Pavel Ryšavý
17. října 2023 • 04:50

Kouzlo Litvínov. Proč tak vyrostl? Nákup esa, lídři a tichý kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá sezona má svůj objev, podzim 2023 byste mohli obléci do černé a žluté. Litvínov se po jedenácti zápasech přetahuje s Pardubicemi o čelo extraligy, pod sebou má velký polštář. Od pátého ho dělí jedenáct bodů. Deník Sport a web iSport.cz zkusily popsat, v čem vězí kouzlo rozjeté Vervy. Ondřej Kaše je klíčový muž, ale nejde jen o něj. „Deset výher vypadá, že soupeře válcujete, ale kluci vyhrávají i zápasy na krev,“ říká šéf klubu Pavel Hynek. Domestikovaly se „náplavy“.



Tisíckrát si můžete říkat, jak je extraliga vyrovnaná a každý může porazit každého. Až na to, že v tabulce dobře vidíte, kdo vyrovnané bitvy láme na svoji stranu. Dělá to znovu a zase, opět. Pardubice nahoře čekáte, nebyl zrovna kumšt předpovídat, že se dream teamu z východních Čech bude dařit. Ale Litvínov? Jestli jste právě přiletěli z expedice v Africe, jste v šoku. Vážně, Litvínov.

„Město je hokejem poblázněný, jak si to pamatuju ze starších let, a strašně za to lidem děkuju,“ říká Ondřej Kaše, klíčový muž sestavy a jedna z největších hvězd, která do Česka v létě dorazila. Plácl si s ním Litvínov, přidal bráchu Davida a valí se.

Deset výher v řadě je událost opravdu extrémní, když si uvědomíte, že Verva překonala rekord, který držela sestava ještě s Ivanem Hlinkou. Klubová ikona má před zimákem sochu. Ale zase prr, nemyslete si, že už se chystá pilíř pro další.

„Stojíme pořád pevně na zemi, vidím to tady každý den. Po jedenácti zápasech si už ale můžeme dovolit říct, že začátek se nám povedl. Minulé roky se rozjížděly opačně, vždycky jsme to tlačili do kopce,“ spustí generální manažer

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud