9. října 2023 • 17:20

Hráči týdne v extralize: Nečekaný žolík Kladna, probuzení hvězdy a rychlík

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
  • I kladenský objev tentokrát mezi hvězdami týdneI kladenský objev tentokrát mezi hvězdami týdneFOTO: Koláž iSport.cz

    S dalším uplynulým týdnem se pojí vyhlášení nejlepších extraligových hráčů podle iSport.cz. Tentokrát nebyly k vidění tak dominantní výkony, jako v předchozím období předvedl Lukáš Radil. Jeho spoluhráč a jmenovec Sedlák sice v pátečním duelu proti Kometě Brno nasbíral 4 body, ovšem v neděli na ledě Hradce Králové už vyšel naprázdno. Do čtvrtého vydání ankety hráči týdne se tedy nakonec nevešel. Svými výkony zaujali zástupci Brna, Českých Budějovic a Kladna.

  • Marek Ďaloga (Kometa Brno)

    Po týmové stránce nemůže být Kometa s posledním týdnem příliš spokojená. Ze šesti možných bodů vytěžila dva. Díky svým individuálním výkonům však může mít dobrý pocit její obránce Marek Ďaloga. Nasbíral tři asistence a byl nejproduktivnějším obráncem týdne společně s Melanconem a Blainem.

    Při hře v plném počtu hráčů Kometa s Ďalogou na ledě dominovala. Poměr očekávaných gólů pro a proti se zastavil na výborné hodnotě 65,5 %. Odměnou byly tři vstřelené góly a jeden inkasovaný. Excelentní bruslař navíc všechny tři asistence nasbíral právě při hře pět proti pěti.

  • Milan Gulaš (České Budějovice)

    V úvodních sedmi zápasech sezony nasbíral jen tři body. Okolo jeho formy se začaly vyskytovat různé otázky. Milan Gulaš ale ukázal, že stále patří mezi nejlepší hráče extraligy. Proti Liberci i Litvínovu zapsal po dvou bodech a patřil k nejlepším hokejistům zmíněných utkání.

    Jako jediný hráč Motoru získal alespoň dva zářezy do statistik při hře v plném počtu hráčů. S žádným jiným mužem na place pak České Budějovice neměly takovou převahu jako právě s Gulašem. Potvrzením toho je hodnota 76,4 % v poměru očekávaných gólů pro a proti. Zkrátka dominance.

  • Eduards Tralmaks (Kladno)

    Úspěšný týden mají za sebou Rytíři z Kladna. Proti Hradci Králové a Mladé Boleslavi získali čtyři body a vyšvihli se na 12. místo. Velkou zásluhu na tom měl Eduards Tralmaks. V duelu s Mountfieldem se prosadil dvakrát, proti Bruslařům přidal jednu branku.

    S 18 střeleckými pokusy byl třetím nejaktivnějším snajprem týdne. A co víc, Kladno s ním na ledě při hře v plném počtu hráčů úřadovalo! Poměr 71,9 % očekávaných gólů pro a proti je vynikající hodnotou. Ta se odrazilo i v reálných brankách, když se Rytíři prosadili dvakrát, zatímco inkasovali jen jednou.

  • Co znamenají „Vstupy do útočné zóny“?

    Za úspěšně kontrolovaný vstup do útočného pásma se počítá ten, kdy se hráč do ofenzivní zóny dostane sám s pukem na hokejce, případně přihraje mezi středovou červenou čarou a útočnou modrou spoluhráči, který následně puk do pásma zaveze. Aby vstup statistici započítali jako úspěšný, musí tým držet kotouč na svých hokejkách minimálně dvě sekundy po vstupu do útočného pásma, případně zakončit akci střelou.

    Milan Gulaš ví, jak udržet kotouč v útočném pásmu Milan Gulaš ví, jak udržet kotouč v útočném pásmuFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud