Pavel Ryšavý
Premium
24. července 2023 • 19:15

Čechy ve velkém láká Kanada. Hurá do NHL? Mladíky táhne spíš jiná vize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Docela přituhuje. Dřív kanadské juniorky draftovaly v Česku přes deset hráčů, teď se počet blíží ke třiceti. Klidně jeden celý tým pak zmizí za oceán. Ještě jim není ani osmnáct a jsou fuč. Můžete téma naklánět zleva zprava, stejně odejdou. Většinou neblouzní o NHL. Věří, že je konkurence vykopne výš, na další úroveň. Jan Šprynar (18) do téhle skupiny patří taky. „Nechci být negativní, spíš upřímný. Obrovský skok,“ zahlásí útočník, který cítil, že česká juniorka ho zrovna neposune.



Kamarádům gratulovali, plácali je po zádech, že to vyšlo. Super, draft do NHL. Tak makej dál! Sešel se s nimi teď i ve Finsku, kde se rodí nová česká dvacítka. Útočník Jan Šprynar patří do mladší generace, která do výběru spíš nakukuje, porve se o místo. Drobná vada: jeho si žádný ze skautů NHL nevyhlédl. Překvapilo to.

Při draftu neřešíte nikdy moc aktuální stav. Kde je hráč teď? Podstatné, ale ne nejdůležitější. Klíčové je, kde by měl být za čtyři pět let. Odhadujete, hledáte. Proto mladému hokejistovi pomůže, když má nějakou nadstandardní schopnost. Pokud něčím vynikáte, upoutáte. Ostatní máte čas zlepšovat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud