Jan Denemark
2. února 2022 • 04:40

Krev, rvačky i gólové hody. Sparta s Dynamem bavily. Co souboj ukázal?

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťan Vladimír Sobotka v bitce s Dennisem Robertsonem z PardubicSparťan Vladimír Sobotka v bitce s Dennisem Robertsonem z PardubicFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Wow, to byla show. Mnohdy bývá dlouho očekávaná bitva silných celků zničena přemírou taktiky a dlouhého vyčkávání. Nic takového se však ve vysočanské O2 Aréně nestalo. Poté, co Sparta doma přivítala Dynamo, bylo jasné, že se odehrál jeden z nejzábavnějších duelů probíhajícího ročníku. Výhra domácích 5:4 minimálně do mnoha hlav fanoušků vsunula myšlenku, jaká paráda by byla, kdyby se oba celky potkaly v play off. Co divoký souboj ukázal?

  • Hvězdy dovedou „hrabat“

    Často se na sparťanské ústřední tváře, v čele s Vladimírem Sobotkou, píská, že do hry vkládají málo zaujetí. Že chybí emoce. Inu, posledních pár minut proti Pardubicím dalo jasně najevo, že čím větší intenzita zápasu a čím větší důležitost, tím spíš hvězdy emoce nabídnou. A jsou schopné i shodit rukavice. Právě Sobotka se ve třetí třetině dostal do několika šarvátek, kdy vše vyvrcholilo ostrým pěstním soubojem s Dennisem Robertsonem po závěrečné siréně. Tohle byl přístup, který Sparta potřebuje častěji.

    Sparta - Pardubice: Bitka po závěrečné siréně! Sobotka si vyřizoval účty s Robertsonem
    Video se připravuje ...

  • Domácí duel pro otočky

    Nebylo to poprvé, co Pražené otočili nepříznivý duel, podobný obrat už se odehrál na začátku ledna proti Kometě. Nyní to bylo podobné. Jakmile jsou svěřenci Josefa Jandače na domácím ledě, není dobré je v novém kalendářním roce podceňovat. Jsou schopní se vzedmout nepříznivému stavu. Zvlášť, když si vytvoří přesilové hry. Rozjeté komando s Řepíkem, Chlapíkem, Thorellem a rozehrávačem Matuškinem je nesmírně silné. Zase se to potvrdilo.

    SESTŘIH: Sparta Praha - Pardubice 5:4. Dramatický šlágr rozsekl Řepík
    Video se připravuje ...

  • Hudáček v roli zachránce

    Brankářská situace ve Spartě, to je jedna velká turbulence. Nejde jen o poslední týdny, ale spíše o poslední roky. Vsaďte se proto, že na novou slovenskou posilu Júlia Hudáčka trenérský tým naloží velkou porci minut. Nahlíží se na něj jako last-minute spasitele. Matěj Machovský má v zápasech dobré momenty, vítězství nakonec vychytal. Ale v hlavě vám stejně zůstane vyražený puk po střele Adama Musila, kterou si útočník sám dorazil. To byl gól zadarmo.

    Sparta - Pardubice: Musil dorazil puk po vlastnís třele mezi betony Machovského, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Camara hodný a zlý

    Když se dobře vyspí a trefí se z první střely, nezastavíte ho. Anthony Camara pak je pro svůj tým schopný sám ukrást zápas. Jenže pak je tu jeho druhá strana a to se mění v kanadskou bestii škodící spíše spoluhráčům. Frustrace z něj stříká, vyčítavě hledí na své spoluhráče, v úterním zápase takhle zpražil Adama Musila, když mu přejel do ofsajdu. Vše pak završil zákeřným úderem hokejkou do tváře Vladimíra Sobotky, což by ještě mělo mít disciplinární dohru. Dynamo potřebuje, aby podobné „trefy“ směřoval spíš do branek soupeře.

    Sparta - Pardubice: Pořádná mela! Sobotka dostal při šarvátce ránu do oka
    Video se připravuje ...

  • Obrana? Díky, nechceme!

    Často je o tom řeč. Pardubice mnohdy vyhrají zápas, kde jsou horší, protože soupeře prostě přestřílí. Jandačovci jsou na tom obdobně, síla útoku dalece převyšuje kvalitu obrany. Konečný výsledek zápasu jasně napovídá, že tady se ukázala přehlídka ofenzivní kreativity. Jenže, vousaté hokejové pravidlo zní, že tituly vyhrává obrana. Tohle je herní složka, kterou musí oba ambiciózní celky vyřešit, pokud chtějí dojít až na vrchol. 

    Sparta - Pardubice: Obrat Pražanů dokonal 47 sekund před koncem kapitán Řepík, 5:4
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud