Jaroslav Kalina
16. října 2020 • 09:20

Scéna jako z hororu. Rolba začala hořet! Hrozbu odvrátil hrdina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezpochyby byste nevěřili, že někdy něco takového uvidíte na hokejovém hřišti. V americkém městě Brighton ve státě New York byli lidé na tamním stadionu svědky děsivého okamžiku. Z rolby při běžném čištění ledu začaly šlehat plameny! Odvážnému rolbaři i mladým hokejistům, kteří měli chvíli před hororovou scénou trénink, se naštěstí nic nestalo a hořící mašinu se včas povedlo uhasit. Šokovaným přihlížejícím se onen incident povedlo natočit a jejich videa se nyní šíří internetem jako lavina.



Hrůzný moment se měl stát ve středu zhruba v osm hodin večer jižně od města Rochester ležícího u jezera Ontario. Po tréninku tamní mládeže vyjela na hřiště Bill Gray's Regional Iceplex rolba kvůli rutinnímu čištění hrací plochy. Pravděpodobně trenéři, kteří se právě chystali odklidit branky z ledu, byli rovněž svědky toho, jak při prvním rolbařově kolečku kolem mantinelu začal stroj roztírat červenou kapalinu. Následně se z motoru vyvalil kouř, po čemž takřka okamžitě začal stroj hořet. 

A co vlastně zapříčinilo malý požár na brightonském hřišti? Podle prohlášení správců stadionu šlo o nešťastnou náhodu. Z hadice na zádi stroje začala unikat hydraulická kapalina, která se vzápětí vznítila. „I když v celém našem zařízení funguje několik bezpečnostních systémů, které chrání jak personál, tak hosty, rychlá akce našeho zaměstnance sama o sobě zabránila tomu hroznému incidentu,“ řekl Chris Woodworth, generální ředitel Iceplexu.

Podívejte se na děsivý moment z hokejového stadionu v Brightonu.

Ze statečného rolbaře Jordana, který zachoval paniku na hořícím voze a zamezil jakémukoliv nebezpečí, je nyní hrdina. Woodworth po incidentu nešetřil na adresu svého zaměstnance chválou a respektem. "S ohledem na bezpečnost všech a bez váhání strhl stroj z ledového povrchu a během několika vteřin plameny uhasil. Slova nemohou vyjádřit uznání, které máme pro Jordana, jeho rychlé myšlení a hrdinské činy. Ne všichni hrdinové nosí pláště a v tomto případě hrdina shodou okolností řídil rolbu." 

Zámoří tak zřejmě po legendárním Davidu Ayresovi, který v NHL vychytal Carolině vítězství nad Torontem, začne opěvovat dalšího hrdinného rolbaře.  

Děsivý pohled na hořící rolbu, kterou stále řídí pořádně statečný rolbař
Děsivý pohled na hořící rolbu, kterou stále řídí pořádně statečný rolbař

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud