20. prosince 2022 • 11:05

Extraliga utahuje šrouby: Sedlák do akce, Sparta v Davosu a co Jágr?

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Doteď to byla rozehra nové sezony, odteď začnou létat třísky. Přituhuje. Pro řadu se play off spouští už nyní. Kdo podcenil začátek, tomu se teď každé zaváhání vymstí. Tipsport extralize startuje nájezd do klíčového období, v němž šéfové klubů řeší nejen nedostatečné postavení týmu, ale bokem i hráčské smlouvy na příští ročník. Deník Sport rozebírá klíčové otázky následujících týdnů…

  • Modrý počítá den po dni. Vydrží?

    Verdikt Sportu: Silou vůle ano

    Všichni mají v živé paměti ultimátum pro Jaroslava Modrého, kterého dělily od padáku centimetry v nájezdové loterii proti Plzni. Kouč Motoru před dvěma měsíci unikl gilotině, jenže jistotu setrvání do konce sezony nemá žádnou. Musí si poradit, GM Stanislav Bednařík dal najevo, že na posily nejsou kačky. Pravda je jedna: tým není tak špatný, aby se lopotil na třinácté figuře. A není ani tak špatný, aby předváděl výkony podobné nedávné hrůze proti Varům. Cílem je předkolo play off, na devátou, desátou příčku Budějovice rozhodně mají. Musí však začít bodovat i venku, víc chtít. Z „letošního“ Motoru máte pocit, že hráči chtějí, jenom ne vždy na sto procent.

    8

    Jen tolik bodů Motor získal ze 14 venkovních duelů, horší je pouze Litvínov (6 bodů ze 13).

    SESTŘIH: České Budějovice - Kometa Brno 3:1. Motor otočil vývoj a vzdálil se poslednímu místu, hosté dál tápou
    Video se připravuje ...

  • Bruslaři za Aberga ušetří, ale co dál?

    Verdikt Sportu: Přijde tuhý boj o předkolo

    Musí si připadat podobně, jako když lezete na zamrzlý rybník, ovšem nemáte tušení, jak silná vrstva ledu je pod vámi. Proto se díváte pod sebe, jak to tam vypadá. Takhle to právě mají v Mladé Boleslavi, odkud čerstvě odešel Pontus Aberg. Nářky na jeho nízkou produktivitu, jež nebyly v přímé úměře vůči platu (cca 400 tisíc měsíčně), lze chápat, ovšem jen částečně. Kdyby měl k ruce schopnější zakončovatele, s body je možná na dvojnásobku. Bruslaři trpí v sezoně ukrutným nedostatkem gólů, nikoli výrobou střeleckých šancí. Teď půjde o to, aby se do gólových možností vůbec dostávali. Deváté místo a 36 bodů? Solidní. Tři body náskoku na 13. flek? Drsné. To budou ještě nervy…

    3+10

    Tolik gólů a nahrávek v 26 utkáních zaznamenal nejdražší hráč BK Pontus Aberg.

    Mountfield HK - Mladá Boleslav: Bruslaři rychle otočili hru a Aberg otevřel skóre, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Udrží Pour ve špičce Plzeň?

    Tip Sportu: Ano, vytunil své zbraně

    V polovině října hráli Indiáni s Litvínovem o to, kdo spadne na poslední flek. Po vítězství nad Krušnohorci 4:3 vyšli v 17 utkáních jen dvakrát naprázdno. Tým se průběžně měnil, přišli bronzový slovenský olympionik Adrián Holešinský a Jakub Pour, jenž skončil v Chicagu. Bingo! První měl v 11 utkáních bilanci 5+8, druhý 2+1 po dvou partiích. Navrátilec Pour našel svou parketu a chytil se. Plzeň je zpátky v širší špičce, s vytuněným útokem a výbornými brankáři se tam udrží.

    34

    Tolik gólů nastřílel Jakub Pour ve 164 utkáních za Plzeň, z nich dva po návratu ze zámoří, kde od sezony 2021/22 působil na farmách Chicaga.

    Plzeň - Olomouc: Hned v prvním utkání gól! Pour se trefil v dvojnásobné přesilovce, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Dotáhne Holaň svého otce?

    Tip Sportu: Jsou tu jiní pašáci

    Vítkovice pod vedením Miloše Holaně šlapou. „Těší nás to, ovšem třeba můj táta si vždycky nějaké ale najde,“ usmíval se kouč. Jeho otec titul získal ještě jako hráč v roce 1981. Od té doby byl ostravský celek čtyřikrát druhý, jednou se současným trenérem v obraně. Holaň si rád poslechne víc názorů, hledá, co zlepšit, jako trenér vyzrál. S klubem svého srdce prodloužil smlouvu, ze svých svěřenců dovede vytlačit, co potřebuje, nabudit je i kočírovat. Jako Petera Muellera nebo Dominika Lakatoše, který pod ním rozkvetl. Ale otce v trenérské roli nedotáhne. Jsou tu ještě jiní pašáci.

    1993

    V tomto roce hrál obránce Miloš Holaň finále play off za Vítkovice, které prohrály se Spartou 1:3 na zápasy. Jeho otec, útočník Miloš Holaň, vybojoval s Vítkovicemi titul v roce 1981.

    SESTŘIH: Vítkovice - Plzeň 3:2sn. Slezané zvítězili ve vyrovnané bitvě s Indiány
    Video se připravuje ...

  • Chystá se koberec pro Reichla?

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

    Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud