20. června 2018 • 12:36

Pastrňák ukáže, jak hraje fotbal. Moc si to užijeme, zve hvězda na exhibici

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se doba, kdy začne neúprosně mučit tělo v posilovně. A příprava na sezonu se rozjede na plné pecky. „Už se fakt nemůžu dočkat,“ pousmál se David Pastrňák, český hokejový vládce, poté, co včera obhájil Zlatou hokejku. Ale ani teď se rozhodně nenudí. V sobotu se představí v Mikulově na akci Hokejky pro Kluka Puka, která pomáhá nadaci Jakuba Voráčka. „Je to tam vždycky moc fajn. I já bych chtěl pozvat co nejvíc lidí,“ říká Pastrňák.



Chcete se pobavit? Vidět, že jsou hokejisté i dobří fotbalisté? A ještě pomoct dobré věci? Tak v Mikulově je k tomu jedinečná příležitost! Vedle Pastrňáka s Voráčkem se představí při charitativním turnaji i další hvězdy. Třeba Petr Mrázek, Ondřej Pavelec, Radek Smoleňák, Viktor Ujčík, Tomáš Vlasák, Jiří Šlégr nebo Petr Čajánek.

„Lidi se jistě budou bavit. Je to super akce, navíc pomáhá dobré věci. Což je to nejdůležitější,“ říká Pastrňák. Výtěžek poputuje na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou. „Je skvělé, že Voras takhle pomáhá,“ chválí Pastrňák, který obhájil Zlatou hokejku právě před Voráčkem, svým velkým parťákem.

„Lidi se mohou těšit nejenom na Pastu, ale i na další moje kamarády. Rád bych pozval co nejvíce lidí. Věřím, že s námi prožijí super den. A ještě přispějí na konto nadace. Ozývají se nám lidi, že si to loni moc užili a nenechají si to ujít ani letos,“ doplňuje Voráček, hvězda Philadelphie. Nadaci na pomoc lidem se zákeřnou nemocí založil spolu se sestrou Petrou, která s ní sama statečně bojuje.

Voráček konto nadace nedávno obohatil dvěma miliony korun. Při jejím založení slíbil, že za každý bod v NHL věnuje tisíc dolarů. Naposledy to po báječné sezoně činilo 88 tisíc, tedy dva miliony…

Voráček o Ovečkinovi: Je to dobrý chlap, Stanley Cup si zaslouží
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Je skvělé, že se lidi na charitativní akci pobaví a zároveň se něco o RS dozvědí a zamyslí se nad tím, že jsou tady lidé, kteří nemají v životě tolik štěstí. Letos pořádáme v podstatě třetí ročník, vloni v Mikulově to bylo neskutečné a věřím, že i letos bude skvělá atmosféra a všichni si ten den užijí. Jsem zvědavá, zda se nám podaří pro pacienty s RS získat stejnou částku jako vloni,“ říká Jakubova sestra Petra Klausová.

Naposledy se díky vstupnému, nákupu suvenýrů a večerní dražbě vybralo 1 209 814 korun! „Věřím, že letos to bude ještě víc,“ přeje si Voráček.

A Pastrňák, aktuálně česká hokejová jednička, bude u toho. „Moc se na to těším!“ hlásí.

Lidé mohou od svých oblíbenců získat podpisy při autogramiádách a osobně se s nimi pozdravit. Nebudou chybět ani hvězdy showbyznysu – třeba Jakub Kohák nebo Jakub Štáfek alias Lavi.

Více informací najdete na stránkách nadace Jakuba Voráčka.

Nadace Jakuba Voráčka
Nadace Jakuba Voráčka

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud