Pavel Ryšavý
18. října 2022 • 15:40

Velký bek s příslibem. Liberec si ladí mladíka. Na povel ho má veterán

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přitáhne pozornost už jenom tím, že je v obraně Liberce nejvyšší. Jakub Dvořák ale není hrana, ze které jde respekt po celé extralize. Tedy zatím ne. V sedmnácti nosí pořád ještě před obličejem mřížku. „Bylo neskutečně těžký místo získat a stejně těžké je si ho udržet,“ přizná. V kádru není jen na ozdobu, aby se Bílí Tygři chlubili, že mají na soupisce teenagera. Polyká teď hokejové lekce vedle Lukáše Dernera a má potenciál vyrůst v silnou defenzivní zbraň.



Sezonu rozjel na přelomu července a srpna na Hlinka Gretzky Cupu v Kanadě, pak se přesunul do Liberce, kde si vybojoval místo v extraligovém kádru. „Skvělý!“ rozzáří se 195 cm vysoký bek Jakub Dvořák. „Hlinka mi dodal určitou jistotu a sebevědomí. Snažím se to přenášet na led dál a sezona s Libercem se nám vyvíjí dobře, což je jednoznačně pozitivní,“ říká.

Vždycky je událost, když se v extralize objeví hokejista s mřížkou, a není to proto, že mu úsměv pročísla rána pukem. Není úplně běžné, když hráči pod 18 let dostávají pravidelně prostor. V Česku jsou aktuálně takoví dva. V Brně sbírá body mladý ofenzivní démon Eduard Šalé (6 v 10 zápasech), o něm se mluví docela dost i v souvislosti s umístěním v první pětce příštího draftu. O Dvořákovi se mluví méně, protože on body nedělá, má jim zabraňovat.

Dříve přiznal, že se mu stylem hry hodně líbí Victor Hedman, hvězda Tampy v NHL. Sem vede ještě hodně pater hokejového mrakodrapu, ale daleko to vypadalo i do extraligy, když o ní před lety básnil v rozhovoru pro liberecký web. Sen? Hrát nejvyšší soutěž doma za Bílé Tygry.

Fajn, splněno. Takže co dál? „Pokud bychom se bavili o seniorském hokeji na nejvyšší úrovni

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud