Pavel Bárta
23. února 2023 • 19:00

Řepík = Sparta. Kapitán o Dědkovi i podpisu: Snem je titul. Chci tu skončit

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Řepík a Sparta k sobě prostě patří a tenhle svazek bude trvat i nadále. Kapitán týmu prodloužil do konce sezony 2025/26. „Pořádně si nedovedu představit, že bych mohl pokračovat jinde,“ přiznal 34letý útočník. Oslovili ho i jinde, ještě před uzávěrkou přestupů majitel Pardubic Petr Dědek rozhlásil, že účastníka loňské olympiády a tří světových šampionátů jeho agent klubu nabídl. Řepík však jinou variantu než Spartu neřešil.



Už jen cestou do haly v Holešovicích, kde Sparta trénuje, potkáváte plakáty s jeho portrétem. Michal Řepík je tváří a klíčovým tahounem Sparty. Rodák z Vlašimi vládne s 23 trefami a 35 body střelecké hitparádě i produktivitě týmu. Má nejvíc vítězných a přesilovkových gólů v celé extralize. Zájem pokračovat v klubu, kam se po letech v různých destinacích naposledy vrátil před čtyřmi lety, byl od počátku oboustranný. Sparta si ho pojistila na další tři roky ještě před koncem základní části.

Jste spokojený, že to tak dopadlo?
„Určitě jsem rád, že jsme se dohodli a že ve Spartě můžu zůstat. Jsem tu čtyři sezony v kuse, předtím jsem se párkrát vracel a hlavně, vyrůstal jsem tady. Do Sparty jsem přišel ve třinácti, prošel mládeží, než jsem zamířil do Kanady. Ani jsem si nepředstavoval, že by to bylo jinak. Žádnou další variantu jsem popravdě neřešil.“

S nadsázkou řečeno, kromě Sparty byste bral jedině Vancouver, odkud pochází vaše žena?
„Přesně tak.“ (usměje se)

Je běžné, že agenti určitou dobu obesílají kluby a nabízejí své hráče. Bylo to tak i ve vašem případě. Měl jste dopředu jasno, šlo jen o to se dohodnout?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud