Patrik Czepiec
21. prosince 2023 • 19:00

Jak Sparta (ne)staví mladé dravce. Záskok z nouze a sázka na farmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beka Vojtěcha Mozíka odstavilo ze hry zranění, Ondřeje Mikliše zase stopka za napadení rozhodčích. Sparta měla ve středu v Třinci ideální šanci vypustit mladé dravce. Do klubového autobusu tak nasedli debutant Dominik Pavlák (20) a jen o něco málo obouchanější Tomáš Tomek (21). První při výhře 2:1 v nájezdech zaznamenal odehraný čas 4:22, druhý měl o 107 sekund delší šichtu. Vcelku bídné štěky. A důkaz, že Pražané mládnout nepotřebují.



Tahle deska se zasekla v gramofonu, ne a ne ji vyndat. Hraje dokola píseň, ze které sparťany bolí uši. Od triumfu z roku 2007 sbírá tým titulové ambice, kýženého efektu ovšem nedosahuje.

I proto přišel v létě trenér Pavel Gross. Ví, jaký je cíl, chápe, co mu musí podřídit. Jednou z nutností je soustředit maximální dostupnou kvalitu na ledové ploše. Žádné riskování a experimenty. Přístup, který razil už v přípravě, kdy od prvního momentu sehrával opory a upozadil mládí. Kdo v létě dorazil na stadiony pozorovat sparťanskou líheň, měl smůlu.

V sezoně se na tom nic moc nemění, jen přichází nevyžádané absence a s nimi potřebná reakce. Tak se stalo, že na půdě úřadujících šampionů vyjely do boje dvě neokoukané tváře z defenzivy.

„Té šance si moc vážíme,“ uznal Tomek, který absolvoval třetí mač v ročníku. „Jsme za takové možnosti rádi,“ přitakal po své premiéře o rok mladší Pavlák.

Z logických důvodů si stěžovat nebudou, už samotná konfrontace s elitními útočníky v tréninku je musí posouvat. „Když to vezmu hokejově, přijdu na Spartu a je to velký rozdíl. Hráči jsou rychlejší, chytřejší,“ uvědomuje si Tomek.

Přesto v něm musí vřít

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud