Miroslav Horák
29. prosince 2023 • 09:35

Odmítl MS U20, nehraje ani za Liberec. Co je s bývalým kapitánem repre?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc se kolem toho nemluví, leda potichu v zákulisí, i když jde o věc, která se jen tak nevidí. Hokejový obránce Jakub Dvořák z ničeho nic přestal hrát profesionální hokej, ačkoli je fyzicky zdráv a v osmnácti letech patří do kategorie Budoucnost českého hokeje. Na bruslích dvoumetrový habán náleží mezi nejzajímavější obránce své věkové kategorie. Nebavíme se o Česku, nýbrž i o světovém rynku. Co se děje a o co jde?



V létě podepsal nováčkovský kontrakt s Los Angeles. Kings si talentovaného beka vybrali v červnovém draftu NHL ve druhém kole, stal se první volbou kalifornského klubu. Což už hodně znamená. Dvořák se podepsal pod roční příjem 900 tisíc dolarů hrubého po dobu tří let. Zámořský celek se s Libercem dohodl na tom, že sezonu zahájí pod Ještědem, kde měl záruky potřebného růstu mezi dospělými.

Bývalý kapitán reprezentační osmnáctky odehrál 19 extraligových duelů, vstřelil v nich dva góly, zapsal tři body. Poslední duel však absolvoval 10. prosince s Mladou Boleslaví. Následovat měl kemp reprezentační dvacítky v Příbrami a odlet na mistrovství světa do Göteborgu. Nestalo se. Překvapivě.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud