Michal Koštuřík
9. září 2021 • 17:51

Brankáře Konráda pustili z nemocnice. První cesta? Na zimák za spoluhráči!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hoši, tak jsem zase tady! Všední pracovní den na olomouckém zimáku rozzářila přítomnost Branislava Konráda (33). Slovenský brankář se před týdnem v nedohrané generálce na extraligu s Mountfieldem HK vážně zranil, brusle útočníka Petra Koukala mu rozřízla krk. V nemocnici ještě v noci podstoupil náročnou operaci. Ve středu ho propustili do domácího léčení. „Řekl manželce, ať ho rovnou zaveze na zimák. Dřív než domů,“ líčil s úsměvem kouč Zdeněk Moták v rozhovoru pro iSport.cz. „Jeho láska k hokeji je vidět,“ dodal.



Všichni měli radost, že Konráda vidí živého a usměvavého. Kolem krku měl pevný krunýř, do brány si nějaký čas nestoupne. Nepůjde o čtrnáctidenní absenci. „Vůbec nevíme, kdy se vrátí. Myslím, že žádná prognóza není,“ pokrčil rameny Moták. „Nicméně uděláme vše pro to, aby se vrátil k hokeji co nejdříve a pomohl mužstvu.“

Hráče návštěva parťáka potěšila a mile překvapila. „Naštěstí to dopadlo takto. Tady ani nejde o to, jak dlouho bude chybět. Hlavní je, že je Braňo v pořádku. Vypadal dobře, proběhly i nějaké vtípky. Jsme rádi, že přišel s takovou náladou a mohli jsme ho vidět v kabině. Možná by si stoupl i do brány,“ vtipkoval útočník Lukáš Kucsera.

Do sezony vstoupí Mora s jedničkou Janem Lukášem, z hostování v Šumperku si stáhla Vojtěcha Mokreho (20). Z volných brankářů může být ve hře například zkušený Jakub Sedláček, jenž dříve chytal mj. za Zlín, Spartu, Mountfield HK či Dinamo Riga v KHL.

Pro Olomouc je však prioritou Konrádův comeback. Na spolehlivého Slováka, už vlastně legendu Mory, se vyplatí počkat. Moták jeho úrazu hodně lituje. „Na sezonu se připravoval famózně. Byla by jeho. I ve spojení se slovenským nároďákem, se kterým postoupil na olympiádu,“ poznamenal a s úsměvem doplnil: „Ptal se doktorů, kdy bude moct chytat. Oni odpověděli: Na to, že jste měl málem uřezanou hlavu, jste nějaký živý.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud