Květoslav Šimek
11. listopadu 2023 • 10:55

Naváže Peterek na tátu? Po třineckém dresu by měl oblékat vítkovický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jonáš Peterek (22) by měl být novou posilou Vítkovic. Šikovný centr a pravák ukončil na vlastní žádost smlouvu v druholigovém finském Joensuun Kiekko Pojat a vrací se domů. Podle informací webu iSport.cz by se měl dohodnout s Vítkovicemi. Navázal by tím na svého tátu Jana, sportovního ředitele Třince. Jan Peterek za Vítkovice hrával v letech 1989 až 1997 a ostravský tým posílil i během výlukové sezony NHL 2004/05 v play off.



„Jonášovým cílem pro letošní sezonu bylo posunout se na další úroveň. Nyní se taková příležitost skutečně naskytla, a to o něco dříve, než se čekalo,“ popsal Jaakko Lipponen, klubový manažer finského Joensuu, proč se Jonáš Peterek rozhodl pro návrat do extraligy. Za Joensuun Kiekko Pojat odehrál v aktuálním ročníku Mestis ligy 14 zápasů (7+11). Byl druhý v klubovém bodování, pátý celkově.

Jonáš Peterek hokejově začínal v Havířově, v mládežnických kategoriích hrával za Oceláře. V extralize za třinecké šampiony naskočil k 8 zápasům, ale nebodoval v nich. V roce 2019 odešel do zámořské juniorky WHL, hrával za Calgary Hitmen (32 zápasů/8+8) a Celownu Rockets (23 zápasů/5+10). Pak se vrátil domů, většinu času odehrál v partnerském týmu ve Frýdku-Místku.

Poslední dvě sezony strávil Peterek ve Finsku. V nižší Mestis lize nastupoval v předchozím ročníku za Kokkolan Hermes (51 zápasů/18+21, v play off  6/1+1), letos hrál za Joensuun Kiekko Pojat.

Ostravané už během reprezentační přestávky jednu změnu v kádru udělali. S Mladou Boleslaví si vyměnili obránce. Místo Petra Gewieseho přišel pětadvacetiletý Radek Jeřábek. „Naši trenéři Radka Jeřábka znají a mají s ním dobré zkušenosti,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Roman Šimíček. „Je to urostlý a pracovitý bek, který se nebojí přitvrdit. Navíc je v ideálním hokejovém věku. Věříme, že mu změna prostředí prospěje a že se u nás stane platnou součástí defenzivy.“

Ostravané zároveň hledají hlavního kouče po Miloši Holaňovi. V zákulisí se mluvilo o příchodu Pavla Patery, to ovšem Roman Šimíček popřel. V úterý hrají Vítkovice první zápas play off Champions Hockey League. Ve Finsku si zopakují souboj s Lahti Pelicans. Začátkem září s finskými vicemistry padli 0:4.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud