Miroslav Horák
28. listopadu 2022 • 18:30

Lašák srovnává velké týmy: V Liberci jsme hráli za poloviční platy Pardubic

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod Ještědem nikdy nezapomenou na excelentní a historický ročník 2015/16. Báječnému týmu kouče Filipa Pešána to ladilo senzačně na ledě i v kabině. Bílí Tygři tenkrát zválcovali platné rekordy, v základní části sebrali náramných 118 bodů, tolik nikdo z porce 52 kol nezvládl předtím ani potom. Ale co současné Pardubice? Čerstvý vlastník 13 extraligových výher v řadě rozjel sezonu na 122 bodů. Vydrží do konce? „Doufám, že ne!“ směje se Ján Lašák.



Bývalý renomovaný slovenský brankář na jaře před necelými sedmi roky dotáhl Liberec až k mistrovskému titulu. Jedenáct let poté, co byl u pardubické korunovace. Titulem ve výlukové sezoně NHL 2004/05 pro změnu vyvrcholilo hodnotné období východočeského souboru.

V rozhovoru pro iSport.cz Ján Lašák porovnává tehdejší libereckou partu se současným Dynamem. O české extralize si člen realizačního týmu slovenského národního mužstva udržuje skvělý přehled. „Když v neděli Pardubice prohrávaly s Brnem 1:3, spočítal jsem si, že musí uhrát sedm bodů v následujících třech utkáních, aby se dostaly na polovinu někdejšího libereckého zisku. Loni měl Třinec najeto na 140 bodů, ale nedotáhl to. Já nechci, aby někdo překonal náš rekord,“ usmívá se reprezentační trenér brankářů.

Vážně by vás to štvalo?
„Doufám, že Pardubice natrefí na nějaké porážky.“ (usmívá se)

V Liberci jste tenkrát vyhráli 41 zápasů z dvaapadesáti, jde o historický počin extraligy. Co se vám vybaví nejdřív z tehdejší doby?
„Ze všeho nejsilněji vzpomínky na tým. Na jeho duši a soudržnost. Uvnitř jsme byli nesmírně silní, byli jsme skvělá parta. Vedl nás skvělý trenér, měli jsme vynikající hráče a kluky po lidské stránce. Skvělí byli i lidé okolo nás. Počínaje majitelem klubu, přes manažery po lidi z marketingu. Všechno bylo na nejvyšší úrovni a dohromady jsme si skvěle rozuměli. Každý den jsem se těšil na zimák. Cítil jsem se tam šťastný.“

Je to základ všeho? Aby veškeré složky klubu táhly jedním směrem?
„Je to tak. V Liberci jsme byli dobří a velmi silní hráči, postupně se nám doplňoval tým o kvalitní hokejisty s vynikajícím charakterem. Proto jsem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud