8.4.2019 • 05:00

Ve stínu Čecha či Ledecké. TOP 7 sportovních hvězd, které asi neznáte

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na TOP 7 méně známých českých špičkových sportovců.

    Jména jako Ester Ledecká, Petr Čech nebo Martina Sáblíková zná v této zemi snad úplně každý. Věděli jste však, že v Česku máme i mistryni světa v kickboxu a, že jsme velmocí v malé kopané? Zjistěte, v jakých dalších disciplínách bodují mladí talentovaní Češi.

  • Martina Ptáčková - kickboxerka

    Jednadvacetiletá Martina Ptáčková to v dětství neměla rozhodně jednoduché. Denně se ve škole musela potýkat se šikanou a posměšky svých spolužáků. Touha postavit se jim nakonec Martinu přivedla až k bojovým sportům. Asi jen málokdo by si tehdy dokázal představit, že se jemná blondýnka jednou stane čtyřnásobnou mistryní světa v kickboxu. V minulém roce si navíc připsala na své konto také výhru na světovém šampionátu v hand to hand combat, kde se proti sobě postavily špičky z nejrůznějších odvětví bojových sportů. Tahle superžena navíc stíhá sport skloubit se studiem diplomacie na vysoké škole a trénováním malých kickboxerů.

    Česká kickboxerka Martina PtáčkováFoto Archiv Martiny Ptáčkové

  • Jiří Tkadlčík - strongman

    Strongman Jiří Tkadlčík má na svém kontě řadu úspěchů. V roce 2017 se stal nejsilnějším mužem Evropy ve střední váze, je mistrem světa i Evropy v powerliftingu a čtyřnásobným vítězem prestižní soutěže Arnold Classic. Jirkovy úspěchy jsou pozoruhodnější o to víc, když zjistíte, že tenhle svalovec trpí od svých třech let cukrovkou a pravidelně si musí píchat inzulin. Jirka je však bojovník a díky svému odhodlání si v minulém roce mohl splnit velký sen. Na mistrovství světa strongmanů skompletoval svou sbírku trofejí a stal se nejsilnějším mužem světa ve střední váze.

    Strongman Jiří TkadlčíkFoto Profimedia

  • Adéla Citová - sportovní aerobik

    Na rozdíl od svých předchozích sportovních kolegů se Adéla Citová věnuje o něco jemnější disciplíně. Devatenáctiletá blondýnka reprezentuje Česko ve sportovním aerobiku. V loňském roce se Adéle povedlo získat ten nejcenější titul vůbec. V holandském Leidenu se stala mistryní světa ve sportovním aerobiku. Kdo by si však myslel, že aerobik je jen načančané hopsání do rytmu hudby, ten se plete. Za několikaminutovou sestavou na pódiu stojí podle Adély hodiny tréninků a tvrdé dřiny v tělocvičně i posilovně.

    Reprezentantka ve sportovním aerobiku Adéla CitováFoto Archiv Adély Citové

  • Patrik Hájek - motokárový jezdec

    Jezdec Patrik Hájek si na své konto v minulém roce připsal hned dvě prvenství. Loni se stal mistrem světa v motokárách. Dvojnásobný vicemistr Evropy v belgickém Genku vyhrál všechny tři rozjížďky a stal se tak šampionem v nejprestižnější světové motokárové kategorii KZ. To se mu navíc povedlo jako historicky prvnímu Čechovi.

    Patrik Hájek - mistr světa v motokárové kategorii KZFoto Archiv Patrika Hájka

  • Fabiana Bytyqi - boxerka

    Fabiana Bytyqi je známá také pod příznačnou přezdívkou Andělská pěst. Ačkoliv by svými blond vlasy mohla leckomu skutečně připomínat anděla, nenechte se zmást, tahle ústecká rodačka je profesionální boxerkou, která svým soupeřkám v ringu rozhodně nic nedaruje. To dokázala také loni, když získala světový titul organizace WBC v atomové váze. Dvaadvacetilená Fabiana tenkrát stanula před o více než 20 let starší anglickou boxerkou Denise Castleovou. Letité zkušenosti však britka nedokázala proměnit ve výhru a Andělská pěst tak jako první Češka v historii získala světový titul této organizace.

    Fabianě Bytyqi se přezdívá také Andělská pěstFoto Profimedia

  • Česká reprezentace v malém fotbalu

    Zatímco nároďák velkého fotbalu na svůj větší úspěch čeká od Mistrovství Evropy v roce 2004, reprezentanti v malé kopané slaví jeden titul za druhým. V minulém roce vybojovali prvenství na Mistrovství Evropy a před dvěma roky se stali mistry Evropy i světa. Neméně úspěšná je i mladší generace hráčů, která získala loni před domácím publikem zlato na Mistrovství světa do 21 let.

    Letos na podzim budou muži obhajovat svůj titul na světovém šampionátu v Austrálii, tak jim držme palce!

    Česká reprezentace v malé kopanéFoto Archiv malyfotbal.cz

  • Aneta Šacherová - jetsurfařka

    Tato česká kráska je aktuální mistryní světa v MotoSurf World Cup, ve kterém měří síly nejlepší závodnice v jetsurgingu. JetSurf je motorové prkno, které disponuje dvoutaktním motorem a dosahuje rychlosti až 65 km/h. Díky tomu nepotřebujete k jízdě divoké vlny a zasurfovat si tak můžete klidně i v Česku na přehradě. Pokud byste si však jetsurfing chtěli vyzkoušet na vlastní kůži, dejte pozor. Patří totiž mezi extrémní sporty a povinnou výbavou ná závody je pro Anetu kromě prkna také neopren a helma.

    Aneta Šacherová na JetSurfuFoto Instagram


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}