6. dubna 2023 • 11:20

Potvrzeno: Pešán se vrací do Liberce! Plná zodpovědnost za skladbu týmu

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novinka, kterou extraligová scéna netrpělivě očekávala. Filip Pešán se po své poslední štaci ve Švýcarsku vrací do Česka, znovu povede z pozice hlavního kouče liberecké Bílé Tygry. Klub to oznámil ve čtvrtek dopoledne na svém webu. Pod Ještědem naopak nepokračuje dosavadní trenér Patrik Augusta, který spolupracoval se Severočechy pět let a vybojoval s nimi Prezidentský pohár i účast ve finále.



Generální manažer Ctibor Jech Augustovi veřejně poděkoval za odvedenou práci. „Pětiletá mise Patrika Augusty u Bílých Tygrů byla úspěšná. Prezidentský pohár, stříbrné extraligové medaile a zapracování mladých hráčů do týmu jsou toho jasným důkazem. Patrikovi patří velké díky za odvedené služby,“ cituje Jecha klubový web.

Od příští sezony však Tygři vsadí na někdejšího reprezentačního kouče Filipa Pešána, který v minulosti dovedl Liberec i k titulu. Poslední angažmá ve švýcarském Ajoie mu příliš nevyšlo, když u týmu skončil předčasně už v prosinci.

„Návrat Filipa Pešána je logickým krokem. Naváže na úspěšný koncept práce, který v klubu sám zaváděl. Vrátí se do organizace, kde hokejově vyrostl nejen jako hráč, ale především jako trenér,“ vysvětlil rošádu na střídačce Jech. „Známe jeho styl práce, jeho hokejové a lidské myšlení, vize a cíle, kterých chce s klubem dosáhnout,“ říká manažer.

Jech promluvil také o kompetencích nového trenéra. „Ze své pozice má plnou zodpovědnost za skladbu týmu v dalších sezonách. Jeho hlavním úkolem bude postupná přestavba a omlazení našeho kádru, a přitom udržení Bílých Tygrů ve špičce extraligy,“ nastiňuje náročné cíle.

Pešánova mise oficiálně začne 1. května. V roce 2016 se mu povedlo s Libercem ovládnout nejen základní část, ale i následné play off. Šlo o první titul v historii Severočechů. Úspěchy ověnčené angažmá mu vyneslo štaci u národního týmu. Trénoval na předloňském mistrovství světa a rok poté i na olympijském turnaji, kde česká reprezentace vůbec poprvé v historii nepostoupila do čtvrtfinále. To vedlo ke koučově odvolání.

S Augustou se Pešán na lavičce Bílých Tygrů potkal v sezoně 2018/19. Od dalšího ročníku už převzal kompetence hlavního kouče prvně jmenovaný.

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud