15.10.2019 • 05:00

Čech, Bolt i autobus od Jordana. Kdo v důchodu zběhl k jinému sportu a proč?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo ze sportovců zběhl od svého sportu k jiné disciplíně?

    Fotbalista Petr Čech má za sebou svůj první hokejový zápas v dresu Guildfordu. Ve sportovní branži však není zdaleka jediným, který se rozhodl ve sportovním důchodu zběhnout k jiné disciplíně. Za jaký sport vyměnil Usain Bolt běh a jak dlouho trvala tenisová kariéra Paola Maldiniho?

  • Petr Čech

    Dlouholetý brankář anglických velkoklubů Petr Čech pověsil gólmanské rukavice na hřebík teprve letos v lednu. Neuplynul však ani rok a slavný fotbalista opět úřadoval v brance - tentokrát však v hokejové. Sedmatřicetiletý Čech si odbyl svou hokejovou premiéru v neděli, když ve čtvrté nejvyšší britské soutěži nastoupil za Guildford. Během zápasu inkasoval jen dvakrát a nakonec se se svým týmem mohl radovat z vítězství 3:2 po nájezdech nad Swindonem.

    Petr Čech v brankářské masce.Foto Twitter

  • Usain Bolt

    Když se můžete chlubit titulem nejrychlejšího muže planety, je jasné, že vás bude lákat zkusit běh zužitkovat i v jiném sportu. V loňském roce proto začala jamajská legenda Usain Bolt trénovat fotbal s australským prvoligovým klubem Central Coast Mariners. Když ho trenér postavil na pozici levého křídla v přátelském zápase, podařilo se mu dokonce dvakrát skórovat. Po pouhých třech měsících tréninku s Mariners se však jeho fotbalový sen nadobro rozplynul. Vedení klubu se nechalo slyšet, že s bývalým sprinterem profesionální smlouvu neuzavře. Letos v lednu potvrdil i Bolt, že se svých fotbalových ambicí vzdává a bude si plně užívat sportovního důchodu.

    V loňském roce proto začala jamajská legenda Usain Bolt trénovat fotbal s australským prvoligovým klubem Central Coast Mariners.Foto Profimedia

  • Michael Jordan

    V roce 1994, čtyři měsíce po prvním ze svých celkově tří odchodů do basketbalového důchodu, se začal Michael Jordan věnovat baseballu. Podepsal smlouvu s týmem Chicago White Sox a i navzdory tomu, že zkoušel baseball naposledy na střední škole, začal hrát za jeho farmu Birmingham Barons. Rčení - drž se, ševče, svého kopyta - však v tomto případě bezezbytku platilo. I když se Jordanovi nepodařilo hráčsky prosadit, ostatní členové Birmingham Barons jeho příchod i přesto uvítali. Během svého angažmá totiž pro tým zakoupil nový luxusní autobus, v kterém všichni společně cestovali na zápasy.

    V roce 1994 se začal Michael Jordan věnovat baseballu.Foto Profimedia

  • Paolo Maldini

    Pro legendárního obránce Paola Maldiniho je tenis dlouholetým koníčkem. Zhruba devět let poté, co odešel do fotbalového důchodu, si však usmyslel, že si na vlastní kůži vyzkouší i dráhu profesionálního tenisty. Jeho kariéra však trvala pouhých 43 minut a skončila poté, co byl na turnaji ATP Challenger v Miláně ve čtyřhře poražen 1-6, 1-6. "Ti, kteří znají sport, ví, že je nemožné stát se profesionál ze dne na den," prohlásil po svém debaklu pokorně.

    Pro Paola Maldiniho byl tenis dlouholetým koníčkem.Foto Profimedia

  • Rafael van der Vaart

    Poté co Rafael van der Vaart ukončil svou fotbalovou kariéru, během níž si zahrál například v Realu Madrid, Ajaxu nebo Tottenhamu, začal hledat nové výzvy. Proto se letos, jen pár měsíců poté, co pověsil kopačky na hřebík, stal členem šipkové organizace British Darts Organization. V květnu pak debutoval na turnaji Denmark Open, kde zvítězil 4-2 nad místním hráčem Thomasem Andersonem. Slibně rozehraný turnaj pro něj nakonec skončil v semifinále, kde jej porazil Mogens Christensen přezdívaný Turbo.

    Poté co Rafael van der Vaart ukončil svou úspěšnou fotbalovou kariéru, začal hledat nové výzvy.Foto Profimedia


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}