Pavel Bárta
27. dubna 2021 • 12:00

Čihák o Plzni či koncepci Hradce: Mládež je směr. Naťukla ho i Sparta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když po čtvrtfinálovém vyřazení končil po devíti letech v Plzni, přiznal, že dostal nabídku z extraligy a odpočívat nechce. Po měsíci si plácl s Hradcem Králové. Ten byl podle informací Sportu hlavním hráčem od začátku, ale naťukla ho taky Sparta. „Už jsem nechtěl dál čekat,“ vysvětluje Ladislav Čihák své rozhodnutí. Bývalý kouč indiánů míří na pozici asistenta ve štábu Tomáše Martince, jenž se k prvnímu týmu Mountfieldu vrací po roce a obnoví spolupráci s Petrem Svobodou.



Sedm let na střídačce prvního týmu Plzně, tři sezony ho vedl coby hlavní trenér. Teď se 39letý Ladislav Čihák stěhuje ze západu do východních krajů, kde bude sice jako trenér nový, ale kde to taky dobře zná.

Ani z pracovního hlediska se pro něj tolik nezmění. Západočeši za jeho éry zabudovali do extraligového mužstva zástupy odchovanců. Hradecký šéf Tomáš Martinec chce navázat na podobnou koncepci, jakou už v Mountfieldu jednou prosazoval.

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:1. Hanáci dokonali překvapení na úkor favorita
Video se připravuje ...

Už když jste se loučil v Plzni, pousmál jste se při poznámce Sportu, že místo na Šumavu pojedete na letní přípravu do Krkonoš. Hradec Králové vstoupil do hry hodně rychle. Jak se celá věc seběhla?
„Po vyřazení z play off jsme se v Plzni sešli s Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem. Bylo to v pondělí. Na schůzce jsme řekli každý svůj pohled na věc, poděkovali si a v klidu spolupráci ukončili. Sdělili mi důvody, vyříkali jsme si to a vlastně ještě ten den, jakmile to Plzeň pustila ven a vyběhlo to v médiích, mi volal z Hradce Králové (generální manažer) Aleš Kmoníček a řekl, že by o moji práci měl zájem.“

Odpověděl jste mu hned?
„To ne, protože všechno bylo hodně čerstvé. Ale přijal jsem to s tím, že bych chtěl chviličku počkat. V průběhu toho týdne proběhlo pár dalších telefonátů a v pátek do toho vstoupila ještě jedna nabídka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud