Pavel Bárta
27. února 2023 • 10:20

Důvody, proč Litvínov vyhnal zlé duchy: Tomek nad zlato i poker s hráči

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V poslední chvíli se vzchopili. Litvínov po čtvrté výhře v řadě může místo obav z utonutí myslet na předkolo play off. Poprvé v sezoně Verva skalpovala plzeňské Indiány. Po vítězství 2:1 prchá před hrozbou baráže. „Už dlouho hrajeme o všechno a jsem rád, že jsme to urvali a odbojovali,“ liboval si autor obou gólů domácích Patrik Zdráhal. V článku iSport.cz si přečtětě, díky čemu Krušnohorci zahnali zlé duchy a dostali se do vyřazovacích bojů.

  • Z plesu do montérek

    Porazili Kometu, Třinec, zvládli nesmírně důležitý zápas v Mladé Boleslavi. Pak zlomil Litvínov taky komplex Plzeň. Na Západočechy padla bída, naposledy však vyhráli za tři body 13. ledna právě nad Litvínovem. Ten však rázně ukončil plesovou sezonu, vystřízlivěl v pravý čas. Z večerních obleků se hráči převlékli do montérek. Tým vyhrává poctivým, účelným hokejem.

    Klíčová výhra? Litvínovská děkovačka v Boleslavi
    Video se připravuje ...

  • Stránský a jeho parťáci

    Šimon Stránský byl měsíc mimo kvůli zranění, jeho návrat se kryje se vzestupem Litvínova. První lajna šlape, zajistila i vítězství nad Plzní, byť Giorgio Estephan neproměňuje trestná střílení s takovou jistotou jako dřív. Stránský posbíral nejvíc bodů v přesilovkách a má nejvíc finálních asistencí na gól. Další z nich nabídl na druhý gól parťákovi Patriku Zdráhalovi, který skóroval čtyřikrát za posledních pět zápasů.

  • Tomek nad zlato

    Ukaž mu ruce. Vidíš, ten chytá. Nevyrovnaní brankáři byli litvínovskou bolestí. Šimon Zajíček k roli jedničky jednou může dozrát, Denis Godla už nebyl gólman nad zlato. Přišel Matej Tomek, jenže záhy se vážně zranil. Od poloviny února vychytal čtyři vítězství v řadě, byl strůjcem klíčové výhry v Boleslavi, od té doby neinkasoval 105 minut. Jasně, že s ním počítají i do budoucna.

  • Poker s posilami

    S krajánky ze zahraničí to bývá poker. Jeden z trojice lotyšských beků Janis Jaks je s pěti trefami vedle Estephana nejlepším zakončovatelem týmu na přesilovce, v početní převaze posbíral 15 bodů. Jenže vzadu haproval. Na Joshi Wesleym fanoušci nenechali nit suchou, ovšem ve vzácné shodě s trenéry, kteří ho poslední tři zápasy nechali sedět. V litvínovských začátcích takhle zatracovali Balinskise, dnes patří mezi top beky extraligy. Jen už nehraje v Litvínově.

  • Větší pořádek v obraně

    „Cheza“ už dávno nenabízí střelecké orgie jako kdysi. V koncovce patří k extraligovému středu, vyšší počet inkasovaných branek je pozůstatkem hříchů z dřívějších fází sezony. Verva byla schopná ztrácet i slušně rozehrané partie. Už nedivočí a nedostává hloupé góly. V obraně má větší pořádek, nekomplikuje si hru. Taková obětavost tady nebývala. A Nicolas Hlava patří k nejlepší defenzivním útočníkům soutěže.

    Litvínov - Karlovy Vary: Hlava v přesilovce pálil do prázdné, 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud