1. ledna 2022 • 04:50

Trenéři, kteří mohou osvěžit extraligu: Domluví se Kometa jednou s Eratem?

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Která (staro)nová trenérská jména se mohou objevit v extralize?Která (staro)nová trenérská jména se mohou objevit v extralize?FOTO: koláž iSport.cz

    Nová trenérská jména v extralize? Nebo staronová? Vyberte si, iSport.cz sestavil skupinu šesti jmen, která by se v dohledné době mohla objevit v nevyšší soutěži. Volní by například brzy mohli být trenéři z reprezentačního úseku, ale tady taky záleží, co se stane v létě. Prezident Tomáš Král skončí a jestli se hodnotící valná hromada změní na volební, volil by se nový prezident, může se ve svazových kancelářích hodně lidí měnit.

  • Filip Pešán (43), reprezentace

    Jeho situace je nastavená jasně. Pokud nepřijde úspěch na mezinárodním fóru, u národního týmu skončí. Na to se váže, že když nejste úspěšný u reprezentace, cizina se o vás nepere. V takovém případě by se mu nejspíš zase jednou otevřelo liberecké království. Byla by to ale škoda, tam neporoste.

    Reprezentační trenér Filip Pešán Foto Michal Beránek (Sport)

  • Pavel Gross (53), Mannheim

    S každým dalším rokem jeho šance na příchod do Česka klesá. Logiku by u něj dávala Sparta, kdyby chtěla jednou zkusit nový směr. Bývalý útočník kdysi za ni hrál, od roku 1990 žije bývalý reprezentant v Německu, velké jméno si udělal ve Wolfsburgu, s Mannheimem v roce 2019 vyhrál DEL.

    Český trenér Pavel Gross vede v německé lize klub Adler Mannheim Foto profimedia.cz

  • Václav Prospal (46), bez angažmá

    Barák na jihu Čech zamknul a je v Americe. Jeho snem je, aby se dostal k angažmá tam. Jeho trenérský styl je hodně divoký, v Českých Budějovicích uměl spustit velkou bouři. Kdyby se vracel do Česka, brzy by ho někdo oslovil. Jak by asi pracoval s týmem, který v extralize nemá prvoligový kádr?

    Václav Prospal na lavičce českobudějovického Motoru Foto Michal Beránek/Sport

  • Martin Erat (40), bez angažmá

    Už během kariéry se věnoval práci s mládeží. Teď se přesunul s rodinou zpátky do Nashvillu, mají malé dítě. V případě, že bude uvažovat o jednosměrné letence do Česka, piště si, že by byl prvním, komu zavolá brněnský šéf Libor Zábranský, jestli by nezkusil hýčkat jeho moravské dítě. Kometa by Erata poslouchala.

    Nedoknutelná hvězda Komety Martin Erat Foto Barbora Reichová (Sport)

  • Karel Mlejnek (44), reprezentace U20

    V Karlových Varech odváděl navzdory finančním problémům dřív slušnou práci. Jeho limitem je, že neunáší tlak. To pak kolem sebe kope, je podrážděný. Aby vedl v Česku velkoklub? To ne. Sedí mu štace, kde se nepitvá každá porážka, kde můžete spíš získat, než ztratit. Jednou zase Karlovy Vary?

    Trenér české dvacítky Karel Mlejnek promluvil o předčasném konci juniorského MS Foto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jozef Daňo (53), Frýdek-Místek

    Jestli čekáte, že Třinec začne nahánět Josefa Jandače nebo Filipa Pešána, zapomeňte. Tady se naučili pracovat jinak, po Václavu Varaďovi vezme křeslo spíš někdo, kdo prostředí zná a organizací si prošel. Bývalý útočník Jozef Daňo se stará o mládež, pracuje jako asistent ve Frýdku-Místku. Čekejte někoho podobného.

    Trenér Jozef Daňo Foto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud