29. října 2021 • 21:00

SESTŘIHY: Třinec ovládl šlágr, Boleslav zabrala. Říčka už má 15. gól!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty v 19. kole Tipsport extraligy prohráli 2:4 na ledě vedoucího Třince. Páté porážce Pražanů v řadě nezabránil ani ruský gólman Maxim Žukov, který je v klubu v rámci výpomoci z Jihlavy. Mladá Boleslav zabrala v duelu s Plzní, kterou porazila 2:1 a ukončila sérii čtyř proher za sebou. Kladno prohrálo 2:4 s Libercem. Hradec Králové v poklidu přehrál Karlovy Vary (4:1). Poslední Zlín padl 1:2 ve Vítkovicích. Pardubice v atraktivní bitvě vyhráli nad Kometou 3:2 v prodloužení, k výhře přispěl již svým 15. sezonním gólem útočník Robert Říčka. České Budějovice přestřílely Olomouc 5:2.



Skvělá třinecká druhá třetina srazila Pražany

Sparta nastoupila s gólmanem Maximem Žukovem z prvoligové Jihlavy, který si odbyl v extralize premiéru, a se svým nejproduktivnějším hráčem Erikem Thorellem, jenž minule nehrál. Ocelářům naopak nově vypadl ze sestavy útočník z elitní řady Marko Daňo.

Sparta se ujala vedení v šesté minutě z nenápadné akce. Pavelka přistrčil po buly puk Řepíkovi, který zpoza levého kruhu překvapil Mazance a připsal si sedmou trefu sezony. Třinec v této pasáži nebezpečný nebyl a v největší šanci po střele Kundrátka z mezikruží vytáhl Žukov skvělý zákrok levým betonem. Ve zbytku úvodní třetiny ale hrozili především hosté. Řepík v úniku přestřelil a Chlapík trefil brankovou konstrukci.

Fair play gestem zaujal třinecký kapitán Vrána, který odvolal vyloučení Mikliše za podražení. Za svůj čin byl v prostřední části odměněn dvěma góly. U vyrovnávací branky hledal Vrána v přečíslení dva na jednoho Romana, ale puk si do vlastní sítě srazil vracející se Horák. Při druhém gólu tečoval střelu Zahradníčka od modré čáry.

Spartu ještě zachránila při střele Adámka tyč, ale v přesilové hře si Růžička vyměnil puk s Kundrátkem a prostřelil Žukova mezi betony. Hosté mohli v následujícím střídání snížit, ale Doležal trefil v úniku brankáře Mazance do ramene.

Třinec ve třetí třetině kontroloval vedení, které navíc zvýšil ve 48. minutě Martynek z dorážky Kundrátkovy střely od modré čáry. Krásnou střelou snížil Thorell a v oslabení ještě zahrozil v přečíslení Moravčík. Sparta hrála poslední tři minuty bez gólmana a Thorell tečoval puk do tyče. Domácí, kteří během série šesti výher inkasovali jen šestkrát, poté i přežili bez újmy několik závarů.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „První třetina byla snad nejhorší za dosavadní 17 či 18 odehraných zápasů. Nevím, zda si hráči mysleli, že to půjde samo. Nebruslili jsme, v naší hře nebylo nic a měli jsme štěstí, že Sparta neproměnila šance, co měla. Dvakrát trefila tyčku, a kdyby nám odskočila na 2:0 nebo 3:0, bylo by hodně těžké s takovým týmem zápas obracet. Ale přestáli jsme ji 0:1, něco jsme si o přestávce řekli. Začali jsme hrát jinak a převracet zápas na naší stranu. Dali jsme nějaké góly, to nám pomohlo a tým se nastartoval. Pak jsme hráli docela slušně a poslední dvě třetiny byly dobré, ale v první jsme měli kliku, že Sparta neodskočila na víc gólů.“

Jaroslav Hlinka (Sparta): „První třetina byla z naší strany velmi slušná. Šli jsme do vedení a měli jsme pár dalších šancí, které jsme bohužel nevyužili. Od druhé třetiny se zápas vyrovnal a Třinec proměnil svoje šance. Šel do vedení a od té doby jsme tahali za kratší konec. V poslední třetině jsme se za stavu 4:1 pokusili o nějaký zvrat, bohužel jsme měli sílu jen na snížení a Třinec si to zkušeně pohlídal.“

SESTŘIH: Třinec - Sparta 4:2. Rozhodla povedená druhá třetina Ocelářů, ti vyhráli pošesté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:34. P. Vrána, 28:15. P. Vrána, 33:27. Martin Růžička, 47:58. Martynek

Hosté: 05:09. E. Thorell, 54:00. E. Thorell

Sestavy

Domácí: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Miloš Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, A. Nestrašil, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).

Hosté: Žukov (Neužil) – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš, Jurčina (A) – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, Šmerha – Z. Doležal, Zikmund, J. Konečný – Prymula, Hašek, T. Jandus.

Rozhodčí

Hejduk, Kubičík – Brejcha, Pešek

Stadion

Návštěva

4239 diváků

Kousal ukončil bídnou sérii

Domácí odvraceli pátou porážku v řadě, což pod současnými trenéry Radimem Rulíkem a Pavlem Paterou ještě nikdy řešit nemuseli. Oba celky v první třetině hodně bruslily, ale šancí bylo v Mladé Boleslavi k vidění pomálu. Domácí nejvíc zahrozili při ztečovaném Kotalově nahození a při přečíslení, které zakončil nepřesnou přihrávkou na Jánošíka Fořt. Hosté Růžičku v domácí brance prakticky neohrozili, a to ani při početní výhodě během vyloučení Kelemena.

To, co nestihly oba celky za prvních dvacet minut třetiny první, se povedlo domácímu kapitánovi Ševcovi za 27 vteřin té druhé. Skóre otevřel nahozeným pukem od modré čáry, který doplachtil až za Svobodova záda. O chvíli později se zjevil před plzeňským gólmanem volný Kousal, ale blafák nedotáhl do zdárného konce. Pak se v dobré šanci ocitl ještě Kousalův parťák z lajny Najman, ale v dobré pozici trefil jenom brankáře.

Třetí třetina se hrála v rychlém tempu téměř bez přerušení. Strhující pasáž hry přišla v 54. minutě, kdy nejprve Ševc mohl přidat svůj druhý gól v zápase, ale nastřelil pouze tyčku. V podstatě z protiútoku se dostal do zakončení Kantner a přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Mladá Boleslav si vzala vedení zpět tři a půl minuty před koncem, kdy se podruhé v zápase řítil na Svobodu Pavel Kousal a tentokrát svůj blafák provedl parádně.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a v první třetině jsme měli více ze hry, ale bohužel nám tam žádný gól nepadl. Ve druhé třetině to bylo naopak, tam Plzeň tahala za delší konec. Nám se ale povedl aspoň vstup do té třetiny, kdy jsme dali gól. Ve třetí třetině to bylo vyrovnané. Měli jsme šanci, trefili jsme tyčku a hned z protiútoku jsme inkasovali. Nakonec jsme rádi, že jsme to bojovností urvali na svoji stranu. Proti těžkému soupeři jsme rádi za tři body.“

Miloš Říha mladší (Plzeň): “Nejsme spokojení. Myslím, že jsme body dnes ztratili zbytečně. Přehrávali jsme situace. Sice jsme byli v držení kotouče, ale na to se hokej nehraje. S výkonem nejsme spokojení, útok jsme prakticky neměli a tím pádem jsme si nezasloužili bodovat. Sice jsme si vybojovali gól na 1:1, ale pak jsme odehráli další čtyři střídání prakticky vestoje a domácí nás zaslouženě potrestali. V závěru jsme ještě něco měli, ale to je prostě málo. Málo soubojů, málo přímočarosti z naší strany.„

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 2:1. Bruslaři utnuli bídnou sérii, rozhodl Kousal
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:27. Ševc, 56:32. P. Kousal

Hosté: 53:34. Kantner

Sestavy

Domácí: J. Růžička (M. Schwarz) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, Bernad – Adam Raška I, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Grim, Bičevskis, J. Stránský (A).

Hosté: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.

Rozhodčí

Šír, Horák – Ganger, Klouček

Stadion

Návštěva

2158 diváků

Bek Blain řádil v lázeňském městě

Hosté byli aktivnější od první třetiny, po opatrné úvodní šestiminutovce mohl jako první otevřít skóre Smoleňák, ale jeho střela jen orazítkovala pravou tyč karlovarské branky. Účet zápasu tak otevřel až v 11. minutě Kevin Klíma, který po rychlém přečíslení dvou na jednoho našel přesnou střelou odkrytou část Novotného branky. Přidal druhý gól mohli Východočeši v přesilových hrách, nevyužili ale ani jednu ze tří výhod.

Herní převaha Hradce Králové pokračovala i po první přestávce, gól hosté vstřelili ve čtvrté přesilovce. Vyloučení Beránka využil Oksanen, který Novotného překvapil střelou bezprostředně po přejetí útočné modré čáry. Své zaváhání napravil Novotný následně při šancích Orsavy a Lva. Přesto se Mountfield dočkal ve druhé třetině třetí branky, o kterou se ve 38. minutě postaral v další přesilovce Blain.

Šanci na možný obrat dal domácím 52 sekund před koncem druhé části Vondráček, jenž snížil v přesilové hře. Více zdramatizovat duel se ale Energii ani přes zvýšenou snahu nepodařilo. Nejblíže druhé brance byl Rachůnek, jenž trefil tyč. Více než dvě minuty před koncem Karlovy Vary odvolaly brankáře, snížit se jim ale nepodařilo. Naopak v čase 59:59 zvýšil na 4:1 pro hosty Perret.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Proti nám dnes stálo velmi silné a organizované mužstvo ve velké formě, což bylo jasně vidět v první třetině. Soupeř měl lepší pohyb a zatlačil nás. S vypětím všech sil jsme se tomu tlaku bránili. Myslím, že od poloviny zápasu jsme začali být trošku smělejší do útoku a vytvořili jsme si i pár šancí. Škoda, že nám tam padl jenom jeden kontaktní gól. Kdybychom dali ještě o jednu branku víc, tak jsme zápas mohli zdramatizovat víc. Bohužel jsme nebyli lepším týmem a Hradec ukázal svoji kvalitu. Hráčům nemám co vytknout, protože nechali na ledě všechno, rvali jsme se do posledního střídání, ale kvalita byla na straně soupeře, který zaslouženě vyhrál.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Myslím, že jsme dvě třetiny hráli velmi slušný hokej. Přesně to, co jsme si předsevzali a s jakým plánem jsme sem přijeli. Na domácích bylo trošičku vidět, že nejsou v takovém rozpoložení, v jakém by asi chtěli být. Pomohli jsme si přesilovkami a šli jsme do zaslouženého vedení. Mrzí mě závěr druhé třetiny, kdy jsme propadli, udělali jsme zbytečný faul a domácí nás potrestali v přesilovce. Mělo to vliv na třetí třetinu, kdy jsme byli pod velkým tlakem Karlových Varů. Myslím si, že i kolikrát s velkým štěstím jsme se bránili a nakonec jsme rádi, že jsme výsledek uhájili.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mountfield HK 1:4. Obránce Blain (1+2) řídil výhru hostů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39:09. Vondráček

Hosté: 10:41. Kevin Klíma, 26:31. Oksanen, 37:38. Blain, 59:59. Perret

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, T. Havlín, T. Hanousek, Parkkonen, Pulpán (A), Vodička – T. Rachůnek (A), Kracík, Flek – Průžek, Miškář, O. Beránek – Hladonik, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Hosté: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Šalda, Koukal, Orsava.

Rozhodčí

Kika, Micka – Lučan, Kis

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2351 diváků

První trefa ruské posily, tři body vystřelil Svačina

Vítkovicím vypadl druhý nejproduktivnější hráč Bukarts, místo nějž povolaly na střídavý start odchovance Illéše z Jihlavy, a ten mohl obnovenou premiéru v dresu Ostravanů okořenit rychlým gólem. Po jeho ráně však v osmé minutě během přesilovky zazvonila tyč zlínské branky.

Domácí měli od začátku navrch, ale znovu se potýkali s koncovkou, ke které se přidávala i smůla. Podobně jako Illéš dopadl krátce po startu druhé části i obránce Solovjov, jenž také orazítkoval tyčku.

Vítkovice si však dokázaly pomoct v přesilovkách. Trápení protrhl v polovině zápasu při hře pět na čtyři právě Solovjov, který napřáhl od modré čáry a jeho dělovka proletěla až do sítě. Ruský bek vstřelil svůj první extraligový gól.

Záhy nabídl domácím další početní výhodu faulující Žižka a výsledek byl stejný. Domácí vykombinovali soupeřův čtyřlístek a Svačina po křížné přihrávce Illéše z voleje zavěsil do odkryté části Hufovy klece.

Téměř vzápětí měl třetí branku na lopatě Bondra, ale Hufa nedokázal sám zblízka překonat ani ze dvou pokusů.

Zlín si příliš šancí vytvořit nedokázal. Až v úvodu třetího dějství zatlačil domácí při stosekundové přesilovce pět na tři, ovšem Ostravské podržel Stezka, který kryl Mamčicsovy projektily. Po ubráněném oslabení ale možná vítkovická ostražitost podvědomě polevila a Hejcman z brejku ve 47. minutě vstřelil kontaktní gól.

Závěr rozkouskovala vyloučení. Zlín se o poslední nápor kuriózně sám připravil dvakrát špatným střídáním hráčů a větší část závěrečné pětiminutovky proto odehrál v oslabení. Přesilovek ale Vítkovice nevyužily k uklidnění situace, Svačina v největší příležitosti těsně minul. Hosté i ve čtyřech už víc než minutu před koncem zariskovali s odvoláním gólmana, k vyrovnání to však nevedlo.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Velice důležité vítězství za tři body. Myslím si, že dvě třetiny bylo vidět, že jsme odpočatí a byli jsme lepší. Výborně nám dneska zahrály speciální týmy. Jednak jsme dali dva góly z přesilových her a jednak jsme ubránili dlouhou přesilovku tři proti pěti, tam si myslím, že mohl být zlom v utkání. Ve třetí třetině jsme vinou oslabení vypadli ze hry, ale hráči to pak ubojovali a za to jim patří dík.“

Luboš Jenáček (Zlín): „Jsme zklamaní, za první dvě třetiny jsme předvedli žalostný výkon. Stáhli jsme pak sestavu na tři útoky a kluci ze sebe shodili nějaké závaží a alespoň bojovali. Dali jsme kontaktní gól, bohužel nejsme schopni proměňovat přesilovky a to jsme hráli skoro dvě minuty pět na tři. Pak jsme udělali chybu u střídání a soupeř už ten zápas dovedl do vítězného konce.“

SESTŘIH: Vítkovice - Zlín 2:1. Důležitý souboj pro Rideru, rozhodl Svačina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:31. A. Solovjov, 33:52. Svačina

Hosté: 47:00. Hejcman

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, P. Koch, Jakub Stehlík, L. Kovář – M. Kalus, Dej, R. Bondra – Svačina, J. Hruška (A), Illéš – Lednický, Marosz, Fridrich – Bernovský, L. Krenželok (A), J. Krejsa.

Hosté: Huf (Kašík) – Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, Mamčics, Trška, M. Novotný – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Köhler (A), Honejsek, R. Veselý – Kubiš (C), Karafiát, O. Flynn – A. Zbořil, P. Sedláček, Sebera.

Rozhodčí

Pešina, Pilný – Lhotský, Svoboda

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

3 318 diváků

Rytíře skolila čtvrtá lajna Tygrů

Kladnu nabídl už po 109 vteřinách hry faulem přesilovou hru Derner, při níž mohli Rytíři otevřít skóre. Kubík z pravého kruhu trefil boční síť a Kristo nepřekonal Kváču u levé tyče a po objetí branky ani u té pravé. V 9. minutě se radovali z vedení hosté a po Šírově přihrávce prostřelil Bowa z pozice mezi kruhy Dlouhý.

Bílí Tygři už za 44 sekund udeřili podruhé. Zachar našel nepokrytého Vlacha, který se trefil k pravé tyči. Vzápětí měl další možnost Dlouhý a třetí branky se dočkali hosté ve 12. minutě. Rosandičovo vysoké nahození od modré čáry nešťastně srazil rukou Dotchin pod horní tyč a přesouvající se Bow neměl šanci zareagovat.

Do druhé části vstoupilo Kladno aktivně a po 75 sekundách snížil tečí Ticháčkovy střely Melka. Ve 26. minutě byl blízko další branky Rytířů Kristo, ale u levé tyče nestihl puk zasunout před odkrytou brankou. Neuspěl ani Hlava a Liberec se ubránil při Vlachově trestu, při kterém nedotáhl v oslabení únik atakovaný Dlouhý.

Při Štibingrově trestu se hosté také ubránili a navíc ujel Zachar, jehož blafák do bekhendu ale kryl Bow. V 35. minutě pomohla Kváčovi po Baránkově střele tyč a v čase 35:28 už snížil na rozdíl gólu střelou od modré čáry přes clonu Suchánek.

V závěrečné části se dařilo Bílým Tygrům hájit těsný náskok. Při pokusu o vyrovnání minul ve 46. minutě z otočky Hlava. Pojistit výhru Liberce mohl v 54. minutě Birner, ale Bow zasáhl. Povedlo se to 115 sekund před koncem při power play do prázdné branky Dlouhému.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Kladno): „Vstup do utkání jsme neměli špatný. Pět nebo sedm minut jsme si vytvářeli šance a hráli jsme slušně. Bohužel od chvíle, kdy jsme dostali první gól, jako bychom na ledě neexistovali a soupeř odskočil na tříbrankový rozdíl. Ve druhé třetině jsme se vrátili do zápasu, měli jsme spoustu šancí, ale bohužel jsme využili jen dvě. Ve třetí třetině už si to Liberec pohlídal a my už jsme se nedostali do tlaku, do kterého jsme chtěli, aby se nám podařilo vstřelil vyrovnávací branku. Je to pro nás zklamání, musíme se z toho oklepat a bodovat v neděli v Litvínově.“

Patrik Augusta (Liberec): „Jsme samozřejmě spokojení s vítězstvím. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Kladno hrálo posledních pět zápasů velice vyrovnaně. Nám se naštěstí povedla první třetina, která udala ráz utkání. Pak se nám hrubě nepovedla ta druhá. Jsem rád a děkuji hráčům do kabiny za třetí třetinu, kterou jsme odehráli velice dobře. Udrželi jsme vítězství a jsme za to rádi.“

SESTŘIH: Kladno - Liberec 2:4. Třetí výhra pro Tygry, rozhodl Rosandič
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:15. Melka, 35:28. J. Suchánek

Hosté: 08:02. A. Dlouhý, 08:46. J. Vlach, 11:50. M. Rosandić, 58:05. A. Dlouhý

Sestavy

Domácí: Bow (Stahl) – Dotchin (A), J. Suchánek (A), Ticháček, K. Wood, Baránek, J. Pohl, Štochl – Jágr, Plekanec (C), Hlava – M. Beran, A. Kubík, Kristo – Melka, Filip, Račuk – Routa, Hajný, Dvořáček.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), M. Zachar – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka – Gríger.

Rozhodčí

Hradil, Veselý – Ondráček, Špůr

Stadion

ROCKNET Arena, Chomutov

Návštěva

2235 diváků

Poulíčkovi v prodloužení stačilo osm sekund

První větší šanci měli domácí, jenže Říčka při ní v páté minutě nezamířil přesně. Brňanům pak sice nevyšlo přečíslení dva na jednoho, ale o chvilku později v situaci tři na dva už šli do vedení, když se zakončením na bližší tyčku branky střežené Kloučkem prosadil Horký. Za domácí mohl odpovědět Musil, ale Klimeš ho vychytal.

Hned v úvodu druhé části se proti pravidlům provinil Kousal a mohl děkovat Kloučkovi, že jeho faul nepotrestal Zaťovič. Kousala navíc následoval Rohlík a Brňané hráli přes minutu pět na tři. Dvojnásobnou početní výhodu sice nevyužili, ale brněnský kapitán si spravil chuť ve 24. minutě dorážkou zblízka, a to pouhé tři sekundy po skončení Rohlíkova trestu.

Brzy mohl snížit domácí rychlík Blümel, ztroskotal však na Klimešovi. Zahanbit se nenechal ani Klouček, když zlikvidoval Pavlíkovo sólo. Velkou vzpruhou pro domácí byla využitá přesilovka 88 sekund před druhou přestávkou, kdy se bombou po hrozivém nápřahu prosadil Košťálek.

Zvýšit mohli ve třetím dějství Mueller a Rákos, na druhé straně měli další příležitosti Blümel s Kousalem. Východočeši se nakonec dočkali v 54. minutě, kdy využil další přesilovku jubilejní stou brankou v domácí nejvyšší soutěži Říčka a poslal zápas do prodloužení. Z něj se odehrálo pouze osm sekund, když proměnil své sólo Poulíček.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Je škoda, že jsme před takovou kulisou půl zápasu prochrápali a pěti zbytečnými fauly dostali Brno do hry. Tohle se nám nemůže stávat. Máme s tím však problémy v každém zápase. Tým, jakým Brno je, toho dokáže využít a 35 minut dnes byli hosté lepším týmem. My jsme se zvedli někdy na konci druhé třetiny a od té doby si myslím, že jsme hráli to, co bychom si představovali.“

Jiří Kalous (Kometa): „Viděli jsme kvalitní hokej, který se divákům musel líbit. Bylo to nahoru dolů a plné osobních soubojů. My jsme zápas dobře rozehráli, bohužel jsme pak inkasovali dvakrát v oslabení a v prodloužení zápas ztratili. Musím ale poděkovat týmu, že to odmakal na sto procent a nenechali jsme domácímu týmu ani metr zadarmo. Já osobně považuji Pardubice za jednoho z favoritů soutěže. Bereme jeden bod, ale utkání bylo rozehrané tak, že jsme mohli sahat i po více bodech.“

SESTŘIH: Pardubice - Kometa Brno 3:2p. Domácí otočili zápas v jeho závěru, v prodloužení rozhodl Poulíček
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 38:32. Košťálek, 53:17. Říčka, 60:08. Poulíček

Hosté: 09:49. L. Horký, 23:39. Rákos

Sestavy

Domácí: Klouček (Frodl) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – R. Kousal, Poulíček (A), Blümel – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, O. Roman, Camara – Hecl, O. Rohlík, Koffer.

Hosté: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), D. Mikyska, Fajmon – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), Rákos, L. Horký – M. Haščák, R. Pavlík, Mallet – Magee, Kusko, Malý.

Rozhodčí

Hodek, Šindel – Kajínek, Rampír

Stadion

enteria arena

Návštěva

9892 diváků

Novotný se trefil poprvé od návratu

Hosté se do vedení dostali již ve 2. minutě, kdy brankáře Sedláčka překonal střelou od modré čáry Štich. Další šance neproměnili Abdul a Voženílek, kterého vychytal olomoucký gólman. Šance si v úvodu vypracovali i domácí. Klimek ale po Krejčího přihrávce netrefil branku a Káňa zamířil jen do připraveného Hrachoviny.

České Budějovice tak navýšily své vedení. V 15. minutě Gulaš vystihl nepřesnou Sedláčkovu rozehrávku a křižnou přihrávkou vybídl ke skórování Pecha. O minutu později si oba hráči své role vyměnili a na rozdíl tří branek zvýšil během přesilové hry nadvakrát Gulaš. Domácí mohli hned vzápětí snížit, ale Hrachovina vychytal Klimka i Koloucha, Dujsík zamířil z dobré pozice mimo.

Ve druhé části nejprve Ondušek trefil tyč, další šanci Káni zlikvidoval Hrachovina, ve 22. minutě již ale Knotek snížil. Následně se ale hra vyrovnala a na další gól čekalo více než čtyři tisíce diváků až do 35. minuty, kdy v přesilovce pět na tři snížil na 2:3 z pohledu domácích pohotově dorážející Káňa.

Klid na hokejky hostů ale vrátil první gól Novotného po návratu k aktivní kariéře. Zkušený útočník se prosadil ve 43. minutě v přesilové hře a potrestal vyloučení Krejčího. Jihočeši se následně zaměřili na pozornou obranu a zejména v početních výhodách mohli svůj náskok zvýšit. O pátou branku se ale postaral až v závěru Hanzl, který využil chybu domácích ve středním pásmu a Sedláčka překonal ze samostatného nájezdu.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Jedna třetina zjevně nestačí. Měli jsme špatný vstup do zápasu, špatné bruslení a prohrávali jsme osobní souboje. Z toho rezultovalo vedení 3:0 pro soupeře. Ve druhé třetině jsme využili poměrně slušně sehrané dvě přesilové hry. Ve třetí třetině jsme se ale vrátili znovu zpátky do té první. Zbavili jsme se přesilové hry hned na začátku a bohužel jsme to nedokázali stáhnout. Teď zkrátka nehrajeme dobře. Musíme vyslat jednoznačný apel do šatny, že takto by to dál nešlo. Celkově se nám zhoršila obranná hra, ubrali jsme na jednoduchosti a je tam spousta věcí, které bychom si nepřáli vidět. Druhá věc je, že se znovu projevuje naše dlouhodobá slabost, kterou je střílení branek.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Měli jsme výborný vstup do utkání a výbornou první třetinu. Ve druhé třetině ukázala Olomouc svoji kvalitu. Mají výborně sehrané přesilové hry, kvalitní hokejisty a kvalitní kádr. Ve třetí třetině už jsme hráli zodpovědnější hokej a našli jsme cestu, jak utkání přetáhnout na naši stranu a vyhrát ho. Hráli jsme dobře střední pásmo a nepouštěli jsme je do protiútoků a přečíslení. V tom jsou domácí fakt dobří a můžou při těchto situacích využít svoji kreativitu a vynikající hokejisty.“

SESTŘIH: Olomouc - České Budějovice 2:5. Motor stoupá tabulkou, poprvé se trefil Novotný
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:40. J. Knotek, 34:49. J. Káňa

Hosté: 01:40. Štich, 14:22. L. Pech, 15:23. Gulaš, 42:54. J. Novotný, 58:55. M. Hanzl

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Lukáš) – Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí (A), Klimek – Ostřížek, J. Knotek (A), Kucsera – Kunc, Nahodil, V. Tomeček – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Burian.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Chlubna, J. Novotný, Vondrka – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, D. Voženílek, Valský – T. Šoustal, M. Hanzl, Karabáček.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Roman Mrkva – Matěj Zíka, Ondřej Bohuněk

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4403 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud