Ondřej Kuchař
21. července 2022 • 14:22

Podepsáno! Frolík neposílí Kladno, na rok si plácnul s Libercem

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O čem se dlouho spekulovalo, nyní dostalo punc jistoty. Útočník Michael Frolík se stává novou posilou Liberce. Pod Ještědem podepsal roční kontrakt. „Výrazná posila, bude jedním z lídrů,“ slibuje si od 34letého forvarda trenér a sportovní manažer Patrik Augusta.



Ve světové databázi hráčů u něj stále svítí jako klub pro příští sezonu švýcarské Lausanne. Klub, s nímž měl Michael Frolík platnou smlouvu i pro následující ročník, však dopředu oznámil, že s českým útočníkem nadále nepočítá. Kvapem se tak začalo řešit, kde že se zkušený borec upíchne.

Ve hře byl návrat domů do Kladna, ten však rychle padnul. Podle informací iSport.cz byl před podpisem smlouvy s Kometou, z toho ale z rodinných důvodů ve finále taky sešlo. V tu chvíli se začalo spekulovat o vážném zájmu Liberce. S Bílými Tygry si nakonec Frolík skutečně plácnul.

Klub dnes oznámil podpis roční smlouvy. Na dresu bude nosit své klasické číslo 67.

„V Michaelovi získáváme výraznou posilu do útoku. Je to výborný bruslař a pracovitý hráč, který dokáže nejen zakončit, ale i připravit akci svým spoluhráčům. Je to útočník s velmi úspěšnou kariérou v nejlepší soutěži světa i na mezinárodní scéně. Jeho obrovské zkušenosti a profesionalita pomohou celému týmu a hlavně našim mladým hráčům. Svým charakterem a kvalitou se přiřadí k lídrům nejen na ledě, ale i mimo něj. Věřím, že společně budeme úspěšní,“ říká k nové akvizici kouč Patrik Augusta.

Frolík má za sebou bohatou kariéru. Třináct sezon odehrál v NHL, během nich nastoupil k 858 zápasů v základní části a 47 v play off. V roce 2006 ho draftovala jako celkovou desítku Florida. Kromě ní později naskočil ještě v barvách Chicaga, Winnipegu, Calgary, Buffala a Montrealu.

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud