přesilovce skóre zápasu Bulíř. Na jeho trefu vzápětí navázal po Birnerově přiťuknutí Musil. A za další dvě minuty už domácí vedli o tři branky. Po nádherné přihrávce od Najmana skóroval do odkryté branky Gríger.

Bílí Tygři drželi otěže zápasu jasně ve svých rukou a čtvrtý gól mohl přidat Vlach, Hufovi pomohla levá tyč. O chvíli později už ale zlínský brankář lovil puk ze své sítě počtvrté, prosadil se důrazný Birner. Poté se ke slovu dostali také Berani a z ojedinělé akce prostřelil Kváču Okál. Liberečtí ale přispěchali s rychlou odpovědí, když na 5:1 zvyšoval střelou nad Hufovo rameno Najman.

Blízko šestému gólu byl v úvodu třetího dějství Gríger, před odkrytou brankou však jeho střelu zablokoval Honejsek. Na opačné straně se do brejku dostal sedmnáctiletý debutant Frömel, mířil ale těsně mimo. Zlínští se nadále snažili být aktivní a z dalšího samostatného úniku překonal Kváču bekhendovým blafákem Václavek. Poté měli ještě Berani k dispozici více než minutovou dvojnásobnou přesilovku, domácí se dokázali bez větších potíží ubránit.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Začátek byl z naší strany malinko nervózní, Zlín dobře bránil. Ve druhé třetině to po prvním gólu z hráčů spadlo a nakonec druhá dvacetiminutovka rozhodla o osudu utkání. Jsme rádi za vítězství, které jsme potřebovali k tomu, abychom se udrželi ve hře o čtyřku. Nakonec rozhodne až poslední kolo.“

Martin Hamrlík (Zlín): „V poslední době hodně bojujeme sami se sebou. První třetina zápasu byla z naší strany ještě povedená. Ve druhé části jsme se ale úplně zhroutili a potkal nás obrovský výpadek. Třetí třetina byla z naší strany také koukatelná, je to ale pouze malá náplast na naši cestu zpátky domů.“

SESTŘIH: Liberec - Zlín 5:2. Tygři roztrhali Berany za dvacet minut
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:17. Bulíř, 24:02. A. Musil, 26:32. Gríger, 33:51. Birner, 38:09. Najman

Hosté: 35:32. Okál, 51:33. Václavek

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Kunst, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – Rychlovský, Šír, D. Špaček.

Hosté: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), Gazda, Ferenc, M. Novotný, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Chludil – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

Rozhodčí

Svoboda, Kika – Ganger, Klouček.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Omlazená Energie potrápila Dynamo

Karlovarští přijeli do Pardubic s omlazeným kádrem se šesti juniory a jedním dorostencem. Hned na konci úvodní minuty brankář Habal zlikvidoval samostatný únik Zohorny po šikovném pasu od Mikuše. O čtyři minuty později Dynamo získalo vedení, když svůj únik zakončil střelou k levé tyči Horký.

Energie se dočkala vyrovnání v 11. minutě: Šik se svou střelou z rohu uspěl, když puk propadl Kloučkovi do sítě. Západočeši mohli navýšit své vedení v závěru první části hry po Camarově podrážení, Dynamo si ale tuto početní nevýhodu pohlídalo.

Východočeši se opět ujali vedení vteřinu před koncem své přesilové hry, po pohledné kombinaci druhé formace domácích se prosadil svým jedenadvacátým gólem v sezoně Camara.

Zatímco v první třetině držela omlazená Energie krok, v té druhé Pardubičtí dostali soupeře pod velký tlak, ten ale nedokázali využít k výraznějšímu navýšení vedení. Ve 34. minutě v jasné šanci těsně minul Paulovič, po něm trefil Kolář tyč, aby o chvíli později vyslal do nakonec neúspěšného nájezdu Pochobradského. Dynamo v druhé části přestřílelo protivníka 19:3.

Blízko byly Karlovy Vary vyrovnání ve 45. minutě, uniknuvšího Mikúše ale dobruslil Ďaloga a odzbrojil jej od kotouče. Poté předvedl svou šikovnost Camara, po prokličkování se k brance ale nedokázal zakončit. Západočeši se postupně čím dál více prosazovali do nebezpečných akcí a v 55. minutě se dočkali srovnání skóre. Střelou přes bránícího hráče se prosadil Kowalczyk a poslal zápas do prodloužení.

Nastavení trvalo pouze 80 sekund, když o zisku druhého bodu pro Dynamo rozhodla rána obránce Nakládala a druhá využitá přesilovka domácích v utkání.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Potřebovali jsme vyhrát a udělat více bodů než Brno, což se nám povedlo. Po základní části skončíme sedmí, nyní se musíme připravit na play off.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Mrzí nás, že jsme získali jen jeden bod, chtěli jsme z dnešního duelu vytěžit víc. Všichni hráči, kteří nastoupili, nechali na ledě maximum. Sice jsme nevyhráli, ale nemáme se za co stydět. Podali jsme týmový defenzívní výkon, fantastický Habal nás držel ve hře a dal nám šanci se rvát o body. Děkuji týmu za to, jak to zvládl. Odpracovali jsme dobré utkání.“

SESTŘIH: Pardubice - Karlovy Vary 3:2p. Dynamo se natrápilo s oslabeným soupeřem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:58. L. Horký, 26:50. Camara, 61:20. Nakládal

Hosté: 10:16. Šik, 54:28. Kowalczyk

Sestavy

Domácí: Klouček (Barulin) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Ďaloga, J. Kolář (A), Hrádek, Bučko – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – L. Horký, O. Roman, Rohlík – Pochobradský, M. Kratochvil, A. Kosticyn.

Hosté: Habal (M. Kubát) – Weinhold, Kowalczyk, Krajčík, Plutnar (A), Tureček, D. Mikyska – O. Beránek (C), Hladonik, Bačo – Redlich (A), Vildumetz, Kupčo – Osmík, T. Mikúš, Šik – Křemen, Křehlík, Adámek.

Rozhodčí

Jeřábek, Vrba – Kajínek, Rampír

Stadion

enteria arena, Pardubice

Hladkou výhru Ostravanů pečetil Irgl

Po povedeném vstupu Hanáků do utkání střílel z pravé strany Burian, Svoboda prostor u přední tyče včas utěsnil. Poté se ale do několika šancí dostali hosté. Střely Werbika a Pyrochty ještě Konrád pokryl, jenže v sedmé minutě úspěšně tečoval tvrdou střelu Poláka Dej a otevřel skóre. O dvě minuty později už Vítkovice vedly o dvě branky. Malletovu přihrávku zpoza branky využil Kalus a poslal puk za záda olomouckého brankáře.

Odpovědět mohl Klimek, který se po chybě hostujícího obránce ocitl sám před Svobodu, zamířil však pouze do hrudi strážce branky Ostravanů. Stejným výsledkem dopadlo také zakončení Flicka na druhé straně hřiště. Před koncem třetiny ještě nejistým zákrokem vystrašil domácí střídačku Konrád, Polákovo nahození ale z jeho lapačky zamířilo těsně vedle.

Na začátku druhé třetiny dvakrát zvonila branková konstrukce. Nejdříve po pokusu hostujícího Svačiny v přesilové hře a poté po střele olomouckého Buriana. Vzápětí Svobodu prověřila tvrdá rána Škůrka, proti níž zasáhl vyrážečkou. Konrád naopak musel předvést pohotový zákrok proti zakončení Irgla, také on ale těžkou situaci zvládl. Do tříbrankového vedení přesto hosty poslal Kovář, který prokázal dostatek důrazu na útočném brankovišti a po závaru kolem branky dorazil puk do sítě.

Olomouc mohla snížit v přesilové hře, proti byl však Svoboda, který se zaskvěl hned u dvou dorážek domácích hráčů a také zakončení Klimka chvilku po konci přesilové hry. Dvě minuty před koncem druhé třetiny navíc Vítkovice přidaly čtvrtou branku. Z ideální pozice ze středu hřiště se pro Mikyskově přihrávce prosadil Irgl, který předchozí tři sezony strávil v dresu dnešního soupeře.

Do třetí třetiny vystřídal Konráda v brance Olomouce Lukáš. Po pěti minutách mohl snížit Kolouch, ale z dobré pozice branku hostů těsně minul. Lukáš si poté první těžší zákrok připsal proti střele Irgla. Stejný hráč mohl přidat svoji druhou branku také v samostatném úniku, jenže v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hokejku. Do třetice pak aktivní Irgl střílel z pravé strany těsně nad. Olomoučtí hráči se do mnoha šancí ve třetině nedostali a Svoboda si tak po jistém výkonu připsal společně s vítězstvím také čisté konto.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Podali jsme špatný výkon, byli jsme pomalejší a slabší v soubojích. I když jsme si dnes vypracovali vyložené šance, tak jsme nedokázali skórovat. Na našem kontě je tím pádem nula. Dnes byla v obranné hře viditelná nedůslednost a nekázeň. Vítkovice dnes dávaly góly po našich ztrátách, to by se nemělo stávat. Dostali jsme špatné góly a nedokázali jsme na ně reagovat. Už bychom to chtěli ladit na play off, že nám to dnes nevyšlo může být i souběh okolností. Samozřejmě to ale nebudu omlouvat, dostat doma čtyři góly a ani jeden nedat, je špatné.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Odvedli jsme velice statečný, bojovný a kvalitní výkon, který byl podpořený výborným výkonem gólmana. Trošku nám na začátku trvalo, než jsme se dostali do tempa a srovnali se s tím. Od první vstřelené branky jsme však byli jasně lepší mužstvem a dokázali jsme to celých 60 minut, což mě těší. Přál bych si být černým koněm play off, přál bych to také hráčům a realizačnímu týmu. V předkole se ale všechno maže a jede se od začátku. Určitě je ale lepší, když se do něj jde z takové formy a pohody. Vezeme se na vítězné vlně a šlape nám to velice dobře. Soupeře zatím neřešíme, počkáme po posledním zápase. Osmé místo ale máme v hlavě, výhoda domácího prostředí je obrovská. Znáte tam každý kousek ledu a odehrát tam rozhodující zápas může být výhoda.“

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 0:4. Hosté těžili z přihrávek Mikysky, drží osmé místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 06:52. Dej, 08:57. M. Kalus, 31:44. L. Kovář, 38:11. Irgl

Sestavy

Domácí: Konrád (41. Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek (A), Valenta, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C) – J. Káňa, Nahodil, Klimek – Olesz, Kolouch, Kunc – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Burian, Handl, Bambula – Gřeš.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – R. Polák (C), Pyrochta, R. Černý, Galvinš, L. Kovář, Koch, L. Doudera – L. Krenželok (A), Hruška, Lakatoš – Irgl (A), J. Mikyska, Svačina – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dej.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Lederer, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

bez diváků diváků

Demolici Motoru řídil hattrickem bek Ščotka

Severočeši, kteří ve čtvrteční dohrávce 50. kola na vlastním ledě v roli hostujícího týmu zdolali druhý Třinec 3:2, otevřeli proti Motoru skóre v páté minutě. Hübl se dostal k odraženému puku a střelou z mezikruží poprvé překonal Čiliaka.

Motor srovnal za 84 sekund. Gólman Godla neudržel Vydareného střelu od modré čáry a Voženílek zakončil do prázdné branky. Střídačka Vervy si vyžádala trenérskou výzvu, rozhodčí však branku uznali. Českým Budějovicím se vzápětí naskytla 74 vteřin trvající přesilovka pět na tři, kterou ale nevyužily.

Ve 12. minutě si domácí vzali vedení zpátky, když Ščotka v početní výhodě vložil hůl do Lukešovy přihrávky a usměrnil puk do sítě. O necelé čtyři minuty později zvýšil Hübl, který naznačením střely zmátl Čiliaka a propasíroval mu puk mezi betony. V závěru první třetiny Hübl málem završil hattrick, jenže gólman Jihočechů jeho dorážku zastavil.

Verva vstoupila aktivně i do prostřední části, Gerhát ani Látal se však mezi střelce nezapsali. Ve 33. minutě znovu skóroval Ščotka díky teči Zygmuntovy střely od modré čáry. Asistenci zaznamenal také Hübl. O 100 sekund později dokonal Ščotka po další Hüblově nahrávce v přesilové hře hattrick. Na konci druhého dějství přidal šestou trefu Litvínova Helt.

České Budějovice se v závěrečné třetině dotáhly na rozdíl tří tref. Nejprve se po samostatném úniku v oslabení prosadil Jonák a po něm zblízka Přikryl, jenž vstřelil první gól v sezoně. V 56. minutě však stanovil konečný výsledek Zdráhal.

Litvínov porazil nováčka soutěže potřetí v sezoně. Motor prohrál popáté za sebou a jako jediný v ročníku inkasoval přes 200 branek.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Navzdory velkému gólovému rozdílu to určitě nebyl lehký zápas. První třetina z naší strany nebyla dobrá, výsledek mohl být opačný. Ve druhé třetině nám to tam napadalo, vzala to na sebe Vantova (Hüblova) lajna. Měli jsme dostatečný náskok. Ve třetí třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali, ale dotáhli jsme to do vítězného konce. Pro nás jsou důležité tři body. Gratulace do šatny, ale dneska tam bylo až příliš mnoho chyb. Beru to tak, že program je nabitý a možná už chyběly nějaké síly. Výsledek je trochu zkreslující.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Hodnocení je jednoduché. Bohužel neproměňujeme šance, které máme, a když uděláme chybu, soupeř je schopný ji potrestat. Do půlky zápasu, i když jsme prohrávali 1:3, jsme hráli vcelku slušně, měli jsme šance a nedávali jsme góly. Pak nám to tam soupeř nasypal a v jednu chvíli to bylo už 1:6. Zasloužená výhra pro domácí.“

SESTŘIH: Litvínov - České Budějovice 7:3. Motor marně doháněl vysoké manko od svého soupeře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:44. V. Hübl, 11:41. Ščotka, 15:20. V. Hübl, 32:14. Ščotka, 33:54. Ščotka, 38:42. Helt, 55:43. P. Zdráhal

Hosté: 06:08. D. Voženílek, 41:38. Jonák, 48:03. R. Přikryl

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Hosté: Čiliak (Strmeň) – Vydarený (C), Plášil, Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel – Jonák, D. Voženílek, Holec – M. Novák, Toman (A), Z. Doležal – Karabáček, R. Přikryl, Gilbert – Alderson.

Rozhodčí

Horák, Šindel – Brejcha, Pešek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Plzeňský tahoun Milan Gulaš (vpravo) se na závěr základní části bodově rozjel
Plzeňský tahoun Milan Gulaš (vpravo) se na závěr základní části bodově rozjel

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud