18. ledna 2022 • 17:29

Koho za Saláka? Spartě se nabízí Kovář, příští jednička i další riziko

Autor: ok, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by mohl ve Spartě nahradit končícího Alexandera Saláka? Podle deníku Sport by se mohli nabízet i gólmani, o které Pražané dřív stáliKdo by mohl ve Spartě nahradit končícího Alexandera Saláka? Podle deníku Sport by se mohli nabízet i gólmani, o které Pražané dřív stáliFOTO: koláž iSport.cz

    Úterní třesk kolem Alexandera Saláka a jeho konci v dresu hokejové Sparty kvůli porušení smlouvy vyvolal pořádný rozruch. V rozjeté sezoně, ve které Pražané dost spoléhali na služby pětatřicetiletého gólmana, potřebují k Matěji Machovskému rychle sehnat adekvátní náhradu. V článku iSport.cz se dočtete, kteří brankáři by podle deníku Sport přicházeli v úvahu.  

  • Jakub Kovář

    klub: Curych (Švýc.)

    sezona
    zápasy: 4
    průměr: 1,98
    úspěšnost zákroků: 94,29 %

    Sparta s ním už dřív koketovala. Původně se rozhodl pro pokračování v Jekatěrinburgu, jenže stopku mu dalo zraněné koleno, bál se konce kariéry. Nakonec je všechno jinak, je zpátky. Dostává se do tempa v kvalitní švýcarské lize a v Curychu začal báječně. Září, daří se mu. Potichu se hrne zpátky na starou výkonnost. Společně se Salákem by asi fungovat nemohl. Takže teď se otevírají dveře.

  • Patrik Bartošák

    klub: Amur Chabarovsk (KHL)

    sezona
    zápasy: 11
    průměr: 2,8
    úspěšnost zákroků: 91,1 %

    Byť o něm reprezentační GM Petr Nedvěd na tiskové konferenci prohlásil, že má vynikající formu, úplně tomu tak není. Za poslední tři týdny odchytal Bartošák jediný zápas, v Amuru je náhradník. Pro Chabarovsk by byl postradatelný, Sparta by v něm naopak získala ostříleného gólmana, který už v extralize své kvality ukázal. Po Salákovi by to však bylo další riziko jaksi povahové a náladové.

  • Július Hudáček

    klub: Dinamo Riga (KHL)

    sezona
    zápasy 14
    průměr 2,96
    úspěšnost zákroků 88,8 %

    Řečeno fotbalovou hantýrkou: kontakt tam byl. Na začátku listopadu Sparta řešila krizi. Přivedla zpátky trenéra Miloslava Hořavu, změny plánovala i v brankovišti. V holešovických kancelářích padlo i jméno slovenského gólmana Hudáčka, který předtím z rodinných důvodů odmítl Olomouc. Nakonec zakotvil v Rize, Sparta sáhla po Machovském, který právě v Dinamu skončil.

  • Štěpán Lukeš

    klub: Mountfield HK

    sezona
    zápasy 20
    průměr 2,23
    úspěšnost zákroků 91,5 %

    Na začátku sezony měl životní formu, teď tolik nezáří. Po sezoně mu končí smlouva, obě strany se na nové zatím nedohodly. Jako jednička v tuhle chvíli do Sparty? Těžko. Ale spolehlivá záloha? To už může být téma. V posledním zápase ho trenéři střídali, protože na poslední třetinu věřili víc Kiviahovi, že dá proti Kometě větší jistotu na body. Změna by mu spíš neuškodila. Dřív ukázal, že umí.

  • Marek Langhamer

    klub: Ilves Tampere (Fin.)

    sezona
    zápasy: 13
    průměr: 2,6
    úspěšnost zákroků: 90,6 %

    Má čistý styl, je pracovitý a momentálně působí ve Finsku. To je hlavní problém, protože Ilves za něj v tuhle chvíli nemá náhradu, takže ho spíš do Česka nepustí. Mluví se o něm jako o jedničce Sparty hlavně od příští sezony. Ale pokud se najde cesta, jak vymyslet s Finy dohodu? Tématem Langhamer být musí. Je klidný, opak divokého Saláka, může přiletět a hned se postavit do branky.

  • Filip Novotný

    klub: Karlovy Vary

    sezona
    zápasy: 28
    průměr: 2,93
    úspěšnost zákroků: 91,3 %

    Je jedním ze symbolů doby hledání vyvoleného pro brankoviště Sparty. Novotný strávil v pražském klubu šest let. Odcházel. Vracel se. Byl tím, kým vedení nakrátko zalepilo díru. A spěchalo hledat dál. Podle informací Sportu už je na novou sezonu dohodnutý v Mladé Boleslavi, Karlovy Vary by tak mohly stát o jeho zobchodování. Finančně to smysl dává, ne však hokejově. Energie by přišla o jedničku.

  • cizinec ze zahraničí

    Tyhle pokusy už tu byly, ve Spartě si je jistě pamatují. Sami Aittokalio nebo Danny Taylor jsou jména, která fanoušci rudých barev nezapomínají. V současné chvíli by nebylo šokem, kdyby vedení Pražanů znovu hledalo mezi hráči s jiným než českým pasem. Že by přivedli někoho z extraligy, se spíše čekat nedá. Uvolnit Čecha či Slováka ze zahraniční štace? To taky nemusí být lehký úkol. Je tak možné, že nezbude nic jiného než se poohlédnout i po cizincích.

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud