21. srpna 2015 • 14:59

Znojmu se daří a má další skalp, v přípravě porazilo i Plzeň

Autor: Karolína Antošová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr extraligy, vicemistr Německa i bohatý švýcarský celek. Tyto všechny týmy si během přípravy na letošní sezonu nevěděly rady se znojemskými Orly. A k nim se v úterý večer přidal i další nedávný mistr extraligy z Plzně. Tým hrající v mezinárodní EBEL se se soupeři před startem dalšího ročníku moc nepárá.



Pět zápasů, čtyři výhry. Tak si zatím vedou v přípravě hokejisté Znojma. Před začátkem ostré sezony celkem slušný počin. Obzvlášť, když jen jednou nastoupili v domácím prostředí.

Orli navíc nezačali vůbec zlehka – hned na úvod si naplánovali několikadenní trip do Litvínova a německého Ingolstadtu. Ale jak zápas s českým mistrem, tak německým vicemistrem zvládli. Především úspěch proti třetímu nejbohatšímu týmu německé DEL si na jihu Moravy považovali. „Extraliga je techničtější. Hráči kombinují. Zahraniční ligy tomu přidají ještě něco navíc. Dohrávají se souboje, napadá se důrazněji. Mantinely se jen tříští,“ popisoval rozdíl mezi soupeři Znojma jeho trenér Jiří Režnar.

Aby toho cestování neměli Znojemští málo, hned o týden později je čekal turnaj ve Švýcarsku – prestižní Lehner Cup. Po stránce cestování tedy žádná hitparáda. V Sursee nedaleko Lucernu změřili síly se dvěma týmy ze švýcarské nejvyšší soutěže, tedy ligy, která by týmu z jihu Moravy měla být bližší než například česká extraliga.

Po dvanáctihodinové štrece autobusem na Orly čekal Zug a Ambri Piotta. První jmenovaný sice na Znojmo vyrukoval v sestavě i s medailisty z MS či olympiády, ale i tak Orlům podlehl 1:2 po nájezdech.

Musela to být až Ambri Piotta, která Znojmo vrátila zase zpátky na zem. Tým z jihu Švýcarska přijelo podpořit i několik desítek fanoušků. Těch si vedení Ambri váží více než kdekoliv jinde. Před dvěma lety díky veřejné sbírce poskytli týmu vítanou finanční injekci – bez ní by klub o nejvyšší ligu NLA přišel.

Po zápase se dalo říct, že pro Ambri to bylo jasné vítězství v hledišti i na hřišti. I tak to byla pro Orly dobrá prověrka. „Hrálo se ve velkém tempu a naskočili hokejisté světové třidy. I kluci to hodnotili pozitivně,“ pochvaloval si turnaj, na kterém nakonec Znojmo skončilo třetí trenér Režnar.

Po další dvanáctihodinové cestě autobusem a dni volna se ale Znojmo znovu vrátilo na vítěznou vlnu, když porazilo extraligovou Plzeň. Gólově se poprvé v dresu Orlů prosadila i největší letní posila Colton Yellow Horn. A ve čtvrtek může tým z jihu Moravy zkompletovat hattrick – pokud porazí i Zlín, připíše si skalp třetího mistra extraligy z posledních tří sezon.

VIDEO: Jak doma fandí fanoušci Ambri Piotty

Výsledky Znojma v přípravě

Litvínov – Znojmo 2:3
Ingolstadt – Znojmo 2:3p
Zug – Znojmo 1:2sn
Ambri Piotta – Znojmo 4:2
Znojmo – Plzeň 3:1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud