Pavel Bárta
Premium
23. října 2020 • 17:09

Wohlův parťák poprvé o rozkolu: Selhal jsem. A Charouz ovládl Spartu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

S přestávkami se jejich cesty proplétaly třicet let. Byli velcí kamarádi. Josef Horešovský válel v obraně Sparty, Pavel Wohl za ni chytal. Taky spolu studovali, později trénovali, pracovali ve vedení Sparty. Potom přišel zvrat. „Nastala situace, kdy jsem se k němu nezachoval slušně. Tíží mě to čím dál víc,“ líčí mistr světa z roku 1972. Poprvé popsal, co se tehdy stalo...



Po čtvrt století poprvé veřejně odhaluje pozadí Wohlova náhlého konce nejen ve Spartě, ale hokeji jako takovém. Dosud kolem toho kolovaly spíš spekulace a dohady.

Celou dobu se spolu nepotkali, Horešovský v sobě nosí tíhu vlastního selhání. „Mrzí mě to. Ale nemůžu čekat, že by Pavel v tomhle změnil názor,“ dodává k událostem, které je po mnoha letech navždy rozdělily.

Pavel Wohl: velký příběh trenéra, který zmizel, čtěte zde »

„Do Sparty jsem přišel v roce 1965. Navštěvovali jsme spolu taky tělovýchovnou fakultu, které jsme z legrace říkali ústav. Já byl o ročník výš, Pavel s Honzou Eysseltem (obránce Sparty) maturovali později. Byli jsme velcí kamarádi, potom se osud trošku změnil. Pavel šel ještě chytat na nějaký čas do Hradce Králové, s trénováním začínal v Chomutově, zároveň pracoval jako metodik na hokejovém svazu. Do Sparty se vrátil napřed jako asistent Luďka Bukače, já v té době dohrával v Českých Budějovicích, pak strávil čtyři sezony ve Francii,“ vypráví Horešovský.

Poprvé spolu vedli Spartu v ročníku 1986/87. První ligový triumf klubu po 36 letech z roku 1990 získal Horešovský se Stanislavem Bergrem, ale pak se Wohl vrátil ze švýcarského Curychu. „Klub vedli dva borci, Halík a Lichtenberg, já byl na odchodu, ale přišel Pavel Wohl a řekl, že bude trénovat, jen když to s ním budu dělat já. Ohromně mi pomohl. Získali jsme pak poslední federální titul, jenže v mužstvu došlo ke změnám,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud