Miroslav Horák
19. října 2023 • 13:40

Nejdražší trápení Boleslavi. Má kádr na střed tabulky, ale proč je na dně?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti porážkách v řadě je téma na stole: Kdo odnese bídu? V Mladé Boleslavi se usadilo naštvání a zklamání v jednom. Bruslaři přestali být někdejším postrachem, z poslední figury extraligové tabulky řeší vnitřní potíže a fanoušci reagují pískotem. Klíčový je víkend, pokud tým nezvedne výkonnost a i bodový výtěžek v Olomouci a na Spartě, čekejte změny. Co je ve Škoda City špatně?



Zkraje ledna se Boleslavští vraceli z Karlových Varů s porážkou 1:4, pátou v řadě. Jednalo se o poslední počin Ladislava Čiháka, hlavní kouč byl odvolán novým sportovním ředitelem Martinem Ševcem.

Ten do manažerské pozice narychlo skočil loni v listopadu po překvapivém konci manažerského dua Radim Vrbata – Václav Nedorost. Dalo se tušit, že s nynějším koučem Motoru nebude mít trpělivost jako by měl s někým, koho si vybral on sám.

Do uvolněné pozice byl nainstalován Jiří Kalous , ze zděděné dvanácté příčky mužstvo posunul na desátou a k malému odporu v předkole play off vůči Kometě (1:3 na zápasy). Panovalo zklamání, neboť v živé paměti zůstávaly dva předchozí postupy do semifinále.

V kancelářích se rozhodli pro razantní úklid kabiny, odkud se pakovala polovina kádru v rámci plánu výrazného, a tím pádem i nákladného doplnění. „Hodně jsme do toho zainvestovali. Doufám, že to přinese ovoce,“ netajil majitel BK Jan Plachý, že kádr lehce podražil od toho posledního, jenž měl být nejnákladnějším v klubové historii.

Nesourodý tým

Dorazily osobnosti. Zejména nástupem Juhamattiho Aaltonena si klub obstaral velkou reklamu, podpis finského mistra světa v regionálním klubu vzbudil velký ohlas široko daleko. Dorazil i jeho ofenzivní krajan Matti Järvinen, ze švédské ligy pak na trhu žádaný bek Filip Pyrochta . Teoreticky materiál na prostředek tabulky, možná lehce výš, nikoli však níž.

Jenže právě tady nastává první kolize. Mezi papírovými předpoklady a praxí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud