Miroslav Horák
13. dubna 2022 • 14:46

Hrachovina: Rozprášit úspěšný tým je špatně. Kdy ho naštval kouč?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořká tečka za sladkou sezonou. Tak vnímá bronzový finiš Dominik Hrachovina den po vyřazení se Spartou, když s týmovými parťáky seděl u oběda. „Pár dnů budeme pít,“ hlásil. Co potom? Při avizovaném vyprazdňování kabiny Motoru důležitými hráči leckoho překvapí, že špičkový gólman na jihu patrně setrvá. „Vypadá to tak,“ je připravený uzavřít nový kontrakt. „Ale je špatně, že se tenhle tým rozpráší,“ vadí mu.



Kdekdo vám poví, že bez Dominika Hrachoviny by České Budějovice bronzovou odměnu nebraly. I na brankářském stanovišti nastal oproti loňsku značný progres. On sám má jiný a zajímavý názor. „Při mém zranění šel do brány Honza Strmeň, chytal naprosto špičkově. Bez něj bychom po základní části nebyli v první čtyřce,“ je přesvědčený sedmadvacetiletý brankář, který s týmovou dvojkou vytvořil skvěle fungující duo. „Mít takového parťáka, to se jen tak nevidí,“ oceňuje brněnský rodák v rozhovoru pro Sport. A čím ho vytočil kouč Modrý?

Bavíme se asi dvacet hodin po odchodu Motoru z play off. Jak to vstřebáváte?
„Na Spartě to byla hořká tečka za sladkou sezonou, dá se říct. Všichni jsme doufali, že sérii vrátíme do Budějovic. Bohužel, škoda. Na druhou stranu musíme být rádi, kam jsme to dotáhli. Náš mančaft dokázal něco, co od něj před sezonou nikdo nečekal. Ale postupně si všechno sedalo, až si to sedlo úplně neskutečně. (usmívá se) Kdyby nám loni na podzim někdo nabídl bronzovou placku, všichni bychom mu utrhali ruce. Zároveň musíme uznat sílu Sparty, přetahovali jsme se s nimi o gól, byl to vrchol našich reálných možností.“

Motor zahájil ročník solidně, počítalo se s ním do předkola někam mezi šestou až osmou příčku. Bezva počin po loňské bídě. A najednou přišel zdrcující finiš a obsazení čtvrté příčky.
„Když do konce základní fáze zbývalo asi deset zápasů, začali jsme si všichni uvědomovat, že tenhle tým má obrovskou sílu a charakter. Čtyřka byla na dostřel, umanuli jsme si, že na ni tvrdě zaútočíme. Hráli jsme výborný hokej, začal se lámat chleba v náš prospěch.“

Vzali za to bardi, kteří vědí, o čem je finále sezony?
„Jasně. Síla Jirky Novotného, Lukáše Pecha, Michala Vondrky a Milana Gulaše v kabině je nenahraditelná, nezastupitelná. V těžkých situacích to tihle kluci vždycky vezmou na sebe, právě proto jsme v závěru otočili několik prohraných zápasů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud