Pavel Ryšavý
17. ledna 2022 • 14:50

Eso pro Hradec? Na draftu za Pastou, strach z trenéra i hrozivé zranění

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Podle prognóz z draftu 2014 měl být stejně dobrý jako David Pastrňák. V NHL se nakonec neusadil. Teď by měl být trumfem Mountfieldu. Začal gólem proti Kometě při prohře 2:3 po nájezdech. Podívejte se na pět zajímavostí ze života Nikity Ščerbaka, posily Hradce králové.

  • Hned za Pastou

    Nikita Ščerbak na draftu NHLFoto Twitter.com
    V roce 2014 si Ščerbaka na draftu NHL vybral Montreal z 26. místa, hned za Davidem Pastrňákem. Upoutal, jak se dovedl aklimatizovat v zámořské juniorce. Hned, co přišel do Saskatoonu, ovládl klubové bodování, absolutně neměl žádné trable si zvykat na život v Severní Americe, ani jiný hokej. V 60 zápasech posbíral 78 bodů (28+50). Zajímavost? Potkal se v klubu s útočníkem Collinem Valcourtem, který po sezoně zamířil do Hradce. Ten v extralize se 4 body neohromil.
  • Problémy v Montrealu

    Nikita Ščerbak v dresu MontrealuFoto Twitter.com
    Za Canadiens zapsal Ščerbak 29 zápasů a 7 bodů (5+2), jen to s ním nedopadlo jako s Pastrňákem v Bostonu. Necítil se tady dobře. Ruským novinářům pak prozradil, že mu zakazovali mluvit rusky. „Přitom domácí se ani s angličtinou nenamáhali. Mluvili si francouzsky, s tím nikdo neměl problém,“ nezvykl si ve frankofonním prostředí. Když pak po něm v létě klub chtěl, aby trénoval v Montrealu, jeho rodina mu nastavila režim, že večerka v 10 večer, o víkendu v 11. Vadilo mu to.
  • Drsňák Therien

    Bývalý trenér Montrealu Michel Therrien, který vedl i Nikitu ŠčerbakaFoto Twitter.com
    Když Sčerbak patřil Montrealu, vedl klub trenér Michel Therrien. Hodně hráčů o něm referovalo jako o kouči se starými a pěkně drsnými metodami. Ruský útočník to v rozhovoru potvrdil. „Therrien na nás řval, za každou chybu. Až jste se báli chodit na tréninky. Když jsme se potkali, ani jsem nevěděl, jestli ho spíš pozdravit, nebo se na něj ani nedívat. Tohle bych už nikdy zažít nechtěl,“ upřímně spustil Ščerbak. V prosinci 2018 změnil klub a odešel do Los Angeles.
  • Moc tvrdý Omsk

    Nikita Ščerbak se svojí ženouFoto twitter.com
    Montreal vyloženě spláchl svoji draftovou volbu do záchodu, Ščerbaka umístil na waiver, ze kterého si ho zdarma stáhlo Los Angeles. Za Kings ale odehrál jen 8 zápasů, na farmě ho trénoval Jaroslav Modrý a po dvou sezonách odešel do Omsku. Prezident klubu Maxim Sušinskij pak pro Radio Sibir řekl, že tam se nelíbilo hlavě Ščerbakově ženě: „Nikitova manželka je mladá přitažlivá žena, které se líbil život v Moskvě, kde najdete hodně zábavy, od obchodů, restaurací přes noční bary.“
  • Rozříznutá tvář

    Nepěkný pohled na rozříznutou tvář Nikity ŠčerbakaFoto Koláž isport.cz
    Minulou sezonu rozjel Ščerbak na farmě Dallasu, hodně se chtěl probojovat zpátky do NHL. Měl ale smůlu na vážné zranění, které utrpěl proti farmě Colorada. Když se snažil protihráči vypíchnout puk, tak padal, hráč před ním taky a rozřízl mu tvář. Drsný obrázek pak sám útočník vystavil na své sociální sítě. V létě 2021 si přál za mořem zůstat, ale čas běžel, místa v Evropě se taky plnila a dál už čekat nechtěl. Domluvil se s Bánskou Bystricí, že sezonu rozjede tam, v lednu přestoupil do Hradce.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud