Miroslav Horák
6. března 2023 • 09:10

Úklid šéfů ve Varech. Končí GM i Skuhravý. Výpověď mrzí, netají ikona

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Karlovy Vary měly déle než třicet let stejného generálního manažera – Miroslava Vaňka. Po příchodu nových majitelů loni v říjnu známý a protřelý funkcionář skončil. Jeho nástupkyně Zdenka Macháčková Šimánková vydržela v roli GM šest týdnů a už je taky pryč. Pomyslné dveře v Energii ukázali i dlouholeté klubové ikoně Václavu Skuhravému. Časy se mění.



Zdenka Macháčková Šimánková naskočila do křesla šéfa hokejových operací v druhé půlce ledna, nečekaně rychle však skončila a klub oficiálně vede Daniel Tobolka, jenž je zároveň jednatelem a minoritním akcionářem Energie.

Na klubových stránkách se dočtete, že Vaňkova náhrada odešla z privátních důvodů, zdroje iSport.cz hovoří o odchodu manažerky z vůle nejvyššího vedení. „Jednou z podmínek na obsazení pozice generální manažerky byl stálý pobyt v Karlových Varech, ta se však ukázala jako ne zcela udržitelná. Komplikuje se totiž zdravotní stav maminky Macháčkové, která jí chce být nablízku,“ stojí na klubovém webu.

„Na rodinnou situaci jsem si nikdy nestěžovala, mám velkou podporu svého muže. Není to ale pro mě kvůli mamince jednoduché,“ vylíčila na témže místě Macháčková. „Plně rozumíme důvodům, proč se Zdenka rozhodla post ve vedení našeho klubu opustit. Zdraví a rodina jsou na prvním místě,“ doplnil Tobolka.

Už zkraje února musel opustit střídačku áčka asistent hlavního kouče Václav Skuhravý, čímž pro něj účinkování v klubu po 21 letech skončilo. Má to malý háček.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud