7. listopadu 2018 • 16:50

Poslední Kolaříkovo derby: zahrají si i fotbalisté, Kuka půjde do branky

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to jeho poslední derby. Hokejový veterán Pavel Kolařík měl úctyhodnou kariéru, kterou zakončil letos na jaře ve 45 letech. Rozlučku za ní udělá v sobotním exhibičním zápase Slavie proti Spartě. Kromě hokejových hvězd minulosti půjdou do akce i fotbalisté. Za Spartu by mimo jiné měli nastoupit Karel Poborský či Pavel Horváth, za „sešívané“ zase Vladimír Šmicer, Jaroslav Šilhavý nebo Pavel Kuka, který se postaví do branky.



V sobotu 10. listopadu se to v Edenu bude hýřit sportovními osobnostmi. Kromě hokejových legend se na rozlučce Pavla Kolaříka s kariérou představí i fotbalové hvězdy minulosti. Účast přislíbili Pavel Kuka, Vladimír Šmicer, Jaroslav Šilhavý, Luboš Kubík, Jaroslav Černý, Jiří Novotný, Karel Poborský, Tomáš Jun, Pavel Horváth či Horst Siegl.

Zatímco „štístko“ Vladimír Šmicer nastoupí v útoku, Pavel Kuka se postaví mezi tři tyče. „Jako kluk jsem si vždycky přál být hokejovým brankářem a nastoupit někde před plným stadionem. Teď se mi možná můj sen splní,“ řekl bývalý fotbalový kanonýr pro slavia.cz.

Legendárnímu hokejistovi pražské Slavie Pavlu Kolaříkovi vyvěsili sešívaný dres ke stropu zimního stadionu v Edenu
Legendárnímu hokejistovi pražské Slavie Pavlu Kolaříkovi vyvěsili sešívaný dres ke stropu zimního stadionu v Edenu

„Budu se snažit, abych neudělal ostudu, protože mě to moc baví, ale neumím to. Ale nejdeme si jen tak zahrát, ale vyhrát,“ burcuje Kuka atmosféru. „Musím vymyslet nějakou pěknou cenu pro toho soupeře, který mi puk trefí přesně do lapačky. Ideálně odněkud zpoza modré,“ dodává s úsměvem.

Kolařík strávil téměř celou kariéru ve Slavii, za kterou odehrál celkem 20 sezon a získal s ní hned sedm medailí. V roce 2003 a 2008 byl u jediných dvou extraligových titulů v historii. Za milovaný klub hrál až do 45 let, než po konci minulé sezony s aktivním hraním skončil.

Na rozlučku se hodně těší. „Jsem rád, že se povedla taková akce zorganizovat. Bude zábava zahrát si se svými bývalými spoluhráči a také s fotbalisty. Jsem zvědavý, jak jim to půjde,“ neskrývá Kolařík. „Doufám, že mi Pavel Kuka bude kvalitně krýt záda,“ přidává s úsměvem.

Zároveň si Kolařík přeje, aby se rozlučka vydařila. „Na derby se člověk vždycky těšil a tohle pro mě bude obzvlášť speciální, protože bude moje poslední. Doufám, že přijde hodně lidí a všichni si to společně užijeme,“ zakončil.

Týmy pro Poslední derby Pavla Kolaříka:

HC Slavia Praha: Pavel Kolařík, Jaroslav Bednář, Roman Červenka, Jiří Doležal, Jiří Drtina, Petr Jelínek, Tomáš Kucharčík, Roman Málek, Jan Novák, František Pomahač, Michal Sup, Marek Tomica, Viktor Ujčík, Tomáš Vlasák, Pavel Kuka, Vladimír Šmicer, Jaroslav Šilhavý, Luboš Kubík, Jaroslav Černý. Trenéři: Richard Farda, Ladislav Slížek, Tomáš Herstus.

HC Sparta Praha: Jaroslav Hlinka, František Kučera, Jaroslav Nedvěd, Petr Přikryl, František Ptáček, Pavel Šrek, Petr Ton, Jiří Zelenka, Jiří Novotný, Karel Poborský, Tomáš Jun, Pavel Horváth, Horst Siegl. Trenéři: Jan "Gusta" Havel, David Volek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud