26. května 2020 • 14:57

Ordoš míří na první zahraniční angažmá: Švédsko je skvělá příležitost

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jan Ordoš se stal definitivně posilou Oskarshamnu, s kterým podle webu posledního týmu předčasně ukončené uplynulé sezony švédské ligy podepsal roční smlouvu. Třiadvacetiletý odchovanec Ústí nad Labem působil od roku 2011 v Liberci. Švédská média o tom, že má Ordoš do Oskarshamnu namířeno, informovala už před měsícem.



„Je to pro mě skvělá příležitost jak po hokejové, tak i po lidské stránce. Už jsem ve Švédsku byl a odehrál jsem tam nějaké zápasy, ale je to pro mě první zahraniční angažmá,“ řekl Ordoš oficiálním stránkám Oskarshamnu.

Je rád, že se v týmu potká se slovenským obráncem Adamem Jánošíkem, s kterým se zná ze společného působení v Liberci. Jánošík do Oskarshamnu zamířil také po uplynulé sezoně z Plzně. „Je příjemné, že tam bude známá tvář,“ doplnil Ordoš.

Ordoš získal během pěti sezon s Libercem kromě titulu ještě dvě stříbrné medaile a čtyřikrát slavil Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy. V 256 zápasech zaznamenal 44 gólů a 39 asistencí. Proti švédským klubům si zahrál v dresu Bílých Tygrů v Lize mistrů.

„S mým bývalým týmem jsme se v Lize mistrů potkali s Frölundou a Luleou a byly to dobré zápasy. Švédský hokej je rychlý a je potřeba s ním umět udržet tempo. Je to sen, že budu hrát ve Švédsku, a na sezonu se hodně těším. Chci se naučit švédsky a věřím, že mě stěhování Oskarshamnu i lidsky obohatí,“ prohlásil Ordoš.

„Jan je velice rychlý pravák, dobrý v soubojích i před brankovištěm. Dával deset až dvanáct gólů za sezonu a má na svůj mladý věk hodně zkušeností. Přišel k nám, aby udělal další krok v kariéře. Vidíme v něm velký potenciál,“ řekl trenér Oskarshamnu Martin Filander. Jeho tým skončil v minulé sezoně na posledním 14. místě o pět bodů za Leksandem, zůstal ale po ročníku ukončeném předčasně kvůli pandemii koronaviru mezi elitou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud