Pavel Ryšavý
2. října 2023 • 16:39

Nehrající Pavlík je jako dělo v garáži. Trejd se (zatím) nechystá. Co se stalo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Litvínovem vyhrál titul a během šesti sezon v Hradci se Filip Pavlík vypracoval mezi defenzivní esa extraligy. V rukách má raketomet, který umí vysílat ostré pokusy na branku, a nespoléhá se jen na přesilovku. Příběh má háček, obránce nehraje. Nevejde se Mountfieldu do sestavy. Klub si svoje eso dobrovolně umístil na tribunu. „Vždycky patřil k našim lepším hráčům. Za sebe preferuji, aby Filip zůstal,“ komentuje spekulace o trejdu generální manažer Aleš Kmoníček.



Udělal si v extralize slušné jméno jako Filip „BUM“ Pavlík. Když hledáte beka, kterému byste nechtěli blokovat střelu, napadne vás asi jako první. V jedenatřiceti letech by měl být pořád ještě na vrcholu kariéry, zažívat nejlepší roky. Jenže Mountfield má svého mistra v úderu golfákem zaparkovaného v garáži. Poslední dva zápasy Pavlík nehrál, protože se nevešel do sestavy.

Když obránci dávají góly, tak většinou při přesilovkách. Logicky, při tlaku v útočném pásmu se víc dostávají ke střelbě i do šancí, nemusí tolik hlídat dálnici k vlastní bráně. Pro dokreslení, proč nejde o tuctového hráče. Za poslední dvě sezony Pavlík nastřílel celkem 17 branek, ale devět při hře pět na pět, je silný i mimo přesilovky. 

Jan Košťálek, Stuart Percy nebo Patrik Demel skončili za ním. Lepší byl jen jediný bek, Janis Balinskis se 14 góly, který si vysloužil smlouvu v NHL. Hradecký bek je špička, nebo měl by jí být.

Pavlík byl v sezonách 2021/2022 a 2022/2023 výjimečný, jak se s ním na ledě dařilo dupat do útoku a mít šance. Co se týká poměru očekávaných gólů

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud