Jan Denemark
11. března 2021 • 22:02

A zase beton! Růžičkův styl hry dal Hradci mečbol. Parádu vytasil Šalda

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Musíme hrát lépe proti jejich betonu,“ pravil odhodlaně po první prohře litvínovský Martin Látal. Žel, zůstalo pouze u slov. Taktika Hradce se nezměnila. Čekat na šance, vytrestat je a pak rozleptávat litvínovskou útočnou snahu už ve středním pásmu. A tým ve žlutém byl bezradný. Přestože mnohé herní pasáže hokejové krásy nabídly pramálo, Mountfield to trápit nemusí. Výhra 3:1 zajistila, že od postupu do čtvrtfinále jej dělí jediná výhra.



Může se vám to nelíbit, můžete naštvaně kroutit hlavou, ale jedno přiznat musíte. Herní styl celku Vladimíra Růžička je funkční. Velmi funkční. Přechod do režimu vyřazovacích bojů zvládl Hradec výtečně. Za 120 minut extraligového předkola play off dostal jedinou branku a po celou dobu měl dění na ledové ploše pod úplnou kontrolou. „Je třeba říct, že Litvínov hraje výborně, ale zároveň je vidět, že jim náš styl nedělá dobře. Mají s tím problémy,“ uznal po druhé výhře kouč Hradce Vladimír Růžička.

Trable se pro Litvínov začaly vlastně kupit už před úvodním vhazováním. Dvaačtyřicetiletý matador Viktor Hübl zůstal mimo hru. Po seknutí Jakuba Lva ze závěru předchozího klání dostal stop na jeden zápas. A bylo to znát. Jeho parťáci branku Marka Mazance takřka neohrozili. V přesilovkách byli nevýrazní, při rovnovážném počtu hráčů na ledě si nebyli schopni vytvořit šanci.

Hradečtí hokejisté drží dál soupeře z Litvínova od brány Marka Mazance
Hradečtí hokejisté drží dál soupeře z Litvínova od brány Marka Mazance

Jedinou výjimku tvořila hned první početní výhoda. „No jo, ale to bych nesměl být dřevák a něco tam trefit. Fakt už nevím. Prostě nevím. Mám to tak celou sezonu,“ povzdychl si Přemysl Svoboda, jenž trefil ve zmíněné přesilovce dvakrát tyčku. Ukázalo se to jako klíčové. V dalším průběhu, kdy Hradec gólově odskakoval, se totiž zdálo, jako by v dresu Vervy občas až chyběly emoce, respektive lídr, jenž by akcí, nebo srážkou nakopl ostatní.

„Ano, v tohle směru je třeba, aby naši hráči vystoupili z komfortní zóny. Aby ukázali větší zaujetí v zápase. V tomhle nás zatím, bohužel, Hradec předčil,“ postesknul si kouč Vervy Vladimír Országh. „Psychicky je to opravdu náročné. Oni dají branku a pak to prostě jen zavřou,“ doplnil hráčsky pohled Svoboda.

Je paradoxní, že nezáživný duel odstartovala neuvěřitelná gólová paráda. Radim Šalda ve 14. minutě protančil do útočného pásma kličkou a elegantní stahovačkou a puk po rychlém švihnutí zapadl ideálně do růžku. „Krásný gól na jednu nahrávku. Stahovačkou si získal prostor, obránce poslal na druhou stranu a vymetl vingl,“ pochválil svého svěřence Růžička.

Mladý obránce gól slavil rozesmátý od ucha k uchu. „No, ale bylo především kvůli spoluhráčům, protože si ze mě dělali srandu, že normálně jsem takový dřevák a teď předvedu tohle,“ vykládal pobaveně po životním momentu. Bylo proč se smát. Znovu se v sérii potvrdilo, že kdo dá první branku, bere i výhru. „Asi jde o můj nejhezčí a zároveň nejdůležitější gól. Je to zkrátka play off,“ uzavřel dvaadvacetiletý zadák.

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 3:1. Hradec připisuje druhý bod, vítězný gól dal Orsava
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:53. Šalda, 24:50. Orsava, 38:19. Koukal

Hosté: 19:46. Pospíšil

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.

Hosté: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka (A), Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, Žejdl, F. Lukeš (C) – P. Svoboda, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

Bez diváků diváků

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud