8. března 2018 • 13:20

První část ankety Zlatá hokejka ovládl Voráček, Jágr nezískal ani bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jakub Voráček z Philadelphie ovládl první část ankety Zlatá hokejka. V hlasování získal 599 bodů a vede o 58 bodů před obhájcem vítězství Davidem Pastrňákem z Bostonu. Šestačtyřicetiletý majitel rekordních dvanácti ocenění pro nejlepšího českého hokejistu sezony Jaromír Jágr, jehož v sezoně sužují zranění, nezískal ani bod.



Osmadvacetiletý Voráček je v současné době nejproduktivnějším českým hráčem v NHL. Nasbíral v 67 zápasech 72 bodů za 15 branek a 57 asistencí, což jej řadí celkově na 13. místo. Vítěz Zlaté hokejky z roku 2015 se také dělí v pořadí nahrávačů o prvenství s Blakem Wheelerem z Winnipegu.,

Pastrňák, který se loni v 21 letech stal ve 49. ročníku ankety jejím nejmladším vítězem v historii, má v NHL na kontě 61 bodů za 23 gólů a 38 přihrávek z 64 duelů. V produktivitě Čechů je druhý a celkově mu patří 28. pozice.

Třetí místo v hlasování obsadil s mankem 219 bodů na Voráčka brankář Pavel Francouz z Čeljabinsku, který byl jedničkou české reprezentace na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu a pomohl týmu do semifinále. V základní části KHL ovládl statistiku úspěšnosti zákroků s 94,6 procenta.

Jakub Voráček si v přestřelce proti Tampě Bay připsal gól a asistenciFoto ČTK

V první desítce je po prvním kole sedm hráčů z NHL, dva z Kontinentální ligy a jeden z domácí extraligy. Je jím na šestém místě Milan Gulaš z Plzně. Nejproduktivnějšího hráče domácí nejvyšší soutěže předstihli ještě útočníci David Krejčí z Bostonu a Ondřej Kaše z Anaheimu.

Jágr v první desítce ankety nechyběl od roku 1995 a loni skončil osmý. V této sezoně sehrál v NHL vinou problémů s třísly a pak s pravým kolenem za Calgary jen 22 utkání a připsal si sedm bodů za gól a šest asistencí. Na konci ledna se vrátil do prvoligového Kladna, kde jeho potíže s kolenem pokračují.

Uzávěrka druhého kola hlasování zástupců Českého svazu ledního hokeje, trenérů reprezentace, mládežnických výběrů i klubů nejvyšší soutěže a novinářů bude 21. května po mistrovství světa v Dánsku.

Do třetího kola postoupí nejlepší desítka, v níž o konečném pořadí rozhodne další hlasování do 11. června. Body z úvodních dvou kol se započítávat nebudou. Výsledky budou vyhlášeny v úterý 19. června v Praze ve Foru Karlín.

První kolo ankety Zlatá hokejka 2018 (50. ročník):

1. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL) 599 bodů,
2. David Pastrňák (Boston Bruins/NHL) 541,
3. Pavel Francouz (Traktor Čeljabinsk/KHL) 380,
4. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 310,
6. Ondřej Kaše (Anaheim Ducks/NHL) 266,
6. Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň) 214,
7. Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL) 177,
8. Jan Rutta (Chicago Blackhawks/NHL) 106,
9. Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL) 87,
10. Roman Červenka (HC Fribourg-Gottéron/Švýc.) 81.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud