Pavel Bárta
Premium
20. listopadu 2018 • 19:55

Hokej a kokain? Pamětník Klíma odhalil, jak to chodilo v NHL

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Případ pardubického obránce Petra Čáslavy, v jehož těle byla zjištěna přítomnost kokainu, otevřel téma, kolem nějž se jen našlapovalo. Tak už se to svinstvo dostalo do republiky, nabízel by se citát z české seriálové klasiky. Problém drog ve sportu však není ničím novým. „Dřív jen bylo těžší si drogy obstarat,“ připomíná Petr Klíma, který podobnou aféru zažil už jako hráč NHL v Edmontonu. V rozhovoru také vzpomíná na spoluhráče, kteří běžně kouřili i o přestávce zápasu a přibližuje, jak to na zámořských párty vypadalo.



Bývalý útočník Miroslav Fryčer nedávno u příležitosti anglického vydání své knihy „Můj divoký hokejový život“ v kanadských médiích přiznal, že hráče užívající kokain během kariéry potkal, ale obvyklejší v NHL bylo holdování alkoholu, cigaretám a ženským. „Stane se, že se k drogám člověk nachomýtne. Potom záleží, jak se k tomu postaví,“ potvrzuje Petr Klíma, další legenda a bývalý skvělý útočník, který v divokých 80. letech v zámořské lize a nejen v ní taky hodně zažil.

Případ obránce Čáslavy ještě není uzavřený, nicméně nemusí být ojedinělý a poukazuje na to, že drogový problém se nevyhýbá ani českému hokeji. Překvapuje vás to?
„Já už se v těchhle kruzích moc nepohybuju. Ale ti kluci mají peníze, jsou slavní a taky mají plno času. Točí se kolem nich modelky, a protože nemůžou moc jíst, dělají jiné věci, aby neměly hlad. Někteří ti kluci tohle vidí v podstatě denně.“

Miroslav Fryčer tvrdí, že za vašich časů se mezi sportovci kokain nevyskytoval v takové míře jako v současné době, lidově řečeno, převládal chlast, cigára a holky. Souhlasíte?
„I kolem nás se pohybovali známí lidé, modelky, umělecká a společenská smetánka, abych tak řekl. Takže na různých párty se to objevovalo. Ale myslím, že pokud v tom někdo vyloženě nejel, tak s tím do přímého styku nepřišel. Vzpomínám si, že jsme třeba někde seděli, popíjeli a v určitou dobu se tři čtyři lidé zvedli, odešli do jiné místnosti a tam se věnovali něčemu, co druzí neměli vidět.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud