Pavel Ryšavý
16. ledna 2024 • 18:30

Dva obři do akce. Sparta se chystá na svátek s Dynamem. A Třinec se baví

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě se neplave směr play off. Tahle dráha je v extralize pořád schovaná, ale ve středu se pozornost upne do Prahy. Magnet kola nebo klidně hit měsíce! Sparta proti Pardubicím (18.30) je bitva dvou gigantů, dvou tabulkově ustřelených týmů soutěže. „Je to odměna i pro mě,“ přikývne i trenér Václav Varaďa. Chápe, že se od obou obrů čeká minimálně finále. Ale stejně dobře ví, že se třeba v Třinci při takových myšlenkách velmi dobře baví. A jdou přeleštit poháry...



Chtějí se lišit, přesto jsou hodně podobní. Pardubice se Spartou jsou dvě extraligová monstra, která si nepřejí nic jiného než titul. Mají hodně peněz, vlastní je mocné persony, úspěšní miliardáři. Každou sezonu se kluby snaží přijít s plánem, jak vyhrát titul. A nakonec je vypeče Třinec.

Nemají si co vyčítat. V minulé sezoně jim Oceláři ukončili sezonu oběma. Spartě ve čtvrtfinále, Pardubicím o jedno kolo dál. Třinec bere první flek od roku 2019 a nepůjčuje ho.

Teď Sparta s Pardubicemi praští do sebe. Naposledy v základní části v Praze, v největší tuzemské aréně. Příští setkání? Leda až... Pokud tabulka udrží svoji podobu, dřív než ve finále k repete dojít nemůže.

Anketa

Kdo vyhraje základní část extraligy?

Pardubice
Sparta
někdo jiný

„Je to odměna i pro mě,“ přikývne pardubický kouč Václav Varaďa, v němž zápas budí výjimečné emoce. Extraliga je plná hvězd, válí v ní výjimeční hráči. Oba celky jich za poslední roky nakoupily balík. „Liga je silná a já vedu velmi dobrý tým. Ale stejně, základní část je základní část. Chleba se bude lámat ve fin...,“ zadrhne se na chvíli kouč Dynama. „Tedy v play off, to je pro každého finále celoroční práce,“ zpřesní svůj pohled.

Jen před ním zkuste nadhodit, jestli se na vyřazovací fázi klepe. Ožije. Ve tmavé místnosti si až říkáte, že mu z očí vyšlehl plamen. „Těším se, až začne. Hodně,“ vyhrkne. „Teď jen, abychom zůstali zdraví, aby kluci chytli chuť a my si šli za tím, co chceme,“ hlásí.

Do Pardubic pořád hustí svůj systém, svůj zodpovědný hokej. V možnostech jeho týmu rozhodně je, aby rozfoukal ofenzivní hurikán a třeba naposledy se pustil do přestřelky s Mladou Boleslaví. Kdepak, k ničemu podobnému nedošlo. Místo toho spíš pořád bifluje systém, ať ho jeho rota zvládne, až bude potřeba.

Zatím to není dokonalé. Ale vidíte, kam Varaďa s Dynamem míří. Nedaruje mu maximální volnost. Dře ho. Trvá na domluvených pravidlech.

Sparta pod Pavlem Grossem je podobná, taky nehraje nejživelnější hokej na světě. Kdyby bylo po jeho, asi by celý rok nehrábl do sestavy, vypadalo to, že co nastavil v přípravě, vydrží až do dubna.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud