Pavel Ryšavý
1. února 2023 • 04:45

Finové zuřili. Hradec sáhl do kapsy a vyplatil Machovského. Za kolik?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odjel z Finska, klub zuřil. Vypadalo to, že si Matěj Machovský v sezoně už nezachytá. Porušil kontrakt a KalPa Kuopio po něm chtěla penále. Nezaplatíš? Nehraješ. „Smlouva na dobu určitou je závazná pro obě strany. Pokud ji jedna ze stran nedodrží, jsou na řadě sankce,“ běsnil šéf klubu Toni Saksman. Hradec se nakonec s Finy domluvil, že pokutu zaplatí. Na kolik ho odemčení brankářovy transferkarty vyšlo?



Párkrát už Hradec kolem Matěje Machovského v minulosti našlapoval. Teď si s ním plácnul do konce sezony, i když brankářova situace byla dost zamotaná. „Vzhledem k tomu, že trvalo nějakou dobu ukončení jeho smlouvy ve Finsku, definitivní dohodu jsme učinili až den před koncem přestupního období,“ řekl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Do play off tak Hradec půjde s dvojicí Henri Kiviaho, Matěj Machovský. Český brankář se podruhé za sebou vrací před přestupovou uzávěrkou do extraligy. Před rokem mu nevyšlo angažmá v Rize a plácl si se Spartou a pomohl jí do finále. Teď se základní scénář opakuje, že zahraniční štace gólmanovi nesedla. Jen jeho přesun byl komplikovanější. O dost.

Zásadní věc je, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud