23. května 2018 • 04:30

Bednář o českém hokeji: Máme deku, kterou měly i velmoci. Zase se to otočí

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvyká si na novou funkci. Teprve v dubnu ukončil Jaroslav Bednář hokejovou kariéru a s velkou vervou se hned pustil do nové práce, stal se sportovním manažerem Mountfieldu HK. „Nečekal jsem, že to bude časově takhle náročný,“ přiznal v pořadu Česká ulička. Kromě toho mluvil i o stavu českého hokeje. „Momentálně máme deku, kterou velmoci měly taky. Ono se to zase otočí,“ vyhlíží budoucnost pozitivně.



Česká hokejová reprezentace skončila na světovém šampionátu v Dánsku až sedmá, na medaili z velké akce čeká už dlouhých šest let. Krize? Podle bývalého útočníka Jaroslava Bednáře to tak není. „Nemůžeme to brát tak, že jsme v nějaké krizi, že děláme něco špatně, že nám ujel vlak… Tak bych to určitě neviděl,“ svěřil se Bednář moderátorovi Michalu Hrdličkovi .

„Teď to období není úplně nejlepší, ale když se podíváme zpátky na generaci, která vyhrála Nagano a pak triple, v té době byli Rusové pryč, co se týče mistrovství světa. Pak byla éra, kdy to deset let nešlo Švédům. Teď to padlo na nás,“ zmínil stříbrný medailista z mistrovství světa 2006.

VIDEO | Bednář o nové funkci i stavu českého hokeje

Rolins, Zeťová a Hadašová. Hokejista Bednář promluvil o slavných partnerkách
Video se připravuje ...

Bednář ukončil hráčskou kariéru teprve letos v dubnu po semifinálovém konci Mountfieldu HK proti Třinci. Ihned se adaptoval do nové funkce, stal se sportovním manažerem klubu. „Bylo to hotový v momentě, kdy jsme se bavili s majitelem, že už nebudu pokračovat (jako hráč). Nabídnul mi funkci sportovního manažera a já ji bez váhání přijal,“ přiblížil detaily.

Nové zaměstnání ho zatím plně naplňuje. „Vždycky jsem chtěl tuhle funkci zastávat, de facto se mi splnil sen,“ řekl Bednář. „Dělám práci, která mě úžasně baví. Doufám, že bude mít taky nějaké výsledky,“ přeje si.

S novou prací je spojena také jiná náročnost. „Přiznám se, že jsem nečekal, že to bude časově takhle náročný. Víkendy jezdím po zápasech, máme ještě nějaký volný místa v sestavě, které je potřeba zaplnit. Takže jezdím a hledám hráče, to je asi moje náplň,“ dodal s úsměvem na závěr.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud